Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 320i po jízdě v dešti něco šustí

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fizzer

#1 Příspěvek od fizzer »

zdar

předvčírem mě chytil přívalovej chcanec, nebylo kde zastavit tak jsem v tom jel, na silnici cca 5-10 cm vody. auto jelo OK, ale včera jsem zjistil, že na volnoběh něco šustí, je to takový šustění nebo cvrlikání jako fógl nebo jako cvrček, je to slyšitelné od volnoběhu až do 2tis toček, pak to zmizí. né že by to přehlušil motor, prostě to přestane. dělá to u studenýho i u teplýho motoru. co to může bejt?
někdo mi poradil mejdlo na řemen, to jsem udělal a na chvíli to zmizelo, během pár km se to vrátilo a mejdlo už nepomáhá.

vaše tipy?
servo? oleje je tam dost, ale když dám plnej rejd tak se to zhorší, začnou houpat otáčky od nějakejch 300-700 a podle toho cuká volant. nevim jestli to dělalo i předtim nebo je to novinka... ale nevidim souvislost s tím chcancem... nebo kladka nějaká? alternátor? jak otestovat?

dík...
fizzer

#2 Příspěvek od fizzer »

nikdo nic?

btw, na nějakým forďáckým fóru někdo mlel cosi o volnoběžce alternátoru... alternátor má nějakou volnoběhnu??? 8O
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Podle mě se ti dostal bordel na řemeny a teď to ševelí a pokud říkáš že si je namazal mýdlem a na chvíli to přestalo tak je to snad jasně ono... Pokud jsou OK a jinak nekvílí tak se na to vykašli a neřeš to, přestane to časem. :wink:
fizzer

#4 Příspěvek od fizzer »

tomu se mi nechce věřit, to by bylo na tu moji mrchu až příliš easy :lol:

řemen mi přijde čistej, ale zkusím ho odmastit - zespoda je to auto docela mastný, hlavně okolo nádobky se servoolejem a okolo řízení... tak jestli se to prostřednictvím tý vody nemohlo nějak dostat na řemen... asi kravina co.
fizzer

#5 Příspěvek od fizzer »

kdyby to někoho v budoucnu zajímalo, tak to byla napínací kladka. asi shoda náhod, že se to odehrálo v dešti, nebo tam voda tekoucí po motoru naplavila nějakej bordel, každopádně gufero na ložisku bylo uplně ztvrdlý a rozpadlý, to zezadu (jakoby od bloku), byly vidět kuličky 8O :lol: :lol:
Odpovědět