tak mám nové poznatky... dělá to za studena i za tepla... po chcipnutí motoru a nastartování je to chvíli OK! jinak mi to ted dělalo celých dlouhých sedm kilometrů cestou domů... nic na to nepomáhá, protůrovat, vyšlápnout spojku.. nic prostě. odpojení váhy také nic a ani odpojení baterky na dvě hodiny nezabralo... na konci cesty sem zkusil jet v otáčkách 3tis+ a na všechny kvalty mělo auto normální záběr, nenapadá někoho něco ? prosím
tak jsem prolezl forum a našel sem hodně lidí s tímto problémem a je hodně moc možností čím to je... někdy pumpa, lambda, váha vzduchu, přes svíčky až po špinavou nádrž... lambdu sem měl od včera vypojenou, ted sem to byl projet, pořádně sem ho točil a celou dobu jel uplně nádherně! v motorovém prostoru sem ho trošku protůroval, prosahal sem trubky od sání a už mi padá normálně i do volnoběhu když dám za jízdy nohu z plynu... fakt jel uplně jako ,,za mlada,, takže zkusím pár dní jezdit na vyšší otáčky a uvidíme jestli se ten problém objeví znovu, myslím si že je tou jízdou na všechny kvalty okolo 2tis otáček trošku zadušenej... tak dám vědět.
Cau, sel bych po svickach, civky, pal. filt/cerpadlo, regulator tlaku paliva, snimac polohy skrtici klapky, cidlo polohy kliky.. zacal bych na diagnostice.. z volnobeznejch otacek se sbira dobre?
tak mám nové poznatky... včera sem najel v kuse asi tak 100km uplně v pohodě, auto nádherně táhlo... potom sem tak na půl hoďky chcípl motor, po nastartování nedržel volnoběh a měl tendenci chcípnout, opožděně reagoval na plyn, sešlápl sem plyn (na volnoběh - neutrál) a otáčky se snad ani nehly (plyn skoro až na podlaze), po chvíli začly stoupat, takhle se to pořád opakovalo, po odpojení lambdy? (prostě toho konektoru co vede do váhy vzduchu) bylo vše tak nějak ok, auto jezdí, spotřeba je samozřejmě někde jinde... jo a ještě vlastně po tom odpojení přestalo auto cukat, při přeřazení a tak, nebo když sem za jizdy dal nohu z plynu a pak zase přidal plyn tak auto jakoby cuklo... po odpojení je o dost plynulejší...
myslíte si že by za všechny problémy mohla ta lambda sonda ? začlo to tím jak auto nereagovalo na plyn, teď už blbnou i otáčky...
no sání děravý mám, mluvím o tom kolínku mezi váhou a klapkou, už mám na cestě nové.. ale je divný že to dělá jen někdy, kdyby byl problém v tom tak by to ten falešnej vzduch sálo pořád ne? až přijde kolínko tak připojím ten konektor a uvidíme... když to bude přetrvávat tak mám zkusit jinou váhu ?
kolínko vyměněno. problém nejspíš vyřešen... váhu nechám zapojenou a po pár dnech uvidím. jinak s kolínkem na všechny kvalty jde do volnoběhu, řazení a rozjíždění je plynulé takže luxus jsem zvědav na tu váhu. díky za rady hoši
zdravim hoši, mam taky ten samy problem, odpojil jsem váhu a auto jede bez problémů...ale žere jak prokoplý .. neměli by ste nějakej typ na e-shop kde bych si tu váhu moch koupit? Thx
XCZ píše:zdravim hoši, mam taky ten samy problem, odpojil jsem váhu a auto jede bez problémů...ale žere jak prokoplý .. neměli by ste nějakej typ na e-shop kde bych si tu váhu moch koupit? Thx
hele čoveče ja sem najel dohromady tak 500km bez váhy v domnění že to je tím. jednou sem měl auto tak v prdeli že mi sežralo 15 litrů na 50km, jelo jen ve 3tis. otáčkách... vyjel sem nádrž a auto dva dny stálo, vytahl sem baterku, nabil ji a dal zpátky... už jezdím asi 4 dny naprosto bez problému, krásně to jede, se zapojenou váhou, přestali houpat otáčky, spotřeba klesla.. radši jeď na diagnostiku