To si děláš kozy, já 2500 a ty jen 500, hezký no..
Přesně tak, když sem se ptal v BMW kolik má mít stupnů správný předvstřik bylo mi řečeno, že BMW předvstřik ve stupních neudává ale má mít 90 mm na těch hodinkách a dále sem našel toto:
Auto s méně jak 20 000 km = 0.95 mm +-0.02 mm (0.4 +- 0.001in) a auto nad 20 000 km = 0.90 mm +-0.02 mm (0.035 +- 0.001in)
Tak to vypadá na hodnoty pro nezajetej motor,zajetej motor ale chybí Ti hodnota pro odjetej motor Až budu mluvit s klukem co mi to dělal tak se schválně zeptám co že to tam vlastně nastavil za hodnotu-vím že má ale program bosch s hodnotama na seřizování..
Pokud má motor už něco najeto tak je potřeba taky trochu přenastavit vačku. Když nastavím vačku u TDSa který má něco už najeto na základní nastavení tak auto je takový tupý od spodu, začne táhnout až s nástupem turba. Ale když přenastavím vačku tak táhne už od volnoběhu.
jo,jo dneska se s tím nikdo nezabejvá,nasaděj přípravky,udělaj základ,zaplat a hotovo..Nebo je spíš málo lidí který to opravdu znaj a snaží se to dělat pro peníze a zároven pro pocit z dobře vykonané práce Přál bych si potkat někoho kdo rozumí motoru TDS než mě to stálo dvacet litrů a výsledek nic moc
Nejlíp jak zjistit,jestli má auto výkon jaký má mít,je zajet na brzdu...od 800kč za měření,což si myslím,je rozumná investice,než začneš řešit drahý opravy.
BMWIIIPower píše:Nejlíp jak zjistit,jestli má auto výkon jaký má mít,je zajet na brzdu...od 800kč za měření,což si myslím,je rozumná investice,než začneš řešit drahý opravy.
BMWIIIPower píše:Nejlíp jak zjistit,jestli má auto výkon jaký má mít,je zajet na brzdu...od 800kč za měření,což si myslím,je rozumná investice,než začneš řešit drahý opravy.
oldaf píše:Pokud má motor už něco najeto tak je potřeba taky trochu přenastavit vačku. Když nastavím vačku u TDSa který má něco už najeto na základní nastavení tak auto je takový tupý od spodu, začne táhnout až s nástupem turba. Ale když přenastavím vačku tak táhne už od volnoběhu.
jo , však to píšou v tisu, že přípravek se má podložit měrkama do výšky 4.5mm, mě jde o to jestli má někdo vyzkoušený jestli je lepší ji natočit ještě víc
já to dycky udělal cca ty 4.5mm a dál to neřešil
Nejvíc jsem ji podkládal 4,8mm, víc jsem ji už nezkoušel podkládat protože mi připadalo že už to nemělo na chod motoru vliv. Rozdíl mezi 4,6 a 4,8 nebyl žádnej. Ale rozdíl mezi 0 a 4,6mm je velkej, je z toho úplně jinej motor.
oldaf píše:Nejvíc jsem ji podkládal 4,8mm, víc jsem ji už nezkoušel podkládat protože mi připadalo že už to nemělo na chod motoru vliv. Rozdíl mezi 4,6 a 4,8 nebyl žádnej. Ale rozdíl mezi 0 a 4,6mm je velkej, je z toho úplně jinej motor.
pesa84 píše:možná se budu ptát blbě , ta vačka se nastavuje jen při nastavení předvstřiku nebo i při rozvodech?
když nastavuješ předvstřik tak se s vačkou nehejbe
řetěz klika-čerpadlo akorát nasadíš tak aby se ti kryly tečky na ozubeným kole kliky a čerpadla se světlejšíma článkama na řetězu
když se pak šteluje předvstřik tak se nic na rozvodech nehýbe, jen se natáčí čerpadlo
problém je v tom že motor TDS si dělá co chce a myslím že to není jen můj problém,co jsem tady četl..Jednou to jede normálně a podruhé se mu zas nechce a je to najednou límý jak sv...asi jak se vyspinká Tudíž myslím že měření výkonu jsou vyhozený peníze-i když pro dobrej pocit to zas tolik nestojí...
pesa84 píše:možná se budu ptát blbě , ta vačka se nastavuje jen při nastavení předvstřiku nebo i při rozvodech?
když nastavuješ předvstřik tak se s vačkou nehejbe
dík, mě to bylo právě divný.. bavili sme se o předvstřiku a pak najednou hýbání vačky.. už sem myslel, že zavolám borcoj co mi to dělal, že to nějak vochcal..
jinak je pravda stím, že po každým nastartování to někdy jede suprově, krásně táhne a někdy zas je to líný jak mrtvolka..