Ahoj,chci se zeptat jestli se přes diagnostiku nějakým způsobem nastavuje poloha škrtící klapky?
Nevíte o tom někdo něco? Bmw e36 325i m50b25
Jo a nemáte někdo v záloze smímač polohy škrtící klapky? Měl bych zájem
Paty máš v profilu, že jseš automechanik to je jako fakt nebo jen blbej vtip? Jestli je to fakt tak se ani nedivím, že úroveň servisů v ČR je taková jaká je... Chceš stavět turbomotor ale nevíš o svém motoru naprosto základní věci... ale k tvému dotazu...
Klapku ovládá jedno lanko od plynového pedálu, třeba u M52 je zespod tělesa klapky a součástí je mechanismus na štelování lanka... Současně s lankem bych sešteloval i doraz plynového pedálu, která je přímo pod ním...
Ptal ses na nastavení polohy škrtící klapky přes diagnostiku - to je blbost, polohu klapky nastavuje manuálně lanko ovládané pedálem. Klapka se otačí na hřídelce a tím možnosti jejího pohybu končí. Polohy otevřeno, zavřeno mají pevný doraz tak co chceš nastavovat????
aha no já myslel že tam nastavuje něco jako poloha škrtící klapky jako se to muselo nastavovat u felicie když blbla... myslím aby ecu mohla podle toho dávkovat benzín...toto jsem chtěl vědět jestli tady u tohoto to náhodou taky není.
Akorád mě ještě furt zaráží že když si měřím čidlo polohy škrtící klapky tak mě to vždycky ukazuje o 0.5 kOhmu víc než by mělo (limit)
když je zavřená klapka tak to ukazuje 1.5kOhmu místo psanejch 1 kOhm
a když je otevřená naplno tak to ukazuje 4.5kOhmu místo 4kOhmu
mohl by to někdo změřit na svým autě? kolik mu to dává?
tady dávám foto s postupem měření:
[/img]