Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 touring problém 5. dveře

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
scoupe

#1 Příspěvek od scoupe »

Zdravíčko, mám problém, přestal mi jít stěrač na 5. Dveřích touringa a ani to neostřikuje. A další věc hned k tomu po otevření kufru mi nesvítí osvětlení interiéru. Tak jsem si vzal multimetr jestli to není v kabelech, do stěrače jde 12 V (na té větší zásuvce). A k tomu spínači pro rozsvícení jde taky 12V. Takže tam mi asi odešel ten spínač. Nevíte někdo jestli se dá koupit nebo opravit. A s tím stěračem si nevím rady.
bibikuba

#2 Příspěvek od bibikuba »

scoupe píše:Zdravíčko, mám problém, přestal mi jít stěrač na 5. Dveřích touringa a ani to neostřikuje. A další věc hned k tomu po otevření kufru mi nesvítí osvětlení interiéru. Tak jsem si vzal multimetr jestli to není v kabelech, do stěrače jde 12 V (na té větší zásuvce). A k tomu spínači pro rozsvícení jde taky 12V. Takže tam mi asi odešel ten spínač. Nevíte někdo jestli se dá koupit nebo opravit. A s tím stěračem si nevím rady.
a nemáš náhodou roztrhaný káble u pantů pátých dveří-tuším je to v takové gumové housence :D
scoupe

#3 Příspěvek od scoupe »

zkouknu tam jsem to moc neokukoval, ale když na nich naměřím napěti jak na drátech spínače int. osvětlení, tak na dratech pro motorek stěrače. Tak si myslím že asi nebudou nikde po cestě poškozené.
mrJekill

#4 Příspěvek od mrJekill »

ale můžou.Měřil jsi to třeba zrovna v poloze ve které byl kabel zrovna průchozí,ale jak zavřeš dveře kabely se zase zlomí a jsi bez proudu.
bibikuba

#5 Příspěvek od bibikuba »

mrJekill píše:ale můžou.Měřil jsi to třeba zrovna v poloze ve které byl kabel zrovna průchozí,ale jak zavřeš dveře kabely se zase zlomí a jsi bez proudu.
jj je to lepší ty dráty prohlídnout,při odevřeném kufru jsou volný a ještě to může procházet a když to zabouchneš tak se napnou a bez štávy :lol: samo ale může bejt problém i jinde...
huncak

#6 Příspěvek od huncak »

jestli ti nejde ani ostřik tak to bude páčka,rozpoj dole pod palubkou konektor a vyzkoušej všechny funkce.ostřik jde z páčky přímo do motorku,nemá to s kabelama na dveřích co dělat.kabely by mohly být zlámané,je to častý problém ale jestli ti to přestalo jít najednou byla by to velká náhoda.z konektoru to v pohodě vyzkoušíš a hned uvidíš na čem seš
scoupe

#7 Příspěvek od scoupe »

Děkuji moc za pomoc, teď mám bohužel v práci frmol takže není moc času. ale jakmile bude čas tak napíši jak jsem dopadl.
Odpovědět