Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Špatně táhne, trošku střílí, trošku smrdí...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Chasseur

#1 Příspěvek od Chasseur »

Zdarec, prosím o radu - mám E36 316i M43 rok 1995, špatně táhne, jiné 316i jsou živější, při prošlápnutí plynu střílí, celkem to smrdí a při jízdě mezi 2700-2900 ot. mi ve střední až zadní části auta něco zadrnčí... Že by kat? Když jsme to zvedli tak jsme zjistili že středovej tlumič jaksi chybí :twisted: Může to mít nějakou souvislost? A ještě jeden dotaz - po nastartování se někdy stane že otáčky spadnou cca na 500 ot., auto se zatřepe, jako kdyby přidusí, ale chytne se a je to dobrý... Pár lidí mi tvrdí že je to normální, i mechanik BMW, ale radši se zeptám i vás zkušených :wink: Díky za rady a tipy :)
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Všechny otázky už se tu řešily několikrát, stačí hledat. Že ti auto netáhne, může být problému hned několik, v sání vzduchu do motoru nebo v přívodu paliva do motoru, boháta / chudá směs.
A jestli ti po startu houpe volnoběh může být problém v sání vzduchu do motoru neo volnoběžném ventilu.
aigo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aigo »

diagnostika... muze to byt i cidlo skrtici klapky ... ale jak pise kolega duvodu muze byt hodne
Chasseur

#4 Příspěvek od Chasseur »

Vyměnil jsem svíčky a vzuchovej filtr pro začátek, taková klasika, není znát žádné zlepšení a přitom diagnostika neukázala žádný problém... Do čeho se mám pustit jako první? Pročítal jsem forum a těch důvodů může být skutečně hodně :?
VojtaMHR

#5 Příspěvek od VojtaMHR »

Zkus vyčistit váhu vzduchu, případně ji odpoj a zkus to bez ní.
Paty

#6 Příspěvek od Paty »

můžeš mít ucpanej kat, nebo nějakj z tlumičů zkus odpojit vejfuk a proje to
Afri

#7 Příspěvek od Afri »

Muzes mit klidne i lambdu v haji, svicky to nebyvaj, takovouhle diagnozu ma vetsinou za nasledek vol. ventil, vaha, lambda, prisavani vzduchu v koleni, nebo kat, jak zminovali ostatni
TT
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TT »

Afri píše:Muzes mit klidne i lambdu v haji, svicky to nebyvaj, takovouhle diagnozu ma vetsinou za nasledek vol. ventil, vaha, lambda, prisavani vzduchu v koleni, nebo kat, jak zminovali ostatni

diagnostika by mu ukázala, jak lambdu, tak váhu vzduchu, to psal , že mu nic neukázala, takže příčina bude asi v potrubí . Ale jestli si dobře pamatuju spodek 316i tak tam je pouze katalyzátor a zadní tlumič, typ e36 nemá středový tlumič??? Jestlitam máš původní kat ještě z výroby a auto má už něco nalítáno tak se vysypak kat, tím se mohl přicpat i zadní tlumič.
Jestli máš možnost pod auto vlezt tak ho vyhákni z úchytu a zkus s ním zatřepat, bylo by slyšet přesypání , vypadaných přepážek.
schéma výfuku viz. obrázek, žádný středový tlumič tam nepatří
http://www.vyfukove-systemy.cz/index.php?item=02097003
a jestli Ti mechanik říká , že je normální , že Ti kolísaj otáčky tak bych se zamyslel nad tím kde v budoucnu nechávat auto opravovat. Otáčky musí být stále stejné po zahřátí motoru. U starších ročníku mohli kolísat vlivem sytiče (karburátoru). Ale u stříkačky by to mělo být bez kolísání.
Když to nebude výfuk tak jak píšou ostatní, kouknout na gumovou hadici od vzduchu (luftmenge) , může být ve spoji , v záhybu praská. Taky přidřená benzínová pumpa udělá svoje. čus TT
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Odpovědět