Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E36 320i rv.91 DALŠÍ problém...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Piddas
Klubové ID: 3631

#1 Příspěvek od Piddas »

čaute prosím vás můžete mi poradit ? dnes sem sedl do auta jakože odvezu mladou, zmačknu spojku a šla hrozně lehce, odpor kladka až u podlahy. tak nějak sem s tim dojel, řadilo to špatně akorát ze 3 na 2 (zoubky) spojka zabírá hned u podlahy a tak 1cm. když ji maličko povolim tak už má auto záběr.

je problém v lanku nebo je v prdeli spojka ? díky moc
honsska
Klubové ID: 1132

#2 Příspěvek od honsska »

v lanku asi těžko :D je tam spojka kapalinová,pokud se pletu kluci mi určo opraví,prolína vně váleček spojkovej u převodovky možná?vzduch?
Kami1
Klubové ID: 2167

#3 Příspěvek od Kami1 »

zkontroluj hladinu brzdovky (bacha je tam přepážka pro spojku)
pokud tam je, tak to můžeš zkusit nouzově "našlapat", trochu to pomůže,
ale nakonec se to stejně bude muset odvzdušnit.

před 2měsícema mě spojka sama vytekla, asi jsou ty starý těsnění ve spojce v zimě na prd.

nevíte někdo jestli se dá koupit jen to těsnění/pístek zvlášť, kupovat celej mechanizmus se mě zdá zbytečný (mrhání peněz)
Piddas

#4 Příspěvek od Piddas »

našlapat ? prosím tě na mě polopatě nerozumím moc autům... takže je možné že by byl problém jen v kapalině? popřípadě v něčem co není tak náročné na finance ?

jelikož jestli budu muset koupit novou spojku tak to asi rozprodám auto
Kami1

#5 Příspěvek od Kami1 »

párkrát po sobě sešlápnout, záběr spojky se trošku zvětší (pokud je tam kapalina).
pokud nemáš na spojku, tak to teda radši prodej.
auto stejně musí do servisu, při nejmenším odvzdušnit,
ale spíš ten spojkovej válec a ten není taky zrovna levnej
johnyfly1

#6 Příspěvek od johnyfly1 »

ja som mal take iste priznaky hned ako som odvzdusnil spojku....
mne sa sice radilo fajne ale spojka zaberala asi 1cm od podlahy
ale spojka sa steluje sama takze po par kilometroch sa to vratilo spat do normalu...takze ako prve by som spravil co ti radia hore...kuknut brzdovu kvapalinu a odvzdusnit system cize spojku ale aj brzdy pre istotu :roll:
odvzdusnenie zvladnes aj sam ale radim ti nedavaj tam nejaku lacnu brzdovu kvapalinu(napr po 2e) lebo o pol roka budes mat rovnaky problem lebo brzdovka ti prezerie tesnenia na valci spojky a brzdach.. :evil:
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

Kvuli tomuhle je blbost auto rozprodávat :-). I kdyby byl spojkovej váleček špatnej, tak nemůže být problém a drahý ho sehnat tady v inzerci a přetěsnit novym těsnenim. Novej kupovat mi přijde nesmysl...
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

Spojkové válečky jsou tam dva, hlavní pod pedálem a pomocný na převodovce. Většinou teče ten na převodovce, což poznáš na chodu pedálu a také se později rozsvítí kontrolka stavu brzdovky. Zda je to opravdu pomocný válec zjistíš po jeho demontáži, nemusíš nic odpojovat, jen odšroubuješ dva šroubky a vytáhneš ho, pokud sákne bude mokrej a zasranej.

Mě zas přijde nesmysl přetěsnovat starej, novej pomocnej válec se dá koupit okolo 8 kil, repas sada v BMW stojí stejně ne-li víc, tak ať si každý vybere... :) Zda se dělá nějaká repas sada v druhovýrobě za hubičku, tak pak ano, ale nikdy jsem neviděl. Pokud by byl špatnej ten hlavní, tak ten je o něco dražší a tuším, že se dá sehnat od zhruba 1500,- a žádná repas sada se na něj myslím ani nedělá.

