Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Divnej zvuk na zadní nápravě e36 - vyřešeno

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Zety
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Zety »

a co přetočený misky na pružinách? Známému to v servise taky přetočili a pružina pak pochoduje.
radekc

#22 Příspěvek od radekc »

Video je natočený, mobil jsem upevnil na rameno, tak aby mířil směrem na poloosu a diferencial, světla tam bylo málo, ale něco vidět je, zvuk co je slyšet v interieru, tak sem na videu nezaslechl, jedinej podezrřelej zvuk bylo mírný hučení diferencialu v zatáčce, zejtra natočím to samý na druhý straně, případně vymyslím jiný umístění. Potom mam v plánu jet na natřásadla, ale tam se stějně asi na nic nepřijde, takže další postup bude podívat se na kardan...
Zety píše:a co přetočený misky na pružinách? Známému to v servise taky přetočili a pružina pak pochoduje.
No tam se to přetočit nedá, každá je dost jiná a ani by to tam něšlo nasadit, otočil jsem pružinu, tak aby byl na ní nápis zprávně a ne vzhůru nohama, ale to nepomohlo.
radekc

#23 Příspěvek od radekc »

Tak problém je vyřešen, byl uvolněněj šrou excentrickýho silentbloku, stačilo dotáhnout a rány přestaly.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od xSAFA »

Počkej jakého excentrického silentbloku? Jako na přední nebo zadní nápravě? Vzadu vím jen o excwentrickém šroubu na štelování odklonu, kde je ten silentblok?
radekc

#25 Příspěvek od radekc »

xSAFA píše:Počkej jakého excentrického silentbloku? Jako na přední nebo zadní nápravě? Vzadu vím jen o excwentrickém šroubu na štelování odklonu, kde je ten silentblok?
Tak to je to na zadní nápravě, nevim jak se to šteluje, vím, že tam je nějakej excentr na seřizování odklonu, tak tam byl povolenej šroub
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od xSAFA »

Tak to bych šel seřvat mistry ze servisu nebo geošky kde to auto naposled bylo, ten šroub se sám nepovolí! 8O Máš vůbec štěstí že se to nepovolilo úplně a ten šroub někde neuetěl... :roll: Nechápu, že se na to nepřišlo dřív ale jestli někdo prohlížel zadní nápravu jen stylem že se koukal tak to pak je jasny no... :? Buď rád že to neskončilo hůř...
radekc

#27 Příspěvek od radekc »

Geometrii mi dělaly po výměně silentbloku tak před 1000km (2 měsíce), Při placení mě chtěli natáhnout o 2k kdybych se neozval, tak v takovým servise sem byl naposled a na nějakou reklamaci je už celkem pozdě. V jiným servise dotáhly šrouby silentbloku ramene, byli asi trochu povolený, ale rány to dělalo pořád, monterpákou na nic nepřišly. Tak mě poslali na natřásadla - zase sem musel do servisu kde dělali geometrii a tam prvně netušily co to může bejt a potom na to náhodou přišli...
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od xSAFA »

No hlavní je, že je to OK... :wink:
Paty
Klubové ID: 3370

#29 Příspěvek od Paty »

tě někdo chtěl zabít ne chlape? 8O
radekc

#30 Příspěvek od radekc »

Paty píše:tě někdo chtěl zabít ne chlape? 8O
No kdyby ten šroub vypadl ve větší rychlosti, tak by to bylo hodně špatný...
Odpovědět