Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 TOURING ZADNÍ PRUŽINY??
Tak už měsíc řeším zadní pružiny na e36 touring 325TDS a pořád se mi nedaří..Origo jsem měl obě popraskané tak jsem koupil nové Monroe ale po montáži žádná změna,kára pořád sedí na zadek!!Koukal jsem do nabídky a všimnul jsem si že prodávají VERZI PRUŽIN PRO TĚŽKÝ VÝKON..nevíte někdo jaký je v nich rozdíl??Vyndal bych ty obyčejné a vyměnil za ty pro těžký výkon ale nevím teda jestli se to auto zvedne nebo jestli si tím nějak pomůžu..Pravdou ale je že ty origo byly daleko tvrdší než ty Monroe co jsem montoval.Má s tím někdo nějakou zkušenost nebo origo pružiny za rozumnou cenu?
Přesně tak jsem dopadl i já, jedna mi praskla a taky jsem koupil ty "obyč" monroe (já věděl že se dělají dvě varianty, ale netušil jsem že jsou tam ty tvrdší) Když jsem vydělal ty původní, tak jsem zjistil, že jsou ty "závity" o nějaký milimetr tlustší než ty nové co jsem koupil, takže po výměně bylo auto níž.
Nandám tam z Elitu bud LESJOFORS nebo KAYABA obojí maj v zesílené verzi pro těžký výkon,koupil jsem nové origo gumové spodní i vrchní uložení pružin a jsem zvědav jak dopadnu
Pak sem písnu,jestli bude nálada
Jinak to gumové uložení pružin vrchní nabízí BMW ve čtyřech tlouštkách 5mm -7,5mm-10mm a tuším 20mm každá barva pružiny prý má svojí tlouštku gum.dorazu..Docela jsem nechápal

Našel jsem ty podložky pod pružiny vrchní v různých rozměrech i v ETK ale nějak si nemůžu vybavit jakou barvu měla pružina co jsem hodil do šrotu
nevím ale jestli ty rozměry znamenají tlouštku celé té podložky nebo je to třeba délka toho gumového dorazu co přečnívá z té podložky což je asi pravděpodobnější-čím nižší pružina tím delší doraz,je to divočina.... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45 DÍL Č.16
-
weNTyll
- Klubové ID: 4004
Mam na touru LESJOFORS z Elitu na vetsi zatizeni a jsou naprosto ok, proti utahanym seriim je to znat.bibikuba píše:Nandám tam z Elitu bud LESJOFORS nebo KAYABA obojí maj v zesílené verzi pro těžký výkon,koupil jsem nové origo gumové spodní i vrchní uložení pružin a jsem zvědav jak dopadnuPak sem písnu,jestli bude nálada
![]()
Jinak to gumové uložení pružin vrchní nabízí BMW ve čtyřech tlouštkách 5mm -7,5mm-10mm a tuším 20mm každá barva pružiny prý má svojí tlouštku gum.dorazu..Docela jsem nechápal
![]()
Tak jsem to vyřešil
Nandal jsem tam nové pružiny KAYBA verze pro těžký výkon,dal jsem tam kit -podložky pro zvýšení 2cm WAITEC a ted to mám moc vysoko-zvedlo se to o cca 8cm než na normálních pružinách
mám ted allroad..Fotky sem dodám a když někdo bude chtít poradit jak s tím nahoru upřesním.SPOKOJENOST
Ještě zajedu na geometrii jestli se náhodou nezměnil moc odklon a hurá do terénu 
Tak já už Toura po zemi necourám-spokojenost..
Přikládám foto... http://img543.imageshack.us/i/fotografie0141.jpg/