Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 stále brzdí

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Smet

#1 Příspěvek od Smet »

ahoj potřeboval bych poradit přitelkyně má E36 kompakt a najednou začal brzdit,bylo to znát při jízdě a to dost....po vyčištění,namazání a rozhýbaní pístků a jezců se to rapidně zlepšilo ale není to stale ono věděl by někdo?díky
Kami1

#2 Příspěvek od Kami1 »

na všech kolech?
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sa-tan666 »

muze bejt ucpana hadicka :P
mequi

#4 Příspěvek od mequi »

Zkus při jízdě samozřejmě malou rychlostí pustit volant, na kterou stranu to táhne. A na té straně ještě rozhýbat pístek. Nic jiného nevymyslíš. Ještě to zkus ovzdušnít, abys vyloučil to ucpání trubky.
mrJekill

#5 Příspěvek od mrJekill »

Trubky se neucpávají,ucpe se hadice a někdy i tak,že funguje jako zpětná klapka a kolo neodbržďuje,nebo začnou korodovat držáky hadic a jak nabydou korozí,tak sevřou hadici.Většinou stačí sikovkama držák kousek rozevřít.
mrJekill

#6 Příspěvek od mrJekill »

Beru zpět držáky hadic.BMW to má řešeno jinak,ale i tam se hadcu může ucpat,nebo se v ní odloupne kus gumy co udělá klapku.
mequi

#7 Příspěvek od mequi »

To je jedno, co se ucpe. Jestli to zkusí ovzdušnit, tak mu ten bordel (jestli tam vůbec nějaký je) vyletí ven.
volada

#8 Příspěvek od volada »

čau, měl jsem ten samý problém. Brzdilo nejdříve jedno pření kolo a po nějakém měsíci druhé přední. Celej brzdič jsem sundal, píst jsem vzduchem z kompresoru vytlačil a vše jsem pořádně vyčistil. Měl jsem praklé prachovky na pístu a bordel udělá hodně neplechy. Koupil jsem opravnou sadu brzdového třmenu cca. za 250 kč za jedno kolo a už je vše ok. Chce to jen pořádné nářadí, kterým povolíš šrouby a trochu času na pořádné vyčištění brzdového třmenu. Nakonec poskládat, odvzdušnit a bavůrek bude brzdit jak má. Snad ti má zkušenost pomůže.
Tompo

#9 Příspěvek od Tompo »

Tak, tak buď prachovka na pístku to má za sebou a válec je zatuhlý (to jsi ale měl rozdělané, takže bys to viděl), nebo jsou zarostlé hadice a je potřeba je prostě vyměnit...
Smet

#10 Příspěvek od Smet »

díky za skušenosti ta opravná sada mi už také vrtala hlavou ale jak říkate měl jsem to rozebrane vyčištěné rozhybané a namazané grafitem a s tou hadičkou nevím protože se domnívam že pokud otevřu odvzdušňovák na brzdiči tak by se měl pístek vratit a přestat brzdit i kdyby to bylo kdekoli na rozvodu ucpané což jsem zkoušel jako první ještě před rozhýbaním po té odvzdušnil jak se má
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

kdyztak nove pancerove teflonove hadice na e36 (sada 6ks na cele auto) mam ihned k poslani, 1999,- vct posty... :-)

ale tipuju to spis na zatuhle pistky, rozebrat, vycistit, pripadne novou tesnici sadu, dela se i druhovyroba...
“Ability is what you're capable of doing.”
michal09

#12 Příspěvek od michal09 »

volada píše:čau, měl jsem ten samý problém. Brzdilo nejdříve jedno pření kolo a po nějakém měsíci druhé přední. Celej brzdič jsem sundal, píst jsem vzduchem z kompresoru vytlačil a vše jsem pořádně vyčistil. Měl jsem praklé prachovky na pístu a bordel udělá hodně neplechy. Koupil jsem opravnou sadu brzdového třmenu cca. za 250 kč za jedno kolo a už je vše ok. Chce to jen pořádné nářadí, kterým povolíš šrouby a trochu času na pořádné vyčištění brzdového třmenu. Nakonec poskládat, odvzdušnit a bavůrek bude brzdit jak má. Snad ti má zkušenost pomůže.

Měl jsem ten samí problém a řešil jsem to stejně... :wink:
Odpovědět