Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Angel Eyes efekty?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Netdriver

#1 Příspěvek od Netdriver »

Caw lidi. Pořídil jsem AE kroužky na e46 od BMWstyle. Montáž v pohodě, světla teď nemají chybu. Jen by mě zajímala taková maličkost. Při každém startování, tedy otočení klíčku a automatickém seřízení parabol, se andělský oči tak na 5 vteřin rychle rozblikají jako "strobo". Jakmile motor naskočí a spustím parkovačky, AE svítí normálně. Když vypnu všechna světla včetně AE, ale motor nechám v chodu - kroužky každou půlminutu znatelně probliknou. Když motor zhasnu a vyndám klíček, nic nesvítí ani nebliká. Znamená to, že AE v sobě mají už z výroby takový "strobo efekt" anebo to může být nějakým kumulovaným napětím v invertorech? Ne, že by mi to vadilo. Naopak:-) Chci znát vaše zkušenosti. Díky! 8)
xboy
Klubové ID: 1041
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xboy »

AE mají vysokonapěťový trafa, to jsou ty (krabičky) a ty zapálej ty kroužky.
Pokud máš v autě menší napětí, tak blikaj, jako třeba zářivka, když startuje.
Je lepší nastartovat a pak teprv zapnout světla.

Ted mě tak napadlo, to co popisiješ možná dělá checkcontrol, už jsem to viděl u někoho kdo měl místo parkovaček LED ky, taky mu to asi po minutě problikávalo. Ale nevím proč by ti to dělali AE, mě to nedělá
Netdriver

#3 Příspěvek od Netdriver »

U nízkého napětí by mě to, co popisuješ, nepřekvapilo. Tyhle AE ale krátce strobo zablikají při každém oživení klíčku i když jsou všechna světla vypnutá. Po pěti vteřinách to přestane. Pak jednou krátce probliknou při vypnutých světlech každou půlminutu, když je klíček v zapalování. Zkrátka záhadička:-)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marty_ »

Haluz:o) BC hlasi chybu predpokladam? Podobnou srandu mi aktualne delaji zadni lampy - nahradil jsem je LEDkama z faceliftu a BC z toho taky nechape, musi s to doresit.. ale AE mi tohle fakt nedelaji..
haarosh

#5 Příspěvek od haarosh »

Jo tak mě to dělá naprosto to samé, jako tady popisuješ. Akorát s tím rozdílem, že ne při každém startování, jenom občas. Ale přesně to samé, pět rychlých záblesků a pak už to svítí. Ale žádnou chybu to nepíše, takže check v poho. Schválně ještě vyzkouším, nechat běžet motor s vypnutýma světlama, jestli si taky bliknou. Mě to vcelku nevadí, jen doufám, že to nesnižuje jejich životnost ale co to dělá je mi taky naprostou záhadou...
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hitman »

kluci co blbnete, to je normalni, to je check control, pousti do zarovek jen mimimum stavy ktera otestuje jejich funkcnost ale nerozsviti, jelikoz krouzky a diody maji nizky odber tak je to pri tomto testu dokaze rozsvit.
haarosh

#7 Příspěvek od haarosh »

Hitman píše:kluci co blbnete, to je normalni, to je check control, pousti do zarovek jen mimimum stavy ktera otestuje jejich funkcnost ale nerozsviti, jelikoz krouzky a diody maji nizky odber tak je to pri tomto testu dokaze rozsvit.
A sakra! To dává smysl... :oops: akorát mi teda vysvětli, proč mi to dělá pouze občas? :?
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hitman »

haarosh píše:
Hitman píše:kluci co blbnete, to je normalni, to je check control, pousti do zarovek jen mimimum stavy ktera otestuje jejich funkcnost ale nerozsviti, jelikoz krouzky a diody maji nizky odber tak je to pri tomto testu dokaze rozsvit.
A sakra! To dává smysl... :oops: akorát mi teda vysvětli, proč mi to dělá pouze občas? :?
melo by to delat urcite pri startovani a myslim ze me to dela auto i pri chcipnuti. nevim proc ti to dela jen obcas, jestli treba nestartujes v kratkych intervalech...nebo svetelne podminky, ze by to nebylo treba pokazde videt. tezko rict
RomanSvach
Klubové ID: 2535
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RomanSvach »

zdravim,
podarilo se nekomu odstranit ten strobo efekt? jestli jo tak jak? kondenzator?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Vypnutí check controlu pro parkovačky :)
davcer

#11 Příspěvek od davcer »

Ahoj, mam e46 a dela to samy kdyz jezdim kratsi trasy. Mam slabsi bat a nestiha se dobijet, uz jde do lovist. No a kdyz ma lehke podpeti, auto pri startu dela to same... Jen popisuji sve postrehy, ne navod jak to vyresit...
RomanSvach
Klubové ID: 2535
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RomanSvach »

hej slabsi baterkou to nebude, ja tam mam uplne novou(2 tydny) 100Ah bannerku. znamemu to dela taky na VW, ono je to hold ta kontrola jestli nejsou praskle zarovky a tu ti to bude delat vzdycky dokud se ti nepokazi check. proto jedine co me napadlo je na tu diodu(jeji nozicky) pripajet maly kondenzator, teoreticky by to fungovat melo, otazka co na to rekne ten check...
DKx
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DKx »

Zrovna finishuju "průlomovej" modul na denní svícení pro E90, takže v tom jsem jako doma.

To, co zde popisuješ je 100% kontrola spálené žárovky. Ano, dělá to několikrát po startu (strobo) následně periodicky po celou dobu zapnutého zapalování.
Dělá to dokonce i během svícení, ale na jiném principu a to blikání nezpůsobuje.

Kondenzátor akorát tak způsobí chybové hlášení. Musí tam být dostatečný odpor, takový, jako vykazuje žárovka, ale samozřejmě jen po dobu vypnutých světel.
Jednoduše řečeno "easy" řešení není, ale vyřešit se to dá (např. tím mým modulem co snad brzy bude).
Odpovědět