Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 nestartuje POMOC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ruza2

#1 Příspěvek od ruza2 »

Ahoj všem.Kluci,kámoš má e36 525tds r.v.95.Ted jsem ho dotáhnul k sobě domu.Jel ze slovenska,a to prej po dálnici jelo jako ďas,a ve Ždáru konec.Dobu točíš a auto chytne,udržíse jen na plynu chvilku a zase chcípne,takhle to jde dělat pořád do kola.Mě to připadá jako když odešlo čerpadlo v nádrži,ale nejsem si jistej.Díky za odpovědi.
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

Mrknetě na tu podavačku, jesli hučí a jestli tlačí :wink: nicméně můj názor je ten, že pokud už to naskočí tak by si to mohlo vstřikovací natáhnout samo. Nejjednodušší test je přímo na vstřikovací přes hadičku napojit třeba petku s naftou a nahodit to, pak uvidíte. Pokud poběží je fakt podavačka špatná, pokud problém přetrvá podavačka to není :) Jak se projevilo umření motoru? předtím cukal nebo jen tak chcípnul?Co palivový filtr?- ten nám jednou udělal obdobný problém...
ruza2

#3 Příspěvek od ruza2 »

shade741 píše:Mrknetě na tu podavačku, jesli hučí a jestli tlačí :wink: nicméně můj názor je ten, že pokud už to naskočí tak by si to mohlo vstřikovací natáhnout samo. Nejjednodušší test je přímo na vstřikovací přes hadičku napojit třeba petku s naftou a nahodit to, pak uvidíte. Pokud poběží je fakt podavačka špatná, pokud problém přetrvá podavačka to není :) Jak se projevilo umření motoru? předtím cukal nebo jen tak chcípnul?Co palivový filtr?- ten nám jednou udělal obdobný problém...
Když to podtžíš v točkách tak 2500-3000ot tak motor chodí normálně,ale po chvíli stejně zdechne,je pravda že mu auto v létě huř chytalo a v zimě zase dobře.A občas se mu stalo že při jízde,většinou při přeřazení chcíplo.Filtr je tam cca 1rok,spíš necelej,ale při dnešní kvalitě nafty?
shade741

#4 Příspěvek od shade741 »

No tak zkuste napřímo přes nákou nádobu do čerpadla pustit tu naftu a uvidis, tim se nekam posuneme, nejjednodušší a vetsinou i nejlepší je začít snadnými vecmi :wink:
ruza2

#5 Příspěvek od ruza2 »

Ok.To vým že se to dá takhle vyzkoušet a zkusím to.Vylučovací metoda.Díky.
ruza2

#6 Příspěvek od ruza2 »

Ahoj.Tak je to pumpa.Dává nedává.Musíš jí pobouchat pak naskočí.Auto se udrží,když při chodu přestane jít.Nevíte někdo co tak koštuje starší?JO a nebyla by nějaká k mání.Ještě to dám do inzerátů.
ruza2

#7 Příspěvek od ruza2 »

Tak pumpa je vyměněná.Ta puvodní měla úplně v čudu sejtko,takže jestli se ty kousíčky ,dostali do pumpy?Auto sice startuje jako před tím,ale startuje.To bych se moch zeptat.V zimě startuje jak výtr,ale teď v létě se když je studenej tak jo,ale když se ohřeje tak špatný.Já bych to typoval na vůle v čerpadle,možná i simering čerpadla,má to najeto cca300tis.Filtr novej,teď i pumpa.Jo radili mě at si nechám přidat na čepadle.Dík za postřehy.
Paty
Klubové ID: 3370

#8 Příspěvek od Paty »

na čerpadle se dá přidat pomocí diagnostiky, ale špatný starty za tepla můžou dělat vychozený čerpadlo, nebo špatný tlaky.
Odpovědět