Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Za studena nechce jet...
Zdravím borci, mám takovej problem...Měl sem auto v servise, kde mi dělali těsnění pod hlavou to už je OK, ale začlo mi to dělat že jak je studené, vůbec nechce jít do otáček ani volnoběh nedrží a zdechá to...Když chci přidat plyn tak se úplně udusí a zdechne...ale jen trochu se zahřeje, tak jede úplně normálně...Nevíte co by to mohlo dělat?Třeba svíčky zaprasené nebo vlhké?Jsem s toho jelen...Moc vám děkuji za rady.
No on mi tam měnil čidlo teplloty vody, to je asik to stejné ne?Mě to totiž na přístrojovce haluzovalo že když se motor zahřál, tak ručička bylo narmálně v půlce a pak z ničeho nic sjela úplně dolů, pak zase vyjela do půlky atd. a stejně se to nevyřešilo a dělá to furt...Takže jsem s toho už mimo...Ale kyž sem tam měl to staré, tak to jen špatně ukazovalo, ale jelo to normálně...Tak fakt nevím..
ty čidla by tam měly být myslím dvě ale nechci kecat a to s tou ručičkou teploty mi dělá taky a to bude spíš budíkama protože když mi padne ta ručička dolu a bouchnu do palubovky tak zase naskočí takže asi nějaká kabeláž. Koukni tady měly by být ty čidla dvě http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
No podle mě to budíkama jako takhle nebude, protože už tam mám druhé a dělá to na obojích...Takže spíše kabeláž co je k ním...A ty čidla jsou úplně stejné?Nebo které slouží k čemu?Asik to teplotní čidlo je na kontrolu jestli je motor zahřátý či není-toto je asik můj problém...A to druhé Dálkový teploměr-čidlo je tam na co?Moc děkuji za rady a odpovědi
http://www.realoem.com/bmw/select.do?ki ... s=M&arch=0 tak si klikni tady tam si zadáš co máš za auto a nejdeš kde to je a hlavu rozebírat nemusíš to půjde nějak ven jen až je vyndáš tak ti z toho poteče chladící kapalina tak buď musíš být rychlej a hnebo si vodu upustíš 

Tak sem byl dnes na diagnostice a ta ukázala to čidlo vadné....Tak mi ho odpojil a říkal že když je odpojené mělo by to pro motor ukazovat pořád -170 stupňů...Jak bude úplně studenej mám ho skusit natočit a když už to dělat nebude, tak objedná nové a jestli to dělat bude pořád, tak to bude asi kabeláží říkal.Tak pak dám echo jestli to dělá nebo ne-e:)
Tak poděl, nepomohlo ani odpojení toho čidla....Takže tím to nebude.Nemůže to dělat třeba sání nebo něco jiného?Jsem
z toho zufalej...Zajímavé že diagnostika ukázala závadu toho čidla...Nic víc tam vidět nešlo, je možné že to dělá něco jiného?Nechápu to, dnes ráno sem to vyzkoušel a nic no prostě na volnoběh kolísají otáčky a když přidám plyn, tak se udusí a zdechne...Trochu se zahřeje a je to OK a jede bez problému...Díky za rady
z toho zufalej...Zajímavé že diagnostika ukázala závadu toho čidla...Nic víc tam vidět nešlo, je možné že to dělá něco jiného?Nechápu to, dnes ráno sem to vyzkoušel a nic no prostě na volnoběh kolísají otáčky a když přidám plyn, tak se udusí a zdechne...Trochu se zahřeje a je to OK a jede bez problému...Díky za rady
Čidlo odpojil asik dobré, protože přistrojovka ukazuje správně...jj dělá to pořád to stejné jak s tím čidlem zapojeným, tak i když je odpojené...Ten mechanik právě říkal že když ho odpojí, tak by to mělo ukazovat pořád -170 stupňů...Takže jak říkáš ty vůbec to nemá vliv jo?Prostě jestli je špatné nebo odpojené, tak řídící jednotka rozdíl nerozpozná a myslí si pořád že je ten motor zahřátej je to tak?Děkuji za odpověď a rady
Tak jsem na to byl kouknout a zjsistil sem že byla prasklá hadice co jde do kolena k sání z motoru...Myslíte že by to mohlo mít nějakej vliv???Polátal sem tu hadici natočil to, ale motor nebyl úplně studenej...tak to drželo krásně...Mohlo by to být tím???Jak bude úplně studenej, tak to vyzkouším...Ale nejde mi do hlavy to čidlo, že ho diagnostika ukázala jako špatné když ne nové....To čidlo je přesně toto co jsem tam dával http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=64749 může být blbé???