Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s repro E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Diome
Klubové ID: 2599

#1 Příspěvek od Diome »

Dobrý den milé BMW !
Přes víkend jsem si do auta BMW 320i E36 namontoval muziku, kterou jsem si odkoupil od kamaráda. Bohužel mám malý problém, a bohužel neznám nikoho jiného, na koho bych se mohl obrátit.

A teď k samotnému problému. Radio mám kenwood (přesný typ bohužel nevim skoro u ničeho, nemůžu najít papíry), ale jde o radio, které nové stojí něco okolo 3 tisíc. Výstup na subwoofer má, takže jsem profi kabel protáhnul až kufru, tam zapojil na zesilovač. Zesilovač jsem zapojil na baterku (baterka je v kufru, takže paráda, je to osumdesátka), ukostřil na kastly. "remote" na spuštění jsem zapojil u radia na kabel, který se spíná až na otočením klíčku, kdybych měl na tento kabel napojený rádio, nic by si nepamatovalo. A ted co to dělá, hraje to dobře, zapojil jsem vše a krásně to hrálo, pak se mi začalo vypínat a hned zapínat radio, měl jsem ho venku, tak jsem si říkal, že to je tím, ale nebylo. Dnes jsem s tím jel, a pokud jsem neměl otáčky přes 3 tisíce, tak jsem to nemohl dát nahlas, protože radio problikne, když přijde "bass" a vypne se, a zas během 2 vteřin zapne. Takže to musim mít potichu, tento problém prý před tím vůbec nebyl, a to to bylo v citroenu v xantiii. Bassák je Pioner o výkonu 300W RMS ... zesík je tam na 240W. A ještě jedna věc, co mi to dělá, do bassáku mi jdou i vejšky, a nevim jak se toho zbavit.

Zdá se mi divné, že šestiválec by tuhle "lehkou" muziku neutáhl, mám něco zapojenýho špatně ? Budu potřebovat něco "navíc" ? Za každou radu ohledně mého problému budu velice rád.

Pokud jsem tímto emailem otravoval, berte to jako omyl.

S pozdravem krásnýho dne Diome
Afri
Klubové ID: 2734

#2 Příspěvek od Afri »

K tomu subiku.. co vim, tak na odstraneni vysek se dava kondik.. jestli chces, tak ti muzu pozjistovat ktery.. Pokud nemas neco zapojene spatne, tak je to bud baterkou( treba uz nebude v nejlepsim stavu) nebo ti mozna altik dobiji min, nez by mel
Diome

#3 Příspěvek od Diome »

Afri píše:K tomu subiku.. co vim, tak na odstraneni vysek se dava kondik.. jestli chces, tak ti muzu pozjistovat ktery.. Pokud nemas neco zapojene spatne, tak je to bud baterkou( treba uz nebude v nejlepsim stavu) nebo ti mozna altik dobiji min, nez by mel
S tím kondíkem by to bylo fajn, byl bych rád :) seš hodnej ...
Baterka je tam cca půl roku nová, možná ten altík, ale před tím mi to nedělalo, až ted, a baterka se mi nezdá slabá, i přes tohle... možná ten altík, fakt nevim
PavelJandak
Klubové ID: 2044
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PavelJandak »

Je to sice z trochu jiného soudku, ale problém je stejný.Mám felicii(1.6) jako dělníka a do plata jsem si zadělal 2 oválné reproduktory.Takže mám rádio sony(celkem staré),vpředu série repro a ty 2 ovály.Když jsem přes equalizer přidal na basech a přidal volume, tak se asi na 20 vol. začlo vypínat rádio.Problém jsem ale nevyřešil a ani řešit nebudu vzhledem ke stavu auta.Jediné co mě napadlo, tak že by mohla být poddimenzovaná elektroinstalace k rádiu.
Diome

#5 Příspěvek od Diome »

PavelJandak píše:Je to sice z trochu jiného soudku, ale problém je stejný.Mám felicii(1.6) jako dělníka a do plata jsem si zadělal 2 oválné reproduktory.Takže mám rádio sony(celkem staré),vpředu série repro a ty 2 ovály.Když jsem přes equalizer přidal na basech a přidal volume, tak se asi na 20 vol. začlo vypínat rádio.Problém jsem ale nevyřešil a ani řešit nebudu vzhledem ke stavu auta.Jediné co mě napadlo, tak že by mohla být poddimenzovaná elektroinstalace k rádiu.
Dělá mi to úplně to samé, 18 ještě zvládne ale rádio celé problikává, dám 20 a vypne se ... Takže špatný rádio ? Nebo co si myslel tím "poddimenzovaná elektroinstalace" ?
Afri

#6 Příspěvek od Afri »

Myslel tim slabe vodice, jestli se nepletu..
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od icecold »

myslím, že kapacitátor by to vyřešil, je tam hold moc velký odběr :wink:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Afri

#8 Příspěvek od Afri »

Tak trosku OT: stejnak nechapu, proc takovouhle muziku? Kdyz jsou repra v poradku, tak mi staci i serie.. :) natoz nadunit auto 300W subem
Diome

