Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nejde otevřít kufr u e46 sedan
Ahoj.
Chtěl bych se zeptat jestli už jste se někdo s tímto setkal...
Dálkovým ovládáním na klíčku jde kufr v pohodě otevřít ale klasicky ručně když je auto odemklý mě to teď přestalo fungovat.Klíčem kufr otevřít nejde,zámek je nějakej zarezlej asi(už jsem to tak koupil a neřešil to pač jsem tohle nikdy nepotřeboval.Mohl by to být ten spínač otvírání kufru?Případně jde na něm někde změřit napětí aby se to dalo potvrdit?
Díky za rady
Chtěl bych se zeptat jestli už jste se někdo s tímto setkal...
Dálkovým ovládáním na klíčku jde kufr v pohodě otevřít ale klasicky ručně když je auto odemklý mě to teď přestalo fungovat.Klíčem kufr otevřít nejde,zámek je nějakej zarezlej asi(už jsem to tak koupil a neřešil to pač jsem tohle nikdy nepotřeboval.Mohl by to být ten spínač otvírání kufru?Případně jde na něm někde změřit napětí aby se to dalo potvrdit?
Díky za rady
-
- Klubové ID: 1940
Tak jsem sundal celou lištu osvětlení SPZ i s mikrospínačem,proměřil jsem to a vše je v pořádku.
Do lišty vede 3 pinovej konektor- 1 pin je +,druhej pin - a na třetí pin jde - přes ten mikrospínač což znamená že když spojím pin 2 a pin 3 tak by se měl otevřít kufr a nic se neděje!
Spínač je v pořádku tak bych se rád zeptal jestli nemůže být závada jinde(třeba nějaká pojistka?)? Přestalo to fungovat z ničeho nic...
Do lišty vede 3 pinovej konektor- 1 pin je +,druhej pin - a na třetí pin jde - přes ten mikrospínač což znamená že když spojím pin 2 a pin 3 tak by se měl otevřít kufr a nic se neděje!
Spínač je v pořádku tak bych se rád zeptal jestli nemůže být závada jinde(třeba nějaká pojistka?)? Přestalo to fungovat z ničeho nic...

- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
tak hledej problém v kabeláži mezi microspínačem a motorkem .. pojistka jse totiž jen jedna společná pro celá centrál, takže tou to nebude.

-
- Klubové ID: 1940
Kufr manuálně nezamykám protože tam je špatnej zámek s kterým nejde otočit.A začalo to dělat z ničeho nic takže to bude nejspíš těma kabelama,o víkendu to omrknu...Beefeater-64 píše:Dalsi moznosti co muzou byt je ze mas kufr manualne zamcenej a proto ti to nejde a nebo mas popraskany draty mezi kufrem a karoserii.
Tak zase obnovuju tohle téma...
Nevíte někdo kam přesně vedou dráty z kufru? Nejspíš k řídící jednotce centrálu? Pokud ano tak kde se nachází?
Jde mě o to abych proměřil ty dráty od spínače otvírání kufru a od zámku kufru...
Z kufru vedou někam do kastle a moc se mě nechce kvůli tomu rozdělávat půl auta
Díky

Nevíte někdo kam přesně vedou dráty z kufru? Nejspíš k řídící jednotce centrálu? Pokud ano tak kde se nachází?
Jde mě o to abych proměřil ty dráty od spínače otvírání kufru a od zámku kufru...
Z kufru vedou někam do kastle a moc se mě nechce kvůli tomu rozdělávat půl auta

Díky
-
- Klubové ID: 2455
Re: nejde otevřít kufr u e46 sedan
Ahoj, obnovim trochu tema. Resim ted nefunkcni otevirani kufru u e46 (kombi). Zjistil jsem ze motorek ktery ma otevrit nefunguje, vede do nej patice se 4 draty, na dvou po stranach je 12V, dalsi je minus a ctvrty ma neustale cca 0,1V po zacknuti spinace ma na cca 3 vteriny 0,3V. Chci se zeptat ohledne toho napeti jak jste to merili kolik jste tam meli, at vim zda je ten motorek KO nebo mam problem s tim ze tam mam tak nizke napeti. Dekuji.