Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 tour central. nefunguji zadni dvere
-
36mi323
- Klubové ID: 2065
Prosim vas opet o radu, prestal mi fungovat central na zadnich dverich. Obcas jsem si vsiml ze nereagovaly na prvni zamknuti. pak na druhe uz treba jo.. ale ted uz nejdou vubec. sundal jsem tapec, rozdelal konektor co vede do dveri z kastle , prostrikal ale samo ze jsem timto neuspel. jinak nevidim kde to ma nejaky motorek ten central. snad tam na konci dveri nahore pod okynkem vedou 2 dratky ale nejde tam videt... muze mi nekdo poradit co mam zkusit? diky
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Zadní dveře jako 5té nebo pro pasažéry?
Pochopil jsem tedy zadní normál dveře pro pasažéry. Určo bude KO motorek, měl jsem to samé. Oddělej tapec, odšroubuj tuším 3 torxy z vnější strany dvěří a zámek je volnej. Nicméně pokud mě pamět neklame (je to už 4 roky co jsem měnil) tak nejde vytáhnout kvůli vodící liště okna, čili musí myslím ven okno a lišta se musí povolit a vytáhnout skrz dveře směrem nahoru.
Pochopil jsem tedy zadní normál dveře pro pasažéry. Určo bude KO motorek, měl jsem to samé. Oddělej tapec, odšroubuj tuším 3 torxy z vnější strany dvěří a zámek je volnej. Nicméně pokud mě pamět neklame (je to už 4 roky co jsem měnil) tak nejde vytáhnout kvůli vodící liště okna, čili musí myslím ven okno a lišta se musí povolit a vytáhnout skrz dveře směrem nahoru.
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo to nic složitého, byla to jedna z mých prvních oprav na e36. Platí zde jako ostatně při všem, dělat vše v klidu a s rozmyslem. Stáhneš si okno nadoraz dolů, odděláš těsnění po obvodu, odšroubuješ černou matnou krycí lištu na B sloupku, odděláš to spodní těsnění okna pak uvolníš okno od mechanismu a vytáhneš ho opatrně nahoru ven. Pak uvolníš tu vodící lištu (dělící lišta mezi hlavním oknem a trojúhelníčkem) dole uvnitř dveří a nahoře a vytáhneš taky nahoru. Bacha ať ti pak ten trojúhelníček nevypadne. Vím, že jsem se s tím trošku pral, ale nic co by nezvládl průměrně zručný člověk.