Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hučení ze zadu?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
fix
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od fix »

miramax píše:jedouce po rovine na skoro volnobezne otacky neslysim zezadu nic neobvykleho, nicmene pri razeni R-1-2 mi vzadu bouchne, jiste je ze spatne jsou silace uchyceni napravnice, muzou ty rany byt timhle zpusobene? dalsi vec je ta, ze kdyz seslapnu spojku a zaradim, prekonavam citelny odpor a ozve se zezadu tupa rana, nasledne na to vyhodim kvalt ale drzim porad spojku a zaradim znova, jde lehoucce a neozve se nic...

mám úplně stejný problém na e39 a pár lidí tady taky, už se to i řešilo, ale nikdo nepřišel s uspokojivým názorem na to čím to je... :?:
(myslím že toto konkrétně nemá s difem nic společného)
miramax
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od miramax »

dostal jsem tip na to, ze je to neco na spojce, uz si ani nepamatuju co, ale jde o to, ze kdyz jsem tu rychlost radil pomalicku, proste jsem ji tam pomalu sunul tu jednicku, tak se nic neozve...taky nevim, no spojka zabira relativne ok, takze nevim, difer to nebyl urcite, silace vymenene...tipuju nejakou picovinu v prevodovce nebo na te spojce...
fix
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od fix »

ano to už tu taky bylo a zdálo se mi to reálné: spojka úplně nevypne a nepatrně se protáčí a tak tam rychlost nejde zařadit, ale spojka se mi zdá celkem v pořádku

související diskuse zde:
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... +za%F8adit
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... t&start=15
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

miramax píše:prihodim si:) jak moc takovy loucici se diferak huci? protoze ja ze sedadla ridice, s vypnutou muzikou, vetranim a jedouce po rovine na skoro volnobezne otacky neslysim zezadu nic neobvykleho, nicmene pri razeni R-1-2 mi vzadu bouchne, jiste je ze spatne jsou silace uchyceni napravnice, muzou ty rany byt timhle zpusobene? dalsi vec je ta, ze kdyz seslapnu spojku a zaradim, prekonavam citelny odpor a ozve se zezadu tupa rana, nasledne na to vyhodim kvalt ale drzim porad spojku a zaradim znova, jde lehoucce a neozve se nic...

Přesně tohle mi dělá taky a všiml jsem si toho chvilku po koupi. Mám taktéž 323i, Saloon 97´. Tupé duté rázy jdou slyšet při řazení. Hlavně R,1,2 - v klidu i za jízdy a každopádně to vychází ze zadu jakoby pod zadníma sedačkama. To si myslím, že bude nějaká vůle v diferáku/kardanu. Zpozoroval jsem, že to někdy zabouchá i když zahejbu opakovaně řadičkou (se spojkou) dopředu-dozadu mezi 1 a 2 (nezařadím), takže to způsobí už fáze když řadička dorazí na př. stupeň.

Druhá věc na co se chystám je, že šajtra je už taková dost volná a chtěl bych aby to v těch drahách chodilo přesněji a kvalty tam pěkně skákali. Netuším, co vyměnit (kulisu, ty kuličky, táhla, nebo synchrony.. ?). Ale myslím, že tohle je problém všech starších aut, v dědově Feldě je taky měkká jak blato.
droban
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od droban »

uz sme to jednou resili,taky mi to bouchalo,menil jsem spojku,prevodovku a zlepsilo se to,ale nekdy to udela,2x za mesic, jinak kamos ma to stejny menil diferak,kardan,silentbloky a porad to boucha,je to zahada,ale co jsem slysel tak to dela prej vetsina BMW
mequi

#26 Příspěvek od mequi »

Zdravím chlapi. Taky hodně poslouchám tu slavnou hudební skupinu HUKOT OD ZADNÍ NÁPRAVY :D Jen ted nevím odkud se to bere. Před časem t.j. cca 4 měsíce jsem měl auto v servisu na výměnu gufera na diferáku. Měnil se tam taky olej, jenže nevím jaký. Může to být nesprávním olejem a začalo to po čase hučet? Zkoušel jsem zvednout auto a hučí to taky. Jestli mám plyn, neutrál, rovina, zatáčky hučí to pořád. Je to ložisko v diferáku, diferák samotný nebo ložiska kol? Nejvíc je to slyšet kolem 50km/h. A gumy to nejsou, protože to hučí i když to je nahoře.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od xSAFA »

Když mě hučelo zadní ložisko kola, nejprve trošku a pak se to po cca 500km zhoršilo na nesnesitelné, zvedl jsem auto a točil kolem. Při detailním poslechu bylo jasné že to jde slyšet od kola. Záleží v jaké fázy to hučení máš, ale jestli to dělá už hodně tak by to mělo jít slyšet jestli to jde z difu nebo kola.
mequi

#28 Příspěvek od mequi »

Tak jsem vyměnil olej v diferáku a nic se nezměnilo. Bylo ho tam 0,5L. Takovej černej a řídkej. Myslel jsem, že mne šlehne. :twisted: Nalil jsem tam CASTROL SAF XJ.(e36 320i nesvor) Myslíte, že by to mohlo být ložiskem v diferáku? Huči to od středu tak kola zatím z toho vylučuji. Jsou tam 2 ložiska. Jak to vyměnit? http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... sket_ring/ díly 6 a 7.
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Gravka »

Mám podobný problém - spíš ze zadní části auta se ozývá takové divné hučení, ale pouze při zařazené rychlosti a sešlápnutém plynu. Zvuk je stejný, ať je zařazená např. 3ka nebo 5ka a zintenzivňuje se spolu s přidáváním plynu (tedy i se zvyšující se rychlsotí), při vyšlápnutí plynu nebo vyřazení nic slyšet není...

a při rychlosti cca 200km/h to bylo uz hodne vysokofrekvencni huceni, skoro až hvízdání.

neřešil někdo tento problém :?:
Odpovědět