občas se mi stává, že po delším stání třeba na světlech auto nereaguje na přidání plynu (chová se to jakobych se snažil rozjet bez plynu), musím plyn pustit a znovu přidat, pak už to jede normálně, a krom tohohle nepozoruju jinej problém. teda snad krom toho, že poté co nastartuju teplej motor, tak chvilku houpe volnoběh, ale to se během cca deseti vteřin nebo po prvním prošlápnutí plnu srovná (svádím to na odpojenou lambdu). ohledně výkonu nemám s čím srovnávat, v jiný 320 jsem nejel, ale snad cajk.
ale předchází tomu to, že předtím se to volnoběh to auto lehounce oklepe, jako když okolo něco projede nebo se spolujezdkyně zavrtí na sedadle

teď jsem měl nějakou dobu pokoj, nevim jestli to má souvislost s těma deštěma, nevím. neni to žádnej hardcore, to auto umí i horší věci... ale je to obtěžující, zejména když to potřebuju svižně odpíchnout

auto: e36 320i r.91
Co už bylo řešeno v jiných souvislostech a tedy by to mělo být cajk:
- váha (zkoušena jiná, cajk)
- koleno, hadice hubice trubice a tak okolo
- volnoběžňák (vyčištěn, né že by to potřeboval)
- filtr vzduchu
- svíce (BKR 6EK)
- filtr béňa
- čidlo kliky
- do jednotky neteče
- veškeré kontakty vyčištěny a stříknuty kontaktolem
co vím že neni uplně OK, čili seznam možných podezřelých
- TPS? nevim zda je ok, ale taky nemám potvrzený že neni... na proměření reaguje plynule. nicméně je to hlavní podezřelý, ale nevim zda to vysvětluje to klepání na volnoběh... brzdění motorem funguje, nad 1500 ot při puštění plynu spadne ekonoměr na nulu (jen někdy to má vteřinovou prodlevu, ale jen tak do 2tis ot, pak spadne okamžitě)
- lambda je odpojená, neb to s ní za horka skákalo jak na trampolíně (byla nová, čili je možný, že špatná nebyla lambda, nicméně bez ní to jede normálně a se stejnou spotřebou cca 10 praha, 9 okresky, střední noha)
- čidlo vačice? po odpojení za běhu žádná změna chodu motoru, zatímco když odpojím čidlo kliky tak to zdechne
- nevěřim jedný fajfce, kdž jsem ji stahoval ze svíčky tak z ní vyjel ten vnitřek (ale motor pálí na všech 6)
- nádobka s aktivním uhlím má urvanej vstup tý hadice co vede do klapky, zalepil jsem to a utěsnil, takže ani tudy by to nemělo sáknout.
vaše tipy?