Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ztráta ořechu k bezpečnostnímu klíči na kola

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
messiah

#1 Příspěvek od messiah »

Nevíte jestli se dá dokoupit ořech k bezpečnostnímu šroubu na kola.
Měl jsem snad originální co tam byl od prvního majitele.

Nevíte jestli se dá koupit v BMW a zda tyto věci mají skladem?
Ráno jedu směr Mnichov přes Prahu a potřebuji to projistotu někde poladit.

Děkuji za radu.
Spatty

#2 Příspěvek od Spatty »

Tak koupit by nejspis mel jit ale udajne tech tisicihranu je nekolik druhu. Kdyz jsem auto kupoval tak sem tam ten orech taky nemel ale u gumar mel takovej drapak kterej na ten bezpecak nasadil zabouchal kladivem dal na to klic a v pohode ho vysrouboval
Paty

#3 Příspěvek od Paty »

to neříkej ani za srandy a pak že se kradou kola :D :?
LadenaM3

#4 Příspěvek od LadenaM3 »

Zajeď si do autorizovaného servisu BMW. Měli by tam mít komplet sadu všech kódů (pokud je to teda origo kódový šroub, třeba v Horimexu Vysoké Mýto je měli, když jsem tam dělal). Vyberou Ti ten Tvůj a objednají...
Spatty

#5 Příspěvek od Spatty »

No cumel jsem jak pero z gauce, 2 minuty a bezpecak byl venku
paveld
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od paveld »

Pokud je to origo tak snad jo, taky jsem to slyšel že by neměl být problém. Ale třeba u AEZ jsem byl v pr.... objednat se dá, ale je potřeba jednat kód z krabičky a za druhý i kód který je napsaný jen a pouze na tom ořechu - který jsem samozřejmě neměl. Nezbylo než je "vyndat" svářečkou...
elgroso

#7 Příspěvek od elgroso »

Já to měl sice obráceně (potřeboval jsem šroub k origo bezpečáku), ale funguje to stejně. Šroub ma na sobě číslo, je na takové malé plošce na spodku šroubu, tam kde začíná závit) podle toho čísla se dá šroub objednat, stačí vědět na jaké auto a pak už by to mělo být v poho. Důležité je, aby to opravdu byly origo šrouby a bezpečák.

Objednat se to dá, já měl šroub do druhého dne.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

Origo bezpečák je jen tak aby se neřeklo... :) Než kupovat ztracený ořech tak demontovat svépomocí nebo nechat demontovat v pneuservise a nahradit nějakou slušnější sadou. Témata jakou sadu zvolit tu v minulosti už nějaká byla. :wink:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od patriot »

paveld píše: Nezbylo než je "vyndat" svářečkou...

Jak se to dělá ? Se na to navaří něco podobného ??? To je asi prcání ...ne ?

Já si pamatuji, že jsem na e39 na Hamannech měl bezpečáky, které šli povolit jen vzduchem, v pneuservisu s tím měli moc a moc práce. Né že by to bylo tak utáhlé, ale co mi ten týpek vysvětloval, byl to nějaký spec. šroub, který sice nebyl utažený, ale vzduchová pistole se tam musela nasadit naprosto vodorovně, jinak to nešlo povolit, ořech z toho vždy sjel. Týpek to povoloval ráčnou, ani hovno, nepomohla ani metrová tyč jako páka. Pak to udělal pistolí a bylo to za vteřinu, prostě to jen rovně nasadil. Mi říkal, že takový šroub ještě neviděl, že kdybych píchnul kolo někde venku, že to bez vzduchu v žádném případě nepovolím, což mi docela potěšilo :twisted:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xSAFA »

Patriot: Ty a nebyl to namísto "specielního" šroubu pouze totálně zdrbanej ořech a nebo pořádnej šunt? Ořech je k tomu aby šel šroub bez problému povolit a ne aby z něj sjížděl. Co vím bezpečáky se právě vzduchem utahovat ani povolovat nemají, u některých je to přímo napsáno v návodu. Pneuservisy na to kašlou a běžně je dotahují vzduchem a na moment jako všechny ostatní šrouby, pak to tak dopadá, že je zničenej ořech. :?
patriot
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od patriot »

