ahoj potřeboval bych poradit přitelkyně má E36 kompakt a najednou začal brzdit,bylo to znát při jízdě a to dost....po vyčištění,namazání a rozhýbaní pístků a jezců se to rapidně zlepšilo ale není to stale ono věděl by někdo?díky
Zkus při jízdě samozřejmě malou rychlostí pustit volant, na kterou stranu to táhne. A na té straně ještě rozhýbat pístek. Nic jiného nevymyslíš. Ještě to zkus ovzdušnít, abys vyloučil to ucpání trubky.
Trubky se neucpávají,ucpe se hadice a někdy i tak,že funguje jako zpětná klapka a kolo neodbržďuje,nebo začnou korodovat držáky hadic a jak nabydou korozí,tak sevřou hadici.Většinou stačí sikovkama držák kousek rozevřít.
čau, měl jsem ten samý problém. Brzdilo nejdříve jedno pření kolo a po nějakém měsíci druhé přední. Celej brzdič jsem sundal, píst jsem vzduchem z kompresoru vytlačil a vše jsem pořádně vyčistil. Měl jsem praklé prachovky na pístu a bordel udělá hodně neplechy. Koupil jsem opravnou sadu brzdového třmenu cca. za 250 kč za jedno kolo a už je vše ok. Chce to jen pořádné nářadí, kterým povolíš šrouby a trochu času na pořádné vyčištění brzdového třmenu. Nakonec poskládat, odvzdušnit a bavůrek bude brzdit jak má. Snad ti má zkušenost pomůže.
Tak, tak buď prachovka na pístku to má za sebou a válec je zatuhlý (to jsi ale měl rozdělané, takže bys to viděl), nebo jsou zarostlé hadice a je potřeba je prostě vyměnit...
díky za skušenosti ta opravná sada mi už také vrtala hlavou ale jak říkate měl jsem to rozebrane vyčištěné rozhybané a namazané grafitem a s tou hadičkou nevím protože se domnívam že pokud otevřu odvzdušňovák na brzdiči tak by se měl pístek vratit a přestat brzdit i kdyby to bylo kdekoli na rozvodu ucpané což jsem zkoušel jako první ještě před rozhýbaním po té odvzdušnil jak se má
volada píše:čau, měl jsem ten samý problém. Brzdilo nejdříve jedno pření kolo a po nějakém měsíci druhé přední. Celej brzdič jsem sundal, píst jsem vzduchem z kompresoru vytlačil a vše jsem pořádně vyčistil. Měl jsem praklé prachovky na pístu a bordel udělá hodně neplechy. Koupil jsem opravnou sadu brzdového třmenu cca. za 250 kč za jedno kolo a už je vše ok. Chce to jen pořádné nářadí, kterým povolíš šrouby a trochu času na pořádné vyčištění brzdového třmenu. Nakonec poskládat, odvzdušnit a bavůrek bude brzdit jak má. Snad ti má zkušenost pomůže.
Měl jsem ten samí problém a řešil jsem to stejně...