Volnoběh mi začal dělat hroznej bordel, začly kolísat otáčky a motor šel jen na 3 válce. Na diagnostice jsme našli chybu 2. lambdy (ta je ale měněná před 2000km) a čidla polohy vačky (to našli v BMW před měsícem a tvrdili, že je sporadická). Vyměnil jsem svíčky za Brisk a problém přetrval. Po odpojení váhy vzduchu se to ještě zhoršilo a od tý doby jde motor jen na 3 válce pořád. Občas se při protůrování na neutrál chytí i 4. Předtím jsme u známýho na diagnostice našli chybu pálení 4. válce. Zapalovací lišta by měla být OK, když zkusím jiskru, tak na všechny kabely to pálí. Komprese by taky měla být dobrá, z válců nic necvaká a ještě donedávna to jezdilo v jak z praku. Když se ten válec chytí, tak to jede normálně.
Proběhla výměna Brisk za předepsaný Bosch. Beze změny.
Vyměnil jsem taky ventil na odvětrání klikové skříně a prohlídnul a vyčistil hadici, co vede z víka ventilů do toho ventilu.
Když nechám motor přes noc vychladnout, ráno po nastartování prvních pár minut jede motor na všechny 4 válce a má perfektní pravidelný chod. Po ohřátí se to zhoršuje - přímo úměrně.
Kde bych měl hledat příčiny? Klapka na proměnlivé sání? Jak se k ní dostanu?
Děkuju za rady!