#9 Příspěvek od Diome »

icecold píše:myslím, že kapacitátor by to vyřešil, je tam hold moc velký odběr :wink:
To mě taky napadlo, ale ten sub mi nepřipadá, že by tolik bral, ale asi jo no :)
Afri píše:Tak trosku OT: stejnak nechapu, proc takovouhle muziku? Kdyz jsou repra v poradku, tak mi staci i serie.. :) natoz nadunit auto 300W subem
Bohužel mám rád silnou muziku, i doma v baráku mám repro o výkonu 500w RMS .. :D takže asi tak :) chci to na dobrý a čistý poslech, ne na to, abych jel a dunil na 1km .. :)
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od paveld »

Nech si zkontrolovat altík zda ti dobře dobíjí nebo příp jestli prostě neni slabej. Přidání kapacitoru taky může pomoct ve špičkách třeba při těch basech, první bych ale určitě řešil altík.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od paveld »

Příp. kdyby nestíhal altík tak by se třeba dal vyměnit za silnější - podle etk se do 2litrů davali altíky od 80A do 140A tak pokud bys tam měl nějakej slabší, tak místo něj sehnat ten 140A :-).
Diome

#12 Příspěvek od Diome »

paveld píše:Nech si zkontrolovat altík zda ti dobře dobíjí nebo příp jestli prostě neni slabej. Přidání kapacitoru taky může pomoct ve špičkách třeba při těch basech, první bych ale určitě řešil altík.
A mohl bych poprosit o nějakou radu, jak zkontrolovat, zda dobře dobíjí ? :)
paveld píše:Příp. kdyby nestíhal altík tak by se třeba dal vyměnit za silnější - podle etk se do 2litrů davali altíky od 80A do 140A tak pokud bys tam měl nějakej slabší, tak místo něj sehnat ten 140A :-).
Baterku tam mám 80A ... tak možná tam bude stejný .. Ale když to šlo dobře na slabém motoru, tak proč u mě ne ? To ten motor tolik žere energie ? :D
paveld
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od paveld »

Spíš si to nech někde zkontrolovat kde servisují altíky nebo autoelektroniku :wink: .
To neni o výkonu motoru ale o výkonu altíku. Kolik ten motor a další výbava v autě žere si netroufnu hádat. Pro porovnání - taky mám 320i, taky tam mám radio se zesilovačem (nevim teď ale kolik má W) a nemám s tim problém. Jaký tam mám altík netušim, ale chystám se to zjistit protože bych ho chtěl taky zrepasovat.
Afri

#14 Příspěvek od Afri »

500W rms? Docela palba, ja mel jen 200W rms, kdyz jsem do toho jeste delal.. Pak jsem zacal hrat na kytaru a upoutaly me lampove zesilovace.. ted mi staci zesak 20W v lampach a jde z toho tak kvalitni zvuk, ze bych musil byt sprosty, abych to popsal.. Do auta se lampy cpou tezko a investice do tranzistoru se mi zda zbytecna, sam vidis uskali a co vse pro to musis podstoupit
Diome

#15 Příspěvek od Diome »

Afri píše:500W rms? Docela palba, ja mel jen 200W rms, kdyz jsem do toho jeste delal.. Pak jsem zacal hrat na kytaru a upoutaly me lampove zesilovace.. ted mi staci zesak 20W v lampach a jde z toho tak kvalitni zvuk, ze bych musil byt sprosty, abych to popsal.. Do auta se lampy cpou tezko a investice do tranzistoru se mi zda zbytecna, sam vidis uskali a co vse pro to musis podstoupit
Lampy jsou něco jinýho no :) ale já jsem s tím, co mám doma spokojen, silná zvukovka a jde z toho krásný zvuk, nemůžu si stěžovat .. tak jsem chtěl něco takovýho do auta a je to hned :D
DWXak
Klubové ID: 2927

#16 Příspěvek od DWXak »

Kamarad mel stejny problem. Mel tedy trosku vykonnejsi box (na ofic strankach hifonics pisou RMS 1500/3000w) tak kdyztak zjistim jak to vyresil :)
Diome

#17 Příspěvek od Diome »

tak co chlapci, máte někdo něco ? já abych to nějak vyřešil :)
shade741

#18 Příspěvek od shade741 »

Zkontroloval si ten altík? Co autobaterka? měl jsem podobný problém jednou s baterkou, vypínalo se rádio, a hodiny ale jinak vše ok, starty atd vpohodě. Nakonec to vyřešila výměna baterie za novou. Stará byla už vevnitř nějaká postižná a způsobovala tyhle problémy :wink:
Diome

#19 Příspěvek od Diome »

altík je v pohodě .. :) Radio se vypíná, hodiny taky ... starty úplně v pohodě, to vypadá přesně na stejný problém, co jsi měl a já mám .. :) zkusim od kámoše tam hodit jinou baterku a uvidíme
kubikula420
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kubikula420 »

cau ja mel podobnej problem ale kdyz sem nemel nastartovano tak se to vypinalo na tu 20 ale nakonec sem to vyresil tak ze sem si pucil jinej basak a ten uz hral normalne aniz by se to vypinalo tak to zkus taky muze mit vysokej odpor tak proto a pritom byl jen 400W
Odpovědět