Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
výfuk na 323i
-
Ahoj,
protože už delší dobu špekuluju nad nějakým schopný výfukem na m52B25 a pořád se nemůžu ničeho kloudnýho dopátrat, hodím to sem a snad z toho něco vzejde. Přemýšlel jsem nad dvěma variantama a to buď komplet novej výfukovej systém z druhovýroby a nebo nahradit výfukem z jinýho modelu.
První, co by mě zajímalo,protože se mi už odporoučel a je potřeba to akutně řešit, je jak je to s koncovým tlumičem na 323i.Dal by se nahradit za tlumič z jiného modelu? Podotýkám že celý výfuk je jednotrubkový, i koncovka a difuzor je taky na jednu koncovku, takže počítám,že je to origo a řezat se mi do něj moc nechce.
Další věc, na kterou jsem při brouzdání narazil je, že hodně firem nabízejících nerez svody píše, že pasují na všechny v6 modely e36, včetně M50B30, což se mi zdá jako pěkná blbost, ale kdyby ne, napadlo mě hodit koplet origo m3 3.0 výfuk na tu moji 323. Máte někdo nějakou zkušenost?
Když už jsem nakousl ty nerezový svody, tak bych se chtěl ještě zeptat na vaše zkušenosti. Nedělám si iluze, že svody za 5 tisíc budou něco extra, zatím má spíš špatný zkušenosti, kdy si je kamarád objednal a dopadlo to tak, že došly prasklý a ještě neseděly a musely se převařit (obyč svářečkou, takže nevim, jak moc nerez byly), ale zajímal by mě i názor ostatních, jestli to má vůbec cenu.
Poslední věcí, na kterou bych se chtěl zeptat je, jestli má někdo zkušenost s tlumičema české firmy Demon Kolín...
Předem dík za info:)
protože už delší dobu špekuluju nad nějakým schopný výfukem na m52B25 a pořád se nemůžu ničeho kloudnýho dopátrat, hodím to sem a snad z toho něco vzejde. Přemýšlel jsem nad dvěma variantama a to buď komplet novej výfukovej systém z druhovýroby a nebo nahradit výfukem z jinýho modelu.
První, co by mě zajímalo,protože se mi už odporoučel a je potřeba to akutně řešit, je jak je to s koncovým tlumičem na 323i.Dal by se nahradit za tlumič z jiného modelu? Podotýkám že celý výfuk je jednotrubkový, i koncovka a difuzor je taky na jednu koncovku, takže počítám,že je to origo a řezat se mi do něj moc nechce.
Další věc, na kterou jsem při brouzdání narazil je, že hodně firem nabízejících nerez svody píše, že pasují na všechny v6 modely e36, včetně M50B30, což se mi zdá jako pěkná blbost, ale kdyby ne, napadlo mě hodit koplet origo m3 3.0 výfuk na tu moji 323. Máte někdo nějakou zkušenost?
Když už jsem nakousl ty nerezový svody, tak bych se chtěl ještě zeptat na vaše zkušenosti. Nedělám si iluze, že svody za 5 tisíc budou něco extra, zatím má spíš špatný zkušenosti, kdy si je kamarád objednal a dopadlo to tak, že došly prasklý a ještě neseděly a musely se převařit (obyč svářečkou, takže nevim, jak moc nerez byly), ale zajímal by mě i názor ostatních, jestli to má vůbec cenu.
Poslední věcí, na kterou bych se chtěl zeptat je, jestli má někdo zkušenost s tlumičema české firmy Demon Kolín...
Předem dík za info:)
Mam od D-Kolin specificku zakazku /5000kc/ dal som si urobit tlmic podla rozmerou do kanala miesto povodneho stredoveho t. a katalizatora, ako jedina firma ktoru som zohnal mi to spravi na zakazku, tlmic musi byt schopny udrzat tlak a nerosipat sa, upravit zvuk na 96db, pridat na vykone, lebo budem tahat vyfuky na bok auta, a hlavne musi mat dva vstupy a dva vystupy. musy byt z jedneho kusu od nerez. zvodou az po koncovky /treba brat do uvahy vlnovce - pred a za tlmicom./ a hlavne presne umiestnenie na lambda sondu.
zverbo píše:A 323 ma 2rury mal som ju, viem to lebo som daval prec katalizator a daval tam rezonatory.
měl jsem ji taky, ale dvě roury tam nevedly

http://static.bmwfans.info/images/epc/MjIzMzlfcA==.png
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... _silencer/
paca píše:zverbo píše:A 323 ma 2rury mal som ju, viem to lebo som daval prec katalizator a daval tam rezonatory.
měl jsem ji taky, ale dvě roury tam nevedly![]()
http://static.bmwfans.info/images/epc/MjIzMzlfcA==.png
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... _silencer/
Dost potom mozne ze ho niekto uz prerabal...
Tak sorry!!!
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Johnys píše:ja jsem chtel vzdycky zavest vyfuky do prahu, nez jsem prisel ze to na bmw nejde.
to nejde no , ale u atmosferickyho motoru to neni zase az taková vyhra

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
MattyX píše:pokud chceš řešit laděný svody a trošku sportovní výfuk , sežeň uplně celej výfuk z M3 a budeš spokojenejjak svody , tak střed tak konec
A to je právě to,co mě zajímá, jestli mi M3 výfuk pásne na 323. Jestli jo, tak je to víc než dobrá zpráva

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no koncovej tlumic m3 na stred 323 nevim jak bude pasovat kdyz M3 ma vetsi prumer trubek a 323je uzsi , takze jedine prevarit bez přírub
nejlepsi je rovnou jenom komplet celej vyfuk
kazdopadne remus je typovej , neco jak SS nebo eisennmann , nechapu jak za to ale muze nekdo dat za novej 19 tyček 

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Nemam to sice este spravene foto je z minuleho roku ked som to tam zacal prerabat, koncovky su dvojite a zrezane do uhlu, nerez, zapustene 2cm v podbehu, 5cm priemer. Cakam na vyfukovy system zatial mam svoj vyfuk. Ale auto je uz upravene na tento system.
- Přílohy
-
- CIMG0600.JPG (184.12 KiB) Zobrazeno 388 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
elgroso píše:to MattyX: a to, že je Remus nebo ti ostatní Tebou jmenovaní typový výfuk, je špatně nebo dobře.. nebo Ti na tom vadí cena.. ?
coz o to typovej vyfuk jedině o tom žádná , ale proč za to chcou takovej baťoh peněz nepochopím

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-