Tak vypadalo to vše OK, nic nebylo poničeného. Takhle mi to vysvětlit pneuservisák. Poté to hodil na vzduch a za vteřinu to bylo. Je to zvláštní, píchnout venku, byl by problém.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od paveld »

Patrio: Prostě se na to navařila matka a tou se to pak povolilo... ale zničilo mi to lak na kolech :-(.
Neměl jsi náhodou tyhle bezpečáky? http://www.pneuprodejna.cz/30164-bezpec ... kuzel.html
Ty jsem právě měl a víc lidí mi řeklo, že se docela lehce odrbou a pak ten oříšek při povolováná začne sjíždět a budu rád že kolo povolim.
patriot
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od patriot »

Mno, je to možné, vypadají tak. Je to už ale 2 roky, už si to moc nepamatuji, tedy ten tvar.
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od sa-tan666 »

paveld píše:Patrio: Prostě se na to navařila matka a tou se to pak povolilo... ale zničilo mi to lak na kolech :-(.
Neměl jsi náhodou tyhle bezpečáky? http://www.pneuprodejna.cz/30164-bezpec ... kuzel.html
Ty jsem právě měl a víc lidí mi řeklo, že se docela lehce odrbou a pak ten oříšek při povolováná začne sjíždět a budu rád že kolo povolim.

jj tohle jsou jedny podle me znejhorsich
pokud pouzivas kriz na kola tak vse v pohode ale jakmile nejakej org klic nakola z auta tak se ta hlava vychyli a odrbeseto a pak uz jedine vzduchem nebo svareckou nebo sadou na bezpecaky
LUKAJDA

#15 Příspěvek od LUKAJDA »

kucíííí mám průser, dneska jsem namontoval nové kola vzor M6 na E39 touring a moje nadšení bylo tak velký, že jsem zapoměl vyndat bezpečnostní ořech a jel jsem to hezky projíždět!!! Co s tím? Podle VIN kodu se asi nedá objednat u BMW nový co? Už ho nenajdu

Mi to zkazilo náladu :-(
milas

#16 Příspěvek od milas »

LUKAJDA píše:kucíííí mám průser, dneska jsem namontoval nové kola vzor M6 na E39 touring a moje nadšení bylo tak velký, že jsem zapoměl vyndat bezpečnostní ořech a jel jsem to hezky projíždět!!! Co s tím? Podle VIN kodu se asi nedá objednat u BMW nový co? Už ho nenajdu

Mi to zkazilo náladu :-(

Podle šroubu ti to objednají v BMW jak je tu už napsáno, jinak svářečka. . . . . už to mám taky za sebou :D
LUKAJDA

#17 Příspěvek od LUKAJDA »

jenže šrouby jsou už na autě utaženy, takže toho asi moc nikdo nepozná. já jen, jestli v techničáku nebo někde není nějekej kod, podle kteryho se to dá objednat?

není někde??
Afri

#18 Příspěvek od Afri »

tak ti prinejhorsim v servise vyzkousej, kterej tam padne a podle toho objednaj..
zverbo

#19 Příspěvek od zverbo »

Na zraze ked som palil gumi atd tak som ho tiez nejak stratil, drift kola obute a co teraz ako domou??? Manik od pneuservisu co tam prezuval doniesol myslim 17orech z goly /presne 4 kusy/ opatrne ho nabyl a potom uz len trhacim klucom vytiahol a bolo, na zraze som ako na potvoru vyhral sadu gum a bezpecaky ktore som uz nikdy nenahodil. A protikus mi 3rocny syn pekne strazil!!!
LUKAJDA

#20 Příspěvek od LUKAJDA »

a ještě poslední otázka... když budu mít cestu kolem Renocaru v Brně, tak oni by tam teoreticky mohli nasadit nějakej, zjistit, co toje za typ a podle toho objednat že?
nekupovali jste někdo origo ořech? Jestli to nebude větší darda, jak koupit sadu bezpečáků v autokelly za 200Kč - zrovna maj u nás akci v Třebíči
Odpovědět