Ahoj, mám E46 330d r.v. 2002. Dnes jsem opravoval stahovačky oken v obou dveřích. Když jsem s radostí dodělal - nic nezlámal a všechno zapojil jako předtím, tak jsem hned zklesnul Svítí airbag. Tak mi to nedalo, hnedle rozborka z borka tapec dolu, jestli jsem jeden z nich nezapojil. Oba jsou zapojene a presto sviti Pojistku č. 11 jsem taky okouknul. Neví někdo, kde by mohl být problém? Nechci jen kvuli tomuhle na diagnostiku, aby mi řekli - máš pravěj bag nefunkční... ani si to neumim proměřit, elektrikář nejsem. Kabely taky nevím, kudy vedou, ale nikde jsem nic neskřípl, dělal jsem fakt opatrně. Děkuji za veškeré rady. Honza
nevím, jak u BMW, ale u koncernů a u volva jsem vždycky musel odpojit baterku, když jsem odpojoval pytel. A až jsem ho napíchnul zpátky, tak jsem ji zase zapojil a vždycky to bylo OK. Ale už jsem to taky někde slyšel, že by mělo stačit vypnout klíček, ale jistota je jistota.
Bylo mi řečeno, že když jsem si během výměny těch stahovaček šoupal pomocí elektriky lankama, tak se načetla chyba airbagu do ŘJ a musím na diagnostiku na výmaz. Je to reálné ?
to smaze i carsoft, jestli mas, nebo mas kamarada, ktery ma.. Asi si nebudou uctovat jak v servisu. Jinak podle me je jedno, ktery bag je odpojeny, ale kdyz nemas odpojenou baterku, tak ti to pak hodi chybu, i kdyz je zapojeny spravne a funkcni..
Zaleží kde. Na menších vesnicích, kde je nějakej šikovnej kluk může chtít třeba do 500. V Praze se snadno dostaneš i nad tisíc. Těžko říct - každej si svoji ,,profesionální" práci účtuje jinak.