Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problematika 325i M50 vanos

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Paty

#1 Příspěvek od Paty »

Ahoj mam problém,už jsem dal částečně dohromady auto a všechno jde tak jak ma,jenom mě zaráží že když jedu a dávám tomu hodně na plynu tak to začne tak jakoby pocukávat i při zátěži a potom se to rozdeje sledoval jsem rafičku spotřeby a ta taky nic nic a pak najednou vlítne a auto začne jet... jinak to jede normálně?zdá se mi že to můžu bejt tím že tam jde málo benzinu,a tak mě napadá: palivovej filt a nebo podávací čerpadlo,to čerpadlo vydává hodně pisklavej zvuk,když mám nastartováno a dám na zadní sedačku ucho tak je slyším nevím jestli to tak má dělat... každopádně to dělá jen když chci rychle akcelerovat a nebo při zátěži. Prosím o radu nebo jak zjístím jestli to dělá podavací čerpadlo...může diagnostika od bischu zjístit tlak kterej de do palyvový lišty?
Kami1

#2 Příspěvek od Kami1 »

cerpadlem ani filtrem to neni
tlak zjistis jedine zmerenim
zkus vycistit (pokud mozno vymenit nebo aspon na zkousku odpojit) vahu
capri
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od capri »

tak pokud si filtr neměnil tak ho vyměň a pak uvidíš může bejt přicpanej což může znamenat nižší dodávku paliva a to může pod zátěží dělat to že to škube a při malý zátěži to může stíhat a čerpadlo má mírně pískat pak jen nechat někde změřit tlak na čerpadle jestli taky neodchází ale vypada to že asi ne takže bych začal filtrem a novejma svíčkama a čerstvej benzin
Paty

#4 Příspěvek od Paty »

Kami1 píše:cerpadlem ani filtrem to neni
tlak zjistis jedine zmerenim
zkus vycistit (pokud mozno vymenit nebo aspon na zkousku odpojit) vahu

Když odpojím váhu tak co to začne dělat? Každopádně to jede ale když tomu chci šlápnout tak šlápnu,parkrát to zacuká a potom se to rozdejde,přeřadím a udělá to to stejný,může to bejt ještě cívkama na svíčkách? ale co mě tak přijde tak to je tím že tam jde málo benzinu:( filt jsem neměnic vypadá že je tam ještě snad původní :D zkusím vyměnit,pročistit svíčky a uvidíme,váha vzduchu buďto je špatná nebo je dobrá ne? nemyslím si že by to dělalo to že to přestává táhnout...nejhorší je to že to vždycky udělá v jinejch otáčkách,ne pri těch samejch,Jak tu váhu pročistit když už jsem u toho čištění,nechtěl bych ju nějak lidově řečeno zkurvit :( poradte mi...
Paty

#5 Příspěvek od Paty »

tlak podávacího čerpadla si změřim doma sam stačí mě měřák tlaku a podržet vývodovou hadičku prstem co to dá a uvidí se kolik se naměří to je lehký:) akorád nevím kolik bych měl naměřit ??? nevíte někdo?
capri
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od capri »

mam pocit že 3.5baru ještě to zjistim a upřesnim
capri
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od capri »

svíce kup novy tim nic nezkazíš :)
capri
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od capri »

za 30sekund musí dát čerpadlo jeden litr paliva
a tlak je 3.0 baru u M50 a 3.5bar u M52
Paty

#9 Příspěvek od Paty »

capri píše:svíce kup novy tim nic nezkazíš :)

to vím ale zase nemůžu ted nějak utrácet,to radši koupím pal.filtr,tak je zkusím vyčistit od ty doby co jsem to dovezl jsem to ještě nedělal a ten tlak si změřím a uvidíme...
Kami1

#10 Příspěvek od Kami1 »

v jakym rozmezi otacek to dela?

vaha muze byt i polofunkcni

ve vaze mas v trubce napric takovej dratek (nebo kovovej pasek), ten opatrne ocistit vatou na spejli (lihem nebo benzinem)
samozrejme ocistit kontakty
vetsinou ale, kdyz je spatna tak pomuze jeji vymena

kdyz odpojis vahu a motor lip jede, je spatna
kdyz odpojis vahu a zmizi ta dira v zatahu tak bude asi taky spatna

tlak se meri na nerozpojenem palivovem okruhu! (pres T-redukci)

ted k tomu nejdulezitejsimu
1/kdyz po chvili zmizi ta dira v zatahu, tak auto zabira jak ma?
2/dokud to nezabira, ekonomer ukazuje nizkou hodnotu, nez by mel a az to zacne zabirat zacne ukazovat spravne?

pokud 1/+2/=ano
tak muzes celkem v klidu vyloucit dodavku paliva i zapalovani (svicky kabely cerpadlo filtr regulator tlaku atd.), asi i vanos
a bude to spis v cidlech

ukazuje to pri brzdeni motorem spotrebu 0?
capri
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od capri »

svíce stojí kolem 200kč za kus tak to neni tak hrozny dej tam ty NGK BKR 6 EK a budeš vysmátej :)
Kami1

#12 Příspěvek od Kami1 »

no to bude, 1200 v prdeli a problemy ty samy :)
capri
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od capri »

sice jo ale stejnak je jednou budeš muset vyměnit a krom toho budeš mít další věc vyloučenou :) a bůh ví jak dlouho tam ty co tam máš jsou pokud si je neměnil
Paty

#14 Příspěvek od Paty »

Ahoj,1) jo přesně tak po ty velký díře auto začne jet tak jak ma,ale pocukává,ale nepatrně,jako řidič to cejtim.2) ten ekonoměr jsem právě sledoval když to udělá tu díru tak je to přibližně na 20l a potom jak to začne jet tak 30l a víc a mám furt plnej,i ten ekonoměr ukáže že to v ty díře mín žere. Na to jsem se taky díval když jsem jel z kopce a neměl jsem nohu na plynu tak ze začátku 5l a až po nějaký chvilce 0 ,jel jsem z velkýho kopce,nebylo to okamžutě když jsem pustil nohu z plynu ta 0 tak porad tak nějak jsem ti to popsal...
Kami1

#15 Příspěvek od Kami1 »

pokud mas zahratej motor, ma nad 1500 otacek a mas sundanou nohu z plynu tak je asi v haji cidlo skrtici klapky anebo si RJ mysli, ze neni zahratej(cidlo teploty)

tech 20l/100km neni zas tak malo, jak jsem myslel, ale zalezi pri jakejch otackach a jak moc to v ty dire zabira
Paty

#16 Příspěvek od Paty »

Kami1 píše:pokud mas zahratej motor, ma nad 1500 otacek a mas sundanou nohu z plynu tak je asi v haji cidlo skrtici klapky anebo si RJ mysli, ze neni zahratej(cidlo teploty)

tech 20l/100km neni zas tak malo, jak jsem myslel, ale zalezi pri jakejch otackach a jak moc to v ty dire zabira

za studena to nehoním,každopádně tachometr mě ukazuje teplotu normálně a co takhle kdybych to nechal napojit na diagnostiku a tam by to mohlo ukázat ne?
Kami1

#17 Příspěvek od Kami1 »

diagnostika ti neukaze vsechno, ale pokud jsou s motorem problemy, tak je dobry, jako prvni vec, se na ni kouknout

dejme tomu ze jedes po rovine 4000rpm (4.kvalt), jakmile pustis plyn, tak musi jit ekonomer okamzite na 0, dokud auto nespomali pod cca 1300 (pak to zacina davat benzin)
frank325i

#18 Příspěvek od frank325i »

mel jsem uplne stejny problem jen mam bezvanos a muj problem skoncil tim ze jsem vymenil palivovy filt a pozdeji pal.cerpadlo ... je to otazka par korun a svicky bych doporucil vymenit taky...
cerpadlo jen hucelo a netlacilo,filtr skoro nesel profouknout a byl k temu pristup jak k penezom...
Paty

#19 Příspěvek od Paty »

o víkendu jak se dostanu k autu tak budu laborovat a zkusím vyzkoušet všechno,palivovej filtr zatím kupovat nebudu obejdu ho a dám místo něho trubičku sice nestojí zase tolik ale budiš,tlak čerpadla vyzkouším tzv podržením prstem jestli dává aspon něco nebo si udělám to téčko s budikem myslím že to bude zíležitost pár minut, koukal jsem podávací čerpadlo stojí kolem 3500,- a to si ted nemůžu určitě dovolit vezmu jiný možnosti jak to vyzkoušet... Jelikož je to zkouška vyčistím všechno i tu váhu vzduchu,svíčky...a když se to zlepší dám vědět čím to asi tak bylo...a když se to nezlepší dám sem stejnak vědět... :D
capri
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od capri »

Filtr rozhodně neobcházej ucpeš si trisky a budeš mít další problém kup novej a nevymejšlej blbosti kup třeba v kelly od firmy mann nebo zajeď do bmw
Odpovědět