Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ztráta ořechu k bezpečnostnímu klíči na kola
Já to měl sice obráceně (potřeboval jsem šroub k origo bezpečáku), ale funguje to stejně. Šroub ma na sobě číslo, je na takové malé plošce na spodku šroubu, tam kde začíná závit) podle toho čísla se dá šroub objednat, stačí vědět na jaké auto a pak už by to mělo být v poho. Důležité je, aby to opravdu byly origo šrouby a bezpečák.
Objednat se to dá, já měl šroub do druhého dne.
Objednat se to dá, já měl šroub do druhého dne.
-
- Kontaktovat uživatele:
paveld píše: Nezbylo než je "vyndat" svářečkou...
Jak se to dělá ? Se na to navaří něco podobného ??? To je asi prcání ...ne ?
Já si pamatuji, že jsem na e39 na Hamannech měl bezpečáky, které šli povolit jen vzduchem, v pneuservisu s tím měli moc a moc práce. Né že by to bylo tak utáhlé, ale co mi ten týpek vysvětloval, byl to nějaký spec. šroub, který sice nebyl utažený, ale vzduchová pistole se tam musela nasadit naprosto vodorovně, jinak to nešlo povolit, ořech z toho vždy sjel. Týpek to povoloval ráčnou, ani hovno, nepomohla ani metrová tyč jako páka. Pak to udělal pistolí a bylo to za vteřinu, prostě to jen rovně nasadil. Mi říkal, že takový šroub ještě neviděl, že kdybych píchnul kolo někde venku, že to bez vzduchu v žádném případě nepovolím, což mi docela potěšilo

-
- Kontaktovat uživatele:
Patriot: Ty a nebyl to namísto "specielního" šroubu pouze totálně zdrbanej ořech a nebo pořádnej šunt? Ořech je k tomu aby šel šroub bez problému povolit a ne aby z něj sjížděl. Co vím bezpečáky se právě vzduchem utahovat ani povolovat nemají, u některých je to přímo napsáno v návodu. Pneuservisy na to kašlou a běžně je dotahují vzduchem a na moment jako všechny ostatní šrouby, pak to tak dopadá, že je zničenej ořech. 

- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Patrio: Prostě se na to navařila matka a tou se to pak povolilo... ale zničilo mi to lak na kolech
.
Neměl jsi náhodou tyhle bezpečáky? http://www.pneuprodejna.cz/30164-bezpec ... kuzel.html
Ty jsem právě měl a víc lidí mi řeklo, že se docela lehce odrbou a pak ten oříšek při povolováná začne sjíždět a budu rád že kolo povolim.

Neměl jsi náhodou tyhle bezpečáky? http://www.pneuprodejna.cz/30164-bezpec ... kuzel.html
Ty jsem právě měl a víc lidí mi řeklo, že se docela lehce odrbou a pak ten oříšek při povolováná začne sjíždět a budu rád že kolo povolim.
-
- Kontaktovat uživatele:
paveld píše:Patrio: Prostě se na to navařila matka a tou se to pak povolilo... ale zničilo mi to lak na kolech.
jj tohle jsou jedny podle me znejhorsich
pokud pouzivas kriz na kola tak vse v pohode ale jakmile nejakej org klic nakola z auta tak se ta hlava vychyli a odrbeseto a pak uz jedine vzduchem nebo svareckou nebo sadou na bezpecaky
LUKAJDA píše:kucíííí mám průser, dneska jsem namontoval nové kola vzor M6 na E39 touring a moje nadšení bylo tak velký, že jsem zapoměl vyndat bezpečnostní ořech a jel jsem to hezky projíždět!!! Co s tím? Podle VIN kodu se asi nedá objednat u BMW nový co? Už ho nenajdu
Mi to zkazilo náladu
Podle šroubu ti to objednají v BMW jak je tu už napsáno, jinak svářečka. . . . . už to mám taky za sebou

Na zraze ked som palil gumi atd tak som ho tiez nejak stratil, drift kola obute a co teraz ako domou??? Manik od pneuservisu co tam prezuval doniesol myslim 17orech z goly /presne 4 kusy/ opatrne ho nabyl a potom uz len trhacim klucom vytiahol a bolo, na zraze som ako na potvoru vyhral sadu gum a bezpecaky ktore som uz nikdy nenahodil. A protikus mi 3rocny syn pekne strazil!!!
a ještě poslední otázka... když budu mít cestu kolem Renocaru v Brně, tak oni by tam teoreticky mohli nasadit nějakej, zjistit, co toje za typ a podle toho objednat že?
nekupovali jste někdo origo ořech? Jestli to nebude větší darda, jak koupit sadu bezpečáků v autokelly za 200Kč - zrovna maj u nás akci v Třebíči
nekupovali jste někdo origo ořech? Jestli to nebude větší darda, jak koupit sadu bezpečáků v autokelly za 200Kč - zrovna maj u nás akci v Třebíči