Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 přípravek na silentbloky
já jsem to dělal bez toho přípravku...
viz http://www.bimmerdiy.com/diy/e36rtab/
viz http://www.bimmerdiy.com/diy/e36rtab/
Jo, takhle nějak jsem to zkoušel, ale ten silentblok se mi tam pokaždé vzpříčil, tak jsem si říkal, že by mi ho přípravek udržel v rovině...
A Tys tam dával ten silenblok, co je focenej v tom návodu, nebo tenhle:
A když už tu ten obrázek mám, nevíte někdo, jsetli se někde dají sehnat ty podložky, co jsou na obrázku?
A Tys tam dával ten silenblok, co je focenej v tom návodu, nebo tenhle:

A když už tu ten obrázek mám, nevíte někdo, jsetli se někde dají sehnat ty podložky, co jsou na obrázku?
-
- Kontaktovat uživatele:
Bez přípravku tam těžko nacpeš silentblok, chce to aspoň závitouvou tyč a pak něčím proti sobě stahovat. Já jsem si vytočil na soustruhu přípravek s průměrem ramene a vnitřní průměr silentbloku, takže mi selentblo neujížděl a šel pěkně kolmo do ramene. Podložky být tebou taky vyrobím nebo by možná šla použít i nějaká velika podložka pod šroub.
Já podložky neřešil a silentblok držel tak jak měl, do té doby než jsem auto rozbil. Dával jsem ty co jsi vložil na obrázku.
Já podložky neřešil a silentblok držel tak jak měl, do té doby než jsem auto rozbil. Dával jsem ty co jsi vložil na obrázku.
No říkám, něco podobnýho jsem si z podložek a závitovky vyrobil, ale silentblok se mi stejně pokaždé vzpříčil...
Ale jak tak koukám, tak to chce asi jenom dávku trpělivosti...
Ty podložky okolo silentbloku vypadají plastově, to nevyrobím, nejlepší by bylo někde je koupit, ale nikde jsem je neviděl...
Ale jak tak koukám, tak to chce asi jenom dávku trpělivosti...

Ty podložky okolo silentbloku vypadají plastově, to nevyrobím, nejlepší by bylo někde je koupit, ale nikde jsem je neviděl...
Nic, zkusím to tam dostat normálně stahovákem, kašlu na přípravky...když Vám to všem šlo, mě musí taky...
Každopádně by mě ještě zajímalo, čím jste tlačili na ten silentblok...jestli má cenu vyrábět nejakej speciální tvar, nebo to tam mám narvat rovnou plochou přes tu přečnívající gumu?
Nicméně díky všem zúčastněným za rady a zkušenosti...
o tam mám narvat rovnou plochou přes tu přečnívající gumu?

Každopádně by mě ještě zajímalo, čím jste tlačili na ten silentblok...jestli má cenu vyrábět nejakej speciální tvar, nebo to tam mám narvat rovnou plochou přes tu přečnívající gumu?

-
- Kontaktovat uživatele:
paveld píše:Nebo můžeš koupit powerflex silentbloky - dají se lisovat rukou a jsou na koncích rozšířený tak jako ty podložky v tom návodu.
zrovna na tohle misto se prej ty polyuretanovy (ci co je to za hmotu) silace nedoprucuji, ze prej je zrovna v tomhle miste namahanej zpusobem kterej ta hmota nema rada...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
assassin_tl píše:paveld píše:Nebo můžeš koupit powerflex silentbloky - dají se lisovat rukou a jsou na koncích rozšířený tak jako ty podložky v tom návodu.
zrovna na tohle misto se prej ty polyuretanovy (ci co je to za hmotu) silace nedoprucuji, ze prej je zrovna v tomhle miste namahanej zpusobem kterej ta hmota nema rada...
a proto se dodavají s ocelovou podložkou aby se z boku zpevnilo , tak jako i ty (4) do nápravnice

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
assassin_tl píše:paveld píše:Nebo můžeš koupit powerflex silentbloky - dají se lisovat rukou a jsou na koncích rozšířený tak jako ty podložky v tom návodu.
no já zase četl, že to nemá ráda kastle (ty tvrdý slintbloky na tomhle místě), a v extrémním případě se může urvat celý to uchycení ramene z kastle. což může celkem naštvat

- paveld
- Kontaktovat uživatele:
MattyX píše:assassin_tl píše:paveld píše:Nebo můžeš koupit powerflex silentbloky - dají se lisovat rukou a jsou na koncích rozšířený tak jako ty podložky v tom návodu.
a proto se dodavají s ocelovou podložkou aby se z boku zpevnilo , tak jako i ty (4) do nápravnice![]()
kazdopadne strongflexy v tomto miste ( spodni rameno do karoserie) jsou hodne na presno že tam vule pro nejaky pohyby neni a pracuje to jen v tom materiálu... každopádne jízdní vlastnosti super , guma se může jít bodnout
![]()
Powerflexy jsou bez té podložky, ale jak píšeš jsou dost natěsno. Podle mě by měli něco vydržet, určitě jsou stokrát méně namáhaný než origo gumový, který se můžou dost hýbat do stran v té gumě.
Ať je to jak chce, chtěl jsem je zkusit, protože gumový origo (=origo koupený v bmw) v kombinaci s tužším podvozek a 18 kolama vydrželi dost málo.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
fizzer píše:assassin_tl píše:paveld píše:Nebo můžeš koupit powerflex silentbloky - dají se lisovat rukou a jsou na koncích rozšířený tak jako ty podložky v tom návodu.
no já zase četl, že to nemá ráda kastle (ty tvrdý slintbloky na tomhle místě), a v extrémním případě se může urvat celý to uchycení ramene z kastle. což může celkem naštvat
Nepleteš si to s uchycením nápravnice? To se vytrhává z kastle, tohle pokud vim ne a přijde mi to v čem to držá dost bytelný.