Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zaslepení EGR ventilu E36 325tds
To mi je jasný, že to má každej motor.. Ale todle u kamaráda na stejným motoru a stejným r.v. není... Jinak odvětrání motoru sem u tdsa ještě ani nehledal.. ale odvětrání ventilovýho víka je součástí airboxu vede do hadice před IC...
Jde mi o to, že až budu rušit EGRko, tak nevim, jestli je ta hadička vyvedená před nebo za membránu ovládaci ventil... jestli ji mam zaslepit nebo připojit do mezikusu co dám místo EGR..
Jde mi o to, že až budu rušit EGRko, tak nevim, jestli je ta hadička vyvedená před nebo za membránu ovládaci ventil... jestli ji mam zaslepit nebo připojit do mezikusu co dám místo EGR..
Takhle to mám zaslepené já...Nejdřív jsem ho vyčistil že makal jako brus ale když jsem rozebíral sání a zjistil co tam jde za bordel tak jsem ho odpojil...Od té doby jsem to sání nesundaval tak nevím jak to tam vypadá..Tu hadičku od rozvodů jak píše Pesa tak tu tam mám pořád připojenou..Je to díl 14 jestli se nepletumrJekill píše:Nejjednodužší je pouze odpojit a zaslepit podtlakovou hadičku vedoucí k ventilu.A taky je to nejrychleji obnovitelná úprava.

Dnes jsem se bavil s chlapíkem na STK a prej měli zrovna minulý týden dvouhodinové školení,aby si dávali pozor na odpojené EGR ventily.Na emisích se to změřit nedá.Teda u nás v ČR se to neměří,tak to kontrolují na STK.Kontrolují ale klasické odpojení,kuličku v hadičce nezjistí a je jim to i celkem jedno.Sám mi přiznal,že na svém autě to má samozřejmě taky odpojené a na válcích to dělá 15 - 20% výkonu navíc,zvláště u motorů s intercoolerem,kde se do ochlazeného vzduchu znovu pouští teplé výfukové plyny.
mrJekill píše:Dnes jsem se bavil s chlapíkem na STK a prej měli zrovna minulý týden dvouhodinové školení,aby si dávali pozor na odpojené EGR ventily.Na emisích se to změřit nedá.Teda u nás v ČR se to neměří,tak to kontrolují na STK.Kontrolují ale klasické odpojení,kuličku v hadičce nezjistí a je jim to i celkem jedno.Sám mi přiznal,že na svém autě to má samozřejmě taky odpojené a na válcích to dělá 15 - 20% výkonu navíc,zvláště u motorů s intercoolerem,kde se do ochlazeného vzduchu znovu pouští teplé výfukové plyny.
tak to asi na STK vrátím spátky.. mam v plánu na ten mezikus připojit BLOW ventil.... samo jen pro ten zvuk...