Čau, dočet sem se tady, že meyle dělá kvalitní čepy, ramena apod., mám na E36 a mohu potvrdit. Našel jsem ale, že dělají i brzdy a tlumiče. Máte s tím někdo zkušenost, šli by jste do toho? Díky za každou odpověď.
Technik servisu mi řekl, že pokud něco takového chci, ať si to vyměním sám.. že prý s tím nechce nic mít.. laicky řečeno mě s návrhem dílů Meyle vyhodil..
Dodám jen, že takových keců od servisáků už jsem slyšel tolik, že bych na auto nemohl dát nic. Každej servisák je zatíženej na určité značky dílů s kerýma má on dobré zkušenosti a které "bere" a má na ně třeba i výraznou slevu. Pokud chceš znát skutečný názor na určité díly, zeptej se v nějaké velké prodejně s ND. Tam většinou vědí co je skutečně dobré a co stojí za prd.
Meyle je dle mého značka na vysoké úrovni alespoň co se čepů týče, bohužel jaké mají brzdové komponenty netuším a asi bych je od nich ani nebral... Ale tím neříkám, že jsou špatné. Spíše bych ale bral od značky, která se brzdama zabývá primárně. To stejné tlumiče. Ale jak říkám poptej se ve velkým obchodě, klidně na netu přes mail.
.. jen dodám, že značky výrobců dílů které mi v servisu doporučili jako náhradu Meyle považuji za vyzkoušené a prověřené zkušenostmi ostatních, takže spokojenost..
Myslim, že ty čepy jsou bez debat kvalitní. Našel jsem totiž od nich tlumiče za půlku ceny sachsu, u kterýho teda zůstanu. Už sem se totiž jednou spálil s neznačkovejma, byla to hrůza. Ptal jsem se proto, že už nemam chuť na další experimenty.
Žádnej servisák nemá zájem na tom, abys jim dodal díly a oni jen měnili. Znám i takovýho, kterej bere hlavně od Starline a to klidně i brzdy Tlumiče bych doporučil hlavně Sachs nebo Bilstein.
.. naštěstí servis který navštěvuji možnost dodání svých dílů umožňuje možná i preferuje. Aspoň nemusejí nikde nic shánět a můžou se věnovat jen práci. Všichni jsme spokojení, oni mají svůj čas, který mohou zaměřit na opravu dalších čekajících aut a já vím, co jsem si na auto zvolil. Většinou mi nabídnou nějaký svůj pohled na značky a provedení dílů, pak jim nabídnu svojí vizi a zatím vždycky jsme se domluvili na dobrém řešení pro obě strany. Nebudu jim cpát Meyle, když s tím nechtějí pracovat.. jsou i jiné značky stejné nebo možná i vyšší kvality (názory se různí)..
zadej si origo číslo BMW podle Etky a hod si ho na Ecat od elitu a uvidíš. A ještě k těm dílům, já autodílů prodávám a vím jak to v servisech chodí, prodáš jim to se 40% slevou, ale oni ti naúčtujou origo maloobchod cenu, takže proto chtěj aby ti díly mohli kupovat oni.