Nemužeme se dohodnout jestli je tohle EGR ventil-viz obr?Dle mého ano ta trubička by měla jít kamsi do svodů a nevím co by to mohlo být jiného. Btw hledal jsem a každý tvrdí svoje o zaslepení EGR, jak to sním vůbec je?
Ještě se zeptám na intercooler, kdybych do TD dal IC bez hrabání se v řj bude to mít náký pozitivní efekt? logicky mi to říká chladnější vzduch-kyslík-lepší spalování-vyšší vkon ale možná si to představuju jak hurvínek válku bez uprav v řj.
to na obrázku je EGR ventil. Když ho vyrušíš získáš nepostřehnutelné zlepšení.. Je tu kvuli rekuperaci výfukových plynů tzn. že přez něj motor nasává teplý vzduch ze svodů... a to pro výkon není ůplně to nejlepší..
S tím IC bys to mohl trochu napravit.. Ale víc se toho dozvíš když použiješ ikonu Hledat.. je toho tady mraky na toto téma a správně zodpovězených...
šlo mi hlavně o to EGR, někdo tvrdí že to dává dost velký výkon navíc, osobně si také myslím že to až tak moc nehoří, ale alespon to nezasírá sání když už nic....
Pokud se zaslepí EGR a vyčistí sání od letitých zplodin,nárůst je cítit poměrně dost.
Už samotné odpojení je znát,cestu,kterou jezdím denně už několik let,jedu s odpojeným EGR o kvalt výš
ta prachbídná věc byla stále otevřená, asi zaseklá nebo co tak sem zaslepil celej ten přívodplechovou přepážkou kterou jsem vytvaroval, ale nákej exper předemnou strhl jeden ze šroubů tak zatím sem to udělal trochu provizorně než udělám nový závit, v sání bylo bordelu jak nevím kde, takže čekám alespoň nějaké upravení výkonu
shade741 píše:Tak ohledne toho ic sem se docetl ze by to melo cenu i bez zasahu do řj
Myslim že starší chladič z vrakárny montovat nemá cenu a jestli si zjištoval cenu nového tak je to taky rachot-myslím že čipnutí vyjde na stejno a nárust výkonu budeš mít jistej
shade741 píše:jenom se zeptám, kde přesně je tam ten ic originálně umístěnej?nemám přesnou představu
Origo je úplně dole pod vodním chladičem a hadice jsou vyvedeny zezadu jako pod hlavním větrákem chladiče Jestli nezapomenu tak sem hodím foto mám sundanej ten kryt tak to bude dobře vidět