Dá se to nějak srovnat? Tušil jsem že něco nebude ok, protože mám blbě odklony, jeden je ještě v limitu ale druhý - teď nevim o kolik - je moc, směrem ke středu auta.
Dnes když jsem zkusil nasadit rozpěru mezi přední tlumiče, tak se mi tam cca o 0,5cm nevejde.
Propilovat díry na šrouby horního uložení tlumiče beru spíš jako krajní řešení .
počky ale 0.5 cm je normalni , kdyz nasadnim rozperu tak mi taky skoro pul centaku pak chybi a clovek musi pouzit onu hrubou silu aby ju nasadil... a to vim stopro ze auto buchlý na klobouka nebylo , to máš tak všude , ono ji kus musi chybět aby jakoby rozpírala
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
no ja ji nejsem schopnej vyvinout a dycky musi nekdo pomoct jasny , ale montaz rozper je dycky boj hehe proto je lepsi montovaci , tu povolis , nasadis pekne na klobouky a pak dotahnes na krev a rozpira pekne samože to nesmí být nějaká tatechnix kterou když dotahneš tak už vidíš od pohledu že je v půlce ohlá
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Chtěl jsme se zeptat, mám rozpěru na předek a na zadek jsem se na to zatim vyprdnul.Škodí to nebo když už předek tak zákonitě i zadek a naopak?Když si představim že předek je tuhej a zadek normál tak si nejsem jistej právě
No k x brace se treba jednou dostanu.Chapu ze spousta lidi jezdi vice na predni napravu a ze to sktecne pomuze(ten rozdil byl znatelnej) ona ta zadni mi prijde z dost ze redukuje vyuziti kufru ale me spis slo to jak to je pak se silama kdyz se nekrouti predek ale zadek neni vystuzenej.
Ciste teoreticky tim zvysujes tuhost predni casti karoserie. Vyhnano do extremu tim zvysujes tuhost predni napravy => pridas neco na nedotacivosti. Protoze je predek tuzsi a zachytava vic sil zrejme se tim i o neco zvysuje torzni namahani karoserie.
taky mi už mi v několika autorizovanejch BMW servisech řekli, že rozpěra je sice hezká věc, ale jen do tý doby, než mě někdo třeba jen lehce ťukne na přední část auta, případně když to nedejbože rozstřelim sám, pak to co se stane na jedný straně auta, stane se i na druhý, jen opačnym směrem. Ale nechal jsem si jí tam no, je to rozdíl, i když tam X-brace mam.
ROBi píše:Je to za jízdy nějak znát, že tam rozpěra je? Projevuje se to nějak, nebo je to vysloveně jen pro "lepší pocit"?
při normální jízdě nic nepoznáš, ale když jedeš ostře zadáčky tak je znát ... sám jsem si ji nechal vyrobit na e36tku a půjdu stejnou sestou i na E46. Aby ta rozpěra byla k něčemu tak musí být kvalitní ... tudíž varianta tenkostěnné hliníkové trubky + uchycení na podbech 1mm tlustým alu plechem celkem za 1tis Kč jsou naprosto vyhozené peníze - pouze designovka.
Důležité je aby ta rozpěra měla nastavitelnou délku = excentrický šroub na úchytu nebo jiný systém nastavení (závit + dvě matice apod.). Nesmí být volná ani moc napružená.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Já zas četl že je lepší, když je z jednoho kusu, než aby měla nějaké šroubované spoje - právě aby to v nich nemělo tendenci se hýbat. Já mám nějakou dvojitou, snad z hliníku nebo co to je a vypadá poctivě. Uvidim co to udělá jak ji dám do auta...
paveld píše:Já zas četl že je lepší, když je z jednoho kusu, než aby měla nějaké šroubované spoje - právě aby to v nich nemělo tendenci se hýbat. Já mám nějakou dvojitou, snad z hliníku nebo co to je a vypadá poctivě. Uvidim co to udělá jak ji dám do auta...
to co píšeš je problém levných /nekvalitních, které skutečně nemají přesnost a jsou z měkkých materiálů. Já si ji nechal svařit z vysokopevnostní tenkostěnné oceli a ted na e46tce nechám jen jeden excentr na jednom podběhu. nebo závitovou tyč uprostřed /matice (bacha musí mít opačný závit) .... pak se nemá co hýbat. S citem do ní náš napětí a dotáhneš kontramaticemi
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d