Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 řachtání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sharki

#1 Příspěvek od Sharki »

Cauves, mozna se to tady uz resilo tak se omlouvam predem.
Mam takovej problem a nemuzu to najit nikde, ze zady asi jakoby od brzd, kdyz prejedu nerovnost tak se ozve takovy zařachtání kovovy, zadny mega rany jen mirny rachtani jako od brzdice ale na ten sem koukal a prijde mi v pohode, prolez sem i napravu atd. vsechno v poradku nemate nekdo zkusenost? dikec
capri
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od capri »

to bude dělat ruční brzda co máš za auto ? a máš v zadu kotouče ? pokud jo tak by to mohla bejt ta ručka ještě zkontroluj štíty brzd jestli nejsou volný
martin3008

#3 Příspěvek od martin3008 »

mne tam hrkotala na obovh stranach ta "protiprachova" zabrana alebo ako to nazvat.... taky tenky plech co je upavneny zo zadu na naboji......

bol prasknuty na viac miestach, tam kde je pripevneny k naboju...

nejako som to pripevnil a prestalo to.....
capri
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od capri »

jj to je ten štít brzdy (plech za kotoučem brzdy) bejvá shnilej a pak v něm nedrží ta ruční brzda a rachtá to a nebo je uvolněnej a rachtá ten plech jako takovej
liza

#5 Příspěvek od liza »

A nebo to může dělat destička, jak jsou tam ty páčky aby to drželo v brzdiči :wink:
MrGeorg
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MrGeorg »

mně to dělal ten dil, co tlačí desky ke koutoči..neměl jsem ho na jedne straně a na druhe byl vyběhaný..stoji to asi 80,-.
gs500e

#7 Příspěvek od gs500e »

jak říkají kluci, to je volná destička a drnčí v brzdiči. kup si ten bazmek ji špojuje v brzdiči
Sharki

#8 Příspěvek od Sharki »

diky kuci hnedka v pondeli na to mrknu jak to budu mit nahore:p neco z toho to musi byt kurna uz :pp
Sharki

#9 Příspěvek od Sharki »

tak jsem se k tomu dostal az tedka a jsem z toho pekne napruzelej :)
auto zvednuty, kryty kotoucu OK, desky a napinaky sedej taky OK, naprava OK vse se zda v poradku-
Auto jsem dal tejden na to jeste do servisu sikovnejm klukum a cely ho prolezli, zvedli a vsechno v cajku jen dotahli dva srouby na diferaku, jinak napravy bez chyby a nenasli nic co by delalo to kovovy rahtani :) dal jsem to vcera jeste kamosovi na garaz prolez to znovu a nenasel taky nic co by to mohlo delat :)))

hééélp :)
capri
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od capri »

Koukni na ruční brzdu sundej zadní kotouče může bejt uvolněna
Sharki

#11 Příspěvek od Sharki »

vida vida to me vubec nenapadlo
dikec moc za tip, zkusim se na to vrhnout o vikendu snad bude slusny pocasi :) jestli to tim nebude tak to auto snad vzteky prodam :)))
Vesa88

#12 Příspěvek od Vesa88 »

Hele me to delal totalne mrtvej tlumic...Taky jsem myslel ze to je tim krytem za brzdou, tak jsem na to koukal a nic, tak jsem nechal vymenit ramena, porad to delalo az po vymene tlumicu to prestalo...
Sharki

#13 Příspěvek od Sharki »

to Capri : mas bod a u me pivko :) mirne sem zatahnul o jeden zub rucni brzdu, jen mirne aby nesvitila kontrola a VOALA rachtani prestalo :)) takze je to vončo ale zatim nez budu menit kotouce to necham takhle nechce se mi to cely rozebirat tedka v zime jeste jednou diky moc!

btw: jeste jeden takovej mirnej problemek
kdyz jedu a vyradim na neutral tak mi houpnou otacky dolu a hnedka se srovnaj zase na normal

tohle je 1.8i ale mel sem predtim 2.0i a delalo mi to to stejny prakticky jen casteji a obcas mi auto pomalu zdechlo (v pripade minuleho vozu dle rady Iva odsud to byl potak skrtici klapky, pak to slapalo krasne)
co myslite mam ho vymenit tady taky, nebo by to mohlo byt i neco jinyho? vonobezny ventil treba? pripada mi ze za studena netahne plynule po ohrati je to ok ale zase mi obcas houpou ty otacky kdyz vyradim, nedela to pokazdy a rek bych ze mirne hodne mirne kolisaj i na volnobeh kdyz stojim jak sleduju rucicku otackomeru
capri
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od capri »

s těma otáčkama mi to dělá taky že když přijíždim na semafor (než je to uplně ohřátý) tak mi to houpe a jakmile zastavim tak to přestane ....jinak tu ručku ti doporučim udělat co nejdříve může se stát že se to kousne nemam osobní zkušenost ale osobně bych tam nenechaval volně se hejbat ty pakny ....měl sem o kousek delší šrouby a když sem o zub zatáhl ručku tak se to kouslo a zablokovalo to kolo takže když se to tam chytne může z toho bejt malér
Sharki

#15 Příspěvek od Sharki »

ajjj tak to pokouset stesti nebudu radsi :))
tak zatim s rachtanim dokud nebude hezky abych se do toho pustil .) dekan kazdopadne .)
Odpovědět