Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Špatná vodní pumpa nebo těsnění
-
StepanMatl
- Klubové ID: 2455
Ahoj, asi tak tři dny mám v garáži louži pod autem, ztrácí se mi voda (hodně vody). Až dneska jsme na to s kámošem přišli - on si myslí, že buď je v háji vodní pumpa, nebo jen těsnění pod ní. Jak se závada projevu - auto se nepřehřívá a vůbec funguje normálně, jen po chcípnutí vychrstne z prostoru kolem pumpy opravdu dost vody. Co si o tom myslíte vy? Jak drahá může být oprava a opravil byste mi to někdo?
Pokud se to nehřeje během jízdy, asi to bude opravdu jen těsnění. Nicméně bych dal rovnou novou i pumpu - je to díl, kterej když se kousne, tak zůstaneš někde viset a stejně musí pumpa ven. Může se ti rozpadnout třeba za měsíc a budeš dělat (nebo platit) 2x tu samou práci.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
-
StepanMatl
A ty bys to uměl vyměnit? Zkusil bych asi zatím jen to těsnění...
// Případně tahle pumpa je OK? http://www.e-cat.cz/p-183092/bmw/3-e46- ... 672_272675
// Případně tahle pumpa je OK? http://www.e-cat.cz/p-183092/bmw/3-e46- ... 672_272675
Asi bych to zvládl, ale nejsem žádnej autoservis, všechno dělám na autě venku a teď už na to není počasí. Ale to snad zvládne každej servis vč. malých "garážistů" 
Jinak pumpa jestli jsi ji našel podle typu tak asi OK, v podstatě se obecně liší jen tím, jestli je lopatkové kolo z plastu (což je čím dál tím častěji) nebo kovové (což mi přijde lepší).
Jinak pumpa jestli jsi ji našel podle typu tak asi OK, v podstatě se obecně liší jen tím, jestli je lopatkové kolo z plastu (což je čím dál tím častěji) nebo kovové (což mi přijde lepší).
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
-
StepanMatl
Odcházející pumpa se projeví tak, že buď to třeba na volnoběh nechladí a teplota jde nahoru, ale při plynulé jízdě to ješt stíhá, nebo právě tak, že přes ni jde voda ven.
Diagnostika ti nic neřekne, je to čistě mechanický problém.
Diagnostika ti nic neřekne, je to čistě mechanický problém.
-
StepanMatl
-
StepanMatl
-
StepanMatl
Dneska jsem ho jel protáhnout cca 60 km, kontrolka se občas rozsvítila, chvíli svítila delší dobu, ale teploměr furt přesně uprostřed, i při volnoběhu se neohřívá, tak by přece snad pumpa mohla být OK ne? Já bych se hrozně rád koukl, ale nechci se do toho vrtat
. Proto prosím někoho, kdo to už dělal, jestli by mi s tím nepomohl...