Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zkušenosti Meyle

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
honza

#1 Příspěvek od honza »

Čau, dočet sem se tady, že meyle dělá kvalitní čepy, ramena apod., mám na E36 a mohu potvrdit. Našel jsem ale, že dělají i brzdy a tlumiče. Máte s tím někdo zkušenost, šli by jste do toho? Díky za každou odpověď.
elgroso

#2 Příspěvek od elgroso »

Technik servisu mi řekl, že pokud něco takového chci, ať si to vyměním sám.. že prý s tím nechce nic mít.. laicky řečeno mě s návrhem dílů Meyle vyhodil.. :-)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

meyle umí čepy ;) silíče už vůbec , a zbytek bych koupil už něco kvalitnějšího ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Dodám jen, že takových keců od servisáků už jsem slyšel tolik, že bych na auto nemohl dát nic. Každej servisák je zatíženej na určité značky dílů s kerýma má on dobré zkušenosti a které "bere" a má na ně třeba i výraznou slevu. Pokud chceš znát skutečný názor na určité díly, zeptej se v nějaké velké prodejně s ND. Tam většinou vědí co je skutečně dobré a co stojí za prd.

Meyle je dle mého značka na vysoké úrovni alespoň co se čepů týče, bohužel jaké mají brzdové komponenty netuším a asi bych je od nich ani nebral... Ale tím neříkám, že jsou špatné. Spíše bych ale bral od značky, která se brzdama zabývá primárně. To stejné tlumiče. Ale jak říkám poptej se ve velkým obchodě, klidně na netu přes mail. :wink:
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

No v obchodě ti zase natlačej to co prodávaj. :DTřeba u štangla ti řeknou že MOOG je super a není s nim problém,ale já vím že na BMW prostě nedrží.
elgroso

#6 Příspěvek od elgroso »

.. jen dodám, že značky výrobců dílů které mi v servisu doporučili jako náhradu Meyle považuji za vyzkoušené a prověřené zkušenostmi ostatních, takže spokojenost.. :-)
honza

#7 Příspěvek od honza »

Myslim, že ty čepy jsou bez debat kvalitní. Našel jsem totiž od nich tlumiče za půlku ceny sachsu, u kterýho teda zůstanu. Už sem se totiž jednou spálil s neznačkovejma, byla to hrůza. Ptal jsem se proto, že už nemam chuť na další experimenty.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MattyX Moderátor »

běž do sachsů ;) těma nic rozhodně nepokazíš ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
radekc

#9 Příspěvek od radekc »

Žádnej servisák nemá zájem na tom, abys jim dodal díly a oni jen měnili. Znám i takovýho, kterej bere hlavně od Starline a to klidně i brzdy :-D
Tlumiče bych doporučil hlavně Sachs nebo Bilstein.
elgroso

#10 Příspěvek od elgroso »

.. naštěstí servis který navštěvuji možnost dodání svých dílů umožňuje možná i preferuje. Aspoň nemusejí nikde nic shánět a můžou se věnovat jen práci. Všichni jsme spokojení, oni mají svůj čas, který mohou zaměřit na opravu dalších čekajících aut a já vím, co jsem si na auto zvolil. Většinou mi nabídnou nějaký svůj pohled na značky a provedení dílů, pak jim nabídnu svojí vizi a zatím vždycky jsme se domluvili na dobrém řešení pro obě strany. Nebudu jim cpát Meyle, když s tím nechtějí pracovat.. jsou i jiné značky stejné nebo možná i vyšší kvality (názory se různí).. :-)

.. každý ať si své auto opravuje jak chce a umí.. :-)
pragdejf

#11 Příspěvek od pragdejf »

servis, kde namontujou prineseny dily je slusnej servis.
servis, kde uprednostnujou prineseny dily je dobrej v tip.
Tompo

#12 Příspěvek od Tompo »

já třeba měl přední tlumiče, najel jsem na nich 30t km a ještě byly dobré...
honza

#13 Příspěvek od honza »

Tompo píše:já třeba měl přední tlumiče, najel jsem na nich 30t km a ještě byly dobré...

jaký si měl?
Tompo

#14 Příspěvek od Tompo »

To už nevzpomenu, měl jse je na pvní 7er, už je to pár let, fakt nevím... :(
elgroso

#15 Příspěvek od elgroso »

pragdejf: možná se pletu.. ale takový jsem z toho nabyl dojem :-)
honza

#16 Příspěvek od honza »

ještě bych měl po čase jeden dotaz, e46 330xd má stejný zadní tlumiče jako e46 330d?
ironpipi

#17 Příspěvek od ironpipi »

Podle etky ne...
honza

#18 Příspěvek od honza »

to sem právě koukal taky, myslel sem jestli náhradní díly třeba od bilsteinu nejsou pak stejný nebo v čem je rozdíl
guif

#19 Příspěvek od guif »

zadej si origo číslo BMW podle Etky a hod si ho na Ecat od elitu a uvidíš. A ještě k těm dílům, já autodílů prodávám a vím jak to v servisech chodí, prodáš jim to se 40% slevou, ale oni ti naúčtujou origo maloobchod cenu, takže proto chtěj aby ti díly mohli kupovat oni.
honza

#20 Příspěvek od honza »

já většinu věcí řešim tak, že objednávam přes ebay a pak vyměňuju sám tak mi ty servisy sou naštěstí zatim jedno
Odpovědět