Koupil jsem si řídící jednotku motoru E36 325tds čiplou,dnes ráno jsem ji vyměnil a motor točí a nenaskočí,napadlo mě že to může být imobilizerem,je to tak? A jak to překopat? Teda pokud to jde
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Výměna řídící jednotky-E36
-
KarelOstrava
- Klubové ID: 2606
- Kontaktovat uživatele:
-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš auto 1/95 a novější, tak ano, je to imobilizérem. Jednotka imobilizéru EWS2 u E36 má pevný synchronizační kód ISN, který musí být shodný s kódem v jednotce. Samozřejmě je ten kód unikátní pro každý pár jednotek.KarelOstrava píše:Zdravím všechny,jelikož se nemůžu dovolat kámošovi který by to zřejmě věděl,tak to zkusím tady...
Koupil jsem si řídící jednotku motoru E36 325tds čiplou,dnes ráno jsem ji vyměnil a motor točí a nenaskočí,napadlo mě že to může být imobilizerem,je to tak? A jak to překopat? Teda pokud to jde
Vzhledem k tomu, že máš klíče patřící k jednotce EWS, tato povolí otáčení startéru, ale následně jednotka motoru zjistí, že EWS k ní nepatří. Proto nepovolí zapalování/vstřiky.
Možnosti, které mě napadají, jsou následující:
a) vrátit původní jednotku, mělo by to začít šlapat bez problémů a bez zásahu na diagnostice (u E46 a E39 od 3/97 je to jinak).
b) zjistit, z jakého roku výroby je čiplá jednotka, protože se musí jednat o jednotku, která EWS podporuje. Vyčíst INPA interfacem ISN kód a přepsat v EWS. K přepisu je třeba speciální zařízení, nejde to pokud je mi známo přes diagnostickou zásuvku.
c) vytáhnout z čiplé jednotky mapy a nahrát je to původní jednotky. Nevím ale, jak je to u DDE. U benzinových motorů to jde přes diagnostickou zásuvku jen u novějších jednotek MS41.1 a vyšších.
d) přepsat software v DDE takovým, který nevyžaduje EWS (také lze).
-
KarelOstrava
- Kontaktovat uživatele:
-
KarelOstrava
- Kontaktovat uživatele:
-
KarelOstrava
- Kontaktovat uživatele: