Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 blbnou svetla

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mesa
Klubové ID: 3417
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Mesa »

Cau hosi mam takovej zvlastni problem. Nekdy(nevim co tomu predachazi,proste nahodne) kdyz rozsvitim svetla,tak se mi misto nich rozsviti blinkry.I na pristrojovce se mi rozsviti indikatory blikani a kdyz v tomhle stavu pustim blinkry,zacnou mi blikat parkovaci svetla. Dela to u prednich svetel a kdyz se tohle stane,zadni se myslim ani nerozsviti.Vzdycky pak nejak zapinam/vypinam svetla,poustim dalkovy,blikam a zase se to nejak prepne do normalu. Nevite v cem by mohl byt problem,nebo neresil nekdo podobny problem? Nekde nejakej studenak? Rikam si,ze ale ve svetlu byt problem nemuze, protoze by to nedelalo i to druhy, tak me napada treba vypinac svetel,nebo packa na blinkry nebo fakt uz nevim. Poradte prosim. Mam E36 coupe 320i 8/92
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Kontroloval si zvazek káblu v kufru jestli nejsou někde štípnutý?
Zety
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zety »

Někde máš spojený kabely k sobě.. řešil jsem teďka to samé na cliu akorád že blinkr a mlhovka a nakonec to bylo zaprášeným a skorodovaným kontaktem v zadních lampách
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mesa »

Jakoze by spatnej kontakt v zadnich lampach zpusoboval preblikavani ve prednich lampach?To je mi divny..Ale diky za rady..zkusim pohybat tema zarovkama a uvidime,kde by to mohlo byt.
Zety
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zety »

Neříkám že zrovna v zadních lampách ale vlastně když chceš světla tak napájíš i blinkry a naopak
mrJekill

#6 Příspěvek od mrJekill »

Společná kostra
kozic

#7 Příspěvek od kozic »

Společná kostra? Možná mě záhy vyvede někdo z bludů, ale mám za to, že kostra(mínus pól) je vždy společná... Ba ne, zkrat bude a ten spojením mínusu s mínusem nevznikne...
mrJekill

#8 Příspěvek od mrJekill »

Myslel jsem,že zřejmě např světlu upadla kostra a bere si jí to společně z blinkru.
Takhle se to pak normálně chová,protože se to kostří přes jiné zařízení a pak třeba při spuštění blinkrů bliká i to zařízení přes nějž se to ukostřuje,protože na kostru to jde přes vlákna do série.
Případně až vystřízlivím,popíšu to srozumitelněji :oops:
kozic

#9 Příspěvek od kozic »

Už asi chápu, co máš namysli, důležité je, aby chápal ten co potřebuje radu. Takže si dovolím to shrnout za tebe. Společná může být kostra něčeho s NAPÁJENÍM něčeho druhého, v tomto případě lampy vs. blinkry. Další možnost je skrat v napájení daných věcí- samozřejmě za spínačem, proto jedním zapne obojí.
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mesa »

Diky moc za rady. Dneska mi to konecne drzelo v tom stavu, kdy svitily blinkry dyl,takze jsem mel moznost prolizt a zahybat s kabelama a nasel jsem to. Je to ve svazku kabelu, co jde levou stranou pod haubnou ke svetlum,je tam takovej drzacek na ten svazek,tak hned v tom to je nekde svihly... :wink:
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Leveler »

No dit sem to říkal :wink:
Odpovědět