Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

POMOC!!! po nabití baterie nestartuje!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
zsteiner

#1 Příspěvek od zsteiner »

Zdravim. Mam takovej problem. Zapomel jsem ve spinancce otocenej klicek na ,,baterku,, ktera se uplne vymlatila. Tak sem ji vyndal, dal nabit (cca 24h) a zase ji vrazil zpatky. Po otoceni klicku vse naskoci, cerpadlo nasaje, BC i klimapanel funguji, ale po otoceni klicku na start to ani netukne. Kde muze bejt chyba? Pojistky v motorovem prostoru jsou OK. Ale starter ani necvakne :( Poradte prosim! Diky
zsteiner

#2 Příspěvek od zsteiner »

takze vyreseno! zkusil sem druhej klicek a tim to slo. tak jsem zkusil znova prvni a tim to uz taky slo. ale rekni mi nekdo proc? at jsem zase o neco chytrejsi :)
radekc

#3 Příspěvek od radekc »

To bych typoval na imobilizer
mequi

#4 Příspěvek od mequi »

Někde tady o tom topic je. Fx na to odpověděl v tom duchu, že jestli ti jeden klíček zabere, tak za krátkou dobu (do 10 s od startu) ti zabere i druhej, který nešel. Jen do té doby, než se nezmění plovoucí kód v řj. Najdi si to a pročti.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ten první klíč, kterým to původně nestartovalo, nastartuje i když je zapalování vypnuté a bez jakéhokoliv klíče déle než minutu? Pokud ano, tak asi nějaká náhodná chyba. Ono EWS si umí plovoucí kód do určité míry srovnat. Když to překročí únosnou mez danou algoritmem, klíč se "rozpáruje". Jde to opravit, kdyby náhodou bylo třeba...

Interval otevření linky EWS-DME je skutečně 10 sekund.
zsteiner

#6 Příspěvek od zsteiner »

Ja uz to pak nejak nezkousel, nemel jsem cas. Proste jednim to neslo a zkousel jsem to nekolikrat. Druhym to naskocilo hned. Zkusil sem tedy zase prvni a tim uz to taky slo. Vyjel jsem z garaze, vypnul motor, zkusil sem zase natocit a uz zase nic. Pospichal jsem, tak jsem vzal ten prvni s kterym to slo a neresil sem to. Mrknu na to zitra. Zatim vsem diky :-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jaký rok a měsíc výroby je to auto? Podle ledvin v avataru je to po 9/96, ale maska se dá vyměnit...
zsteiner

#8 Příspěvek od zsteiner »

vyroba 12/96. je to jak rikas. nastartuji druhym, kterym to jde stale, zkusim prvni s kterym to neslo a jde to taky. v pohode nekolikrat za sebou. ale jak klicek vyndam a po chvilce zkusim znova, uz to zase nereaguje. co s tim teda? :(
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Oprava plovoucího kódu. Najdi ve svém okolí někoho, kdo má INPU, tou to jde (reset klíče). Nebo se můžeš stavit u mě, ale já ti to můžu udělat jen s vyndáním jednotky. INPU sice mám, ale nemám notebook s COM portem :-(
zsteiner

#10 Příspěvek od zsteiner »

to je nejaka diagnostika? kamarad ma carsoft, tim to asi nepude co?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tím to nepůjde, ale s některými carsoft interface funguje i INPA v případě připojení přes COM port. To chce vyzkoušet, ale nastavení INPY není tak user friendly jako Carsoft.