Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 325i Coupe zadni rameno - asi trefene
-
- Klubové ID: 2927
Zdravicko, vsechno naznacuje tomu, ze na pravy strane bylo kdysi trefeny kolo asi o obrubak a neco tam je ohnuty... kolo smeruje jakoby do sipky do stredu auta a nevim, co by z ty casti mohlo byt ohnuty...Napadlo me ze to bude to podelny rameno, co drzi naboj, ale to je dost robustni. Podle realOEM je se vsema motorizacema schodne od 316i po 328i a dokonce i s E46, je to mozny ?
-
Na geometrii jsem uz byl a bylo mi receno, ze uz to neni mozny dostat do patricny polohy ani ne s nejakou toleranci. Prave proto, ze je mohutny mi prijde divny, ze by se ohnulo, ale zase me nenapada co by to bylo jinyho, protoze tak uzce neni svazano s kolem, ktery by pri narazu mohlo tohle zpusobit, takze myslios ze by to mohlo byt to pricne rameno ?
-
Tak co vím, tak by kolo spravne melo byt zaroven s lemem, to druhe tak aspon je, ale kdyz kouknu z jineho smeru do sipky je take, ale tohle je tak o centimetr, ne li vice vyhnute. Taky bych to neresil, protoze se ta guma ani tolik po serizeni geometrie nesjizdela, ale na mokru to dela strasnou neplechu a prisuzuji to prave tomuhle.
Co to boli za ludia na tej geometrii
zadne rameno sa nastavuje excentrom na mieste kde je spojene s karoseriou. Dvihni si auto a pozri sa na držiak ramena co sa srobuje o karoseriu ci niesu diery na kraji.
no..to je teda zaujimave
keby si chcel mam jedno prave zadne rameno doma (novy hlavny silent, chyba ložisko), dam k nemu aj naboj. To cele dam za 10eur, len škoda že som zo SVK a bude draha pošta ....
Popripade mam aj priečne ramena (všetky).
Nedavno som repasoval zadnu napravu a dačo mi ostalo
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... it=joko020
PS...to rameno nebude ohnute, to by sa skor ta liatina zlomila ako mne pri vylisovavani poloosi

no..to je teda zaujimave

Popripade mam aj priečne ramena (všetky).
Nedavno som repasoval zadnu napravu a dačo mi ostalo

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... it=joko020
PS...to rameno nebude ohnute, to by sa skor ta liatina zlomila ako mne pri vylisovavani poloosi

pokial ma ta 318is v zadu kotuče tak to pozdlzne rameno pasovať bude a priečne su vždy rovnake u e36.
Ak bude ozaj v prdeli pozdlžne rameno prychystaj si sťahovák a vela trpezlivosti na poloos, niekedy ide sakra tažko von z naboja, poprípade to tam daj aj s poloosou, ta je tiež rovnaká u is aj 320i.
Ak bude ozaj v prdeli pozdlžne rameno prychystaj si sťahovák a vela trpezlivosti na poloos, niekedy ide sakra tažko von z naboja, poprípade to tam daj aj s poloosou, ta je tiež rovnaká u is aj 320i.
-
Kdyz jsem delal geometrii asi pred 4ma mesicema, ty silentbloky se davaly novy. Auto mi mesic stalo, a zniceho nic je to zase v prdeli, jak ta geometrie (piskot gum jde odzadu i pri jizde na rovine) tak jsou v prdeli i silentbloky...Sice to nechapu, ale zkusim to ulozeni koupit od Powerflex jestli to neco vydrzi