Obrázek

Ukázka špatnýho pomocnýho válce
Piddas

#9 Příspěvek od Piddas »

ok díky moc hoši...

moje auto je ročník 91. bohužel mi na hodně místek moooc kvete (ještě to neprolezlo barvou) kdybych ho rozprodal, tak bych šel do BMW určitě znovu, akorát do trošku mladšího a nejspíš 325i coupe. aspoň bych už věděl na co se při koupi zaměřit... když sem ho kupoval tak sem toto auto poprvé v životě viděl z blízka.
Piddas

#10 Příspěvek od Piddas »

můžete mi nějakou dobrou brzdovou kapalinu doporučit ?
Kami1

#11 Příspěvek od Kami1 »

xSAFA píše:Mě zas přijde nesmysl přetěsnovat starej, novej pomocnej válec se dá koupit okolo 8 kil, repas sada v BMW stojí stejně ne-li víc, tak ať si každý vybere... :) Zda se dělá nějaká repas sada v druhovýrobě za hubičku, tak pak ano, ale nikdy jsem neviděl. Pokud by byl špatnej ten hlavní, tak ten je o něco dražší a tuším, že se dá sehnat od zhruba 1500,- a žádná repas sada se na něj myslím ani nedělá.
opr. sada v mj auto za 220.
deprimující je to, že je tam v prdeli gumička v reálný hodnotě do 10Kč, výměna 10 minut
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od xSAFA »

Díky za osvětu, právě jsem se s tím nikdy v eshopu nesetkal ale to bylo asi tím, že sem to vyloženě nehledal. Už jsem to na tom MJ našel... :wink: Měl jsem za to, že se to dělá jen origoš.
mequi

#13 Příspěvek od mequi »

Piddas píše:můžete mi nějakou dobrou brzdovou kapalinu doporučit ?
Kup DOT 4
A od jakého výrobce to bude podle mne jedno.
Kami1

#14 Příspěvek od Kami1 »

já zas nevěděl, že se to dělá i origo,
viděl jsem ji jenom v tom mj
Piddas

#15 Příspěvek od Piddas »

tak dnes sem najel v kuse asi tak 50km městem, takže sem furt šlapal na spojku a ta se záhadně zase srovnala... klade odpor po celou dylku. kapalina je na minimu takže ji koupím. stačí doplnit nebo se musí vyměnit ? díky :)
mequi

#16 Příspěvek od mequi »

Zatím jenom dolej a pak, až zjistíš kde je ta netesnost a budeš mít díly na opravu pokupě, tak pak jí vyměníš.
Kami1

#17 Příspěvek od Kami1 »

doplnit, každý dva roky vyměnit
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od paveld »

Pokud stojí 800 nebo 1500 tak zas neni tolik co řešit... na cenu jsem nekoukal ale reagoval jsem na ten příspěvek kde bylo, že to neni levná sranda.
Na neorigo těsnění bacha, mě lehce prolínala brzdovka na tom válečku co je na převodovce tak jsem koupil nový těsnění v elitu (značku už netušim...) a těsnil ještě míň jak ten origo jetý který lehce prosakoval (cca 2km jízdy a spojka přestala fungovat)...no skončilo to tak, že jsem tam vrátil ten starej origo a až bude čas tak ho vyměnim za nový ale origo.
Piddas

#19 Příspěvek od Piddas »

no tak nové info. jak se mi ta spojka srovnala tak druhý den mi začla blikat ikonka kapaliny, druhy den mi spojka opět klekla tak že nešlo zařadit... koupil sem brzdovku, dolil, parkrat pošlapal spojku a je to ok :) díky za rady ;)... btw, kde je odvzdušňovací ventil spojky ? a kde se nachází palivový filter ? vím že nějaké E36 to mají na místě pod řidičovou sedačkou, ale je ten filter takovej dlouhej, já podle ETK na mj auto koupil takovej menší a některé google obrázky hovoří o jiném umístění.. mám sedan rv 91. 320i díkec
mequi

#20 Příspěvek od mequi »

Ten ventil spojky je na tom pracovním válečku u převodovky. Lehni pod auto z levé strany a vlevo na převodovce je ten pracovní válec spojky. Palivový filtr by měl být u levého nosníku v motorovém prostoru. Levá strana = strana řidiče.
Odpovědět