Zdravím, dnes jsem měnil v olej v servu vše probíhalo bez problémů, až na to že to teď nemůžu nastartovat. Příčina je asi jednoduchá vycákal jsem si baterku. Jak jsem "ozdušnoval" servo tak jsem to dělal bez nakoplýho motoru než všechny bublinky vybublaj skrz nádobku (pěkná fuška točit bez serva ). Jenže jsem měl u toho zaplej klíček(ne uplně na budíky ale hodiny mi svítily) abych mohl točit volantem. Pak jsem chtěl nastartovat, otočim klíčkem, cvaklo, neotočilo to startérem a problikly mi světla (i když jsem je měl zhaslé) a nic. Vše ukazuje na baterii ale docela mě vyděsily ty světla, že problikly. Můžete mi potvrdit jestli je to normální nebo ne?Baterku jsem měřil a má 12.2V. Teď ju nabíjím a uvidíme.
Mám 318i 87kw rv 1998. Dík
no hlavně bez nastartovaného motoru toho moc neodvzdušníš, protože nejde čerpadlo serva. Dobij baterku a uvidíš, ale asi ji máš KO, protože na první polohu klíčku to musí držet i několik hodin.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
baterka s 12.2 V by měla točit startérem jako nic. buď ti blbě ukazuje měřák, nebo už baterka není schopná dávat proud- zkus na ni připojit nějakou zátěž třeba žárovku ze světel a změřit napětí, pokud to bude rychle padat tak je po baterce, jestli ne tak je chyba jinde.
no mě připadalo že 12.2V je taky dobrý. Právě se mi to nezda dneska jsem pojezdil cca 60 kilaku a startovaní v pohodě. Pak jsem jen vypustil servo olej pak nalil novy a s puštěným kličkem jsem motal s volantem (bez nakopnutí motoru). A pak tady tento průser. Nabíječka ukazovala a ukazuje že je baterie vybitá. Já se právě děsím jak mi při tom starování problikly světla (i když byli vypnuté). Jestli se něco nepos*alo a nespálilo.
Mno tak baterka je nabitá. Má 13,08V. Ale obávám se, že je v pytli. Test s žárovkou nevyšel pač žárovka okamžitě prdla. Tak nevím. Zítra zkusím zapojit baterku popřípadě pujčím jinou od kámoše.
Tak auto jsem nakopl. Uvidím až půjdu z práce jesi to půjde taky. je zvláštní že s 12,2V to nešlo nastartovat ale zamykalo i šli stahovat okna ale nakopnout ne. A s 13V jsem nastartoval na brnk. Co je horší tak servo kňučí dále.... nechám to sednout a asi začnu střádat penízky na nový.
Mě zaujala věc, že jsi odvzdušňoval servo bez nastartovanýho motoru- je to asi něco podobného, jak bys odvzdušňoval radiátor bez oběhu natlakované vody... Mimo to, pokud ti hydraulika tlačí malým otvorem olej do velkého pístu uvnitř hřebene řízení, tak to jde, ale když budeš tlačit tím pístem proti maličkému a navíc téměř uzavřenému otvoru, tak si akorát zvětšíš vůli v řízení. To vřeteno, které posouvá hřeben totiž zas tak robustní a superpevné není- počítá se totiž s tím, že většinu práce při otáčení volantem udělá právě ten hydraulický píst
mno to byla asi chyba, ale zase nadruhou stranu aby to šlo naprázdno (bez oleje) ze začátku... to jsem se bál. Jako když jsem točil volantem tak v nadobce to dobře bublalo. Dělal jsme to poprvé, takže kdyžtak příště s nakopnutým motorem. Dík za info.
Potřeboval bych poradit jestli vydavane zvuky("knuceni" pri pridani plynu) z motoru jsou od serva nebo jestli v tom poznate neco jineho. Samotné servo posiluje dobre, sice otacky drobek haprujo v plnem rejdu ale nepripadami že by to bylo servo.
něco podobnýho mi dělala šponovací kladka, cca 14 dní zpátky jsem ji měnil... nejel jsi někdy v poslední době v silným dešti? (vysvětlení - ten to spustil u mě)
Dik za odpovedi. Přesně tak, stojím na místě a přidávám plyn, bez plynu je to také slyšet ale ne tak výrazně. Při přidání plynu se zvyšují otačky na řemeni a zvuk se stupnuje. Objednam kladku, vyměním a uvidím.
No já když jsem "ztišil" tu nejhlučnější kladku, tak jsem zjistil, že stejně, sice slabě, se ozývala už další, takže jsem je nakonec poměnil asi všechny, aby to na volnoběh hezky ševelilo a ne kvičelo