Kdyby jsi měl zájem mám nové nepoužité Frenetik kotouče 318 x 24 a skoro nové třmeny z E92.

no vypadá to suprově, půjde to na e36 325 tds touring? popř. kolik za ně?BudVlad píše:Nemyslím, že se musí měnit hlavní brzdový válec (master cylinder). Při instalaci BMW Performance brzd se používá původní. Já jsem měnil z jednoho pístu na šest pístů a z průměru 330 x 24 na 338 x 26.
Kdyby jsi měl zájem mám nové nepoužité Frenetik kotouče 318 x 24 a skoro nové třmeny z E92.
jestli budu muset měnit hlavní brzdovej válec tak na to prdím.. mam na to omezený finance a popřípadě na to hodím dopředu i do zadu bremboMax a desky textar a bude...Francis píše:Před několika dny se to tu řešilo pro 325i nebo 328i. M3 má větší průměr pístků v brzdičích, je třeba vyměnit i hlavní brzdový válec.
Nezbytně nutná výměna hlavního válce není, ale pokud chceš zachovat synchronní nástup předních i zadních brzd, tak musíš zachovat poměr průměrů pístků v předních/zadních brzdách stejný s poměrem vývrtu hlavního válce pro přední/zadní okruh.BudVlad píše:Nemyslím, že se musí měnit hlavní brzdový válec (master cylinder). Při instalaci BMW Performance brzd se používá původní. Já jsem měnil z jednoho pístu na šest pístů ...
BMW nedoporučuje vyměnit hlavní válec při instalaci performance brzd a ani nic takového nenabízí. Já jsem zatim měnil jenom přední brzdy a funguje to výborně.Francis píše:Nezbytně nutná výměna hlavního válce není, ale pokud chceš zachovat synchronní nástup předních i zadních brzd, tak musíš zachovat poměr průměrů pístků v předních/zadních brzdách stejný s poměrem vývrtu hlavního válce pro přední/zadní okruh.BudVlad píše:Nemyslím, že se musí měnit hlavní brzdový válec (master cylinder). Při instalaci BMW Performance brzd se používá původní. Já jsem měnil z jednoho pístu na šest pístů ...
Kotouče na auto půjdou, ale třmeny to nevím. Prodám je za 50% ceny orig BMW. (Poslali mi z USA špatnou velikost a tak jsou mi nanic)pesa84 píše:
no vypadá to suprově, půjde to na e36 325 tds touring? popř. kolik za ně?
nezlob se, nemam tušení kolik by tak mohli stát.. písni cenu.. díkyBudVlad píše:Kotouče na auto půjdou, ale třmeny to nevím. Prodám je za 50% ceny orig BMW. (Poslali mi z USA špatnou velikost a tak jsou mi nanic)pesa84 píše:
no vypadá to suprově, půjde to na e36 325 tds touring? popř. kolik za ně?
Uchycení třmenů vypadá stejně. Jestli to chceš vyzkoučšet, tak ti ty třmeny ke kotoučům dám.
E90 325i a 330i mají stejné přední brzdiče, proto mají stejný hlavní válec. Pokud se budeš obtěžovat hlédnout do ETK, zjistíš, že např. E36 M3 má jiný hlavní válec než 328i a zároveň má M3 pístky v předních třmenech 60mm a 328i má 54mm. Tolik teorie.BudVlad píše:BMW nedoporučuje vyměnit hlavní válec při instalaci performance brzd a ani nic takového nenabízí. Já jsem zatim měnil jenom přední brzdy a funguje to výborně.
BTW: 325i a 330i (E92) mají jiný rozměr kotoučů, ale hlavní brzdový válec je stejný.
Poměr brzdné síly předek/zadek dělá regulátor. U závodních aut se nastavuje manuálně.
Tak se podívej do ETKFrancis píše: E90 325i a 330i mají stejné přední brzdiče, proto mají stejný hlavní válec. Pokud se budeš obtěžovat hlédnout do ETK,
na tom něco je, při stlačení pedálu je tlak všude stejný.. a tak musí něco ten tlak regulovat aby šel správně do zadu i do předu.. de o to spíš jestli váleček dostatečně vyjede vlivem dostatku/nedostatku kapaliny aby dostatečně stisknul destičky ke kotoučům, není to tak? kdyžtak mě opravte, je to takový zjednodušený.. asi..BudVlad píše:Jedno číslo jsem spletl, to ale nemění nic na tom že poměr síly udává regulátor. Kdyby velikost hlavního válce byl problém, tak by BMW dodávalo k 6 pístovým brzdám jiný hlavní brzdový válec.
a jak to vypadá nebo kde se nachází u jiných aut?? mam poslední model a čerpadlo na Abs/Asc tam je z E46.. myslím.. nicméně stále mi nikdo neřekl jestli je dobrá varianta viz u mého příspěvku výše! Děkuji!Francis píše:Pokud mě paměť neklame, tak celá diskuse vznikla o upgrade brzd na E36 325tds a tam asi nastavitelný regulátor nebude