Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 320i nová závada - špatně za zahřátí chytá a chcípe

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ruzi320i

#1 Příspěvek od ruzi320i »

motor mám m52.Když je auto studený, tak chytne na první pootočení a auto si jde za plynem, ale když se zahřeje, tak netáhne, špatně si to chytá a při volnoběhu si to i chcípne.Stáva se mi poměrně často i, že pokud je auto trochu zahřátý, příjdu k němu a nastartuju tak chytne krásně a cca po 30 sekundách chcípne a poté zase startuje dlouze a snad na 3 válce.Jo a dělá to jen teď jak se oteplilo, v zimě je to bez problémů.Svíčky nový, váha nová....Nemáte zkušenost?
Studna
Klubové ID: 1198

#2 Příspěvek od Studna »

a co volnoběžný ventil či lambda? diagnostika by ti měla říct co je špatně !
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od castro »

nemáš trhlinu ve vlnovci sání? ta gumová hadice mezi váhou a klapkou..
ruzi320i

#4 Příspěvek od ruzi320i »

Studna píše:a co volnoběžný ventil či lambda? diagnostika by ti měla říct co je špatně !
volnobežný ventil ok, lambdu to nepíše a to by přeci dělalo i v zimě.Jediné co to píše je snímač kliky, ale ten je nový.Jednotka automatu mi píše, že je chyba ve vedení CAN a tak mě napadá, zda není v háji řídídí jednotka motoru když to dělá jen v "od jara do podzima".Elektrika je sviňa, nevím jestli zkusit vyměnit jednotku....
ruzi320i

#5 Příspěvek od ruzi320i »

castro píše:nemáš trhlinu ve vlnovci sání? ta gumová hadice mezi váhou a klapkou..

Hadice na sání je ok a pokud by nebyla, tak to dělá furt, za každého počasí.Můj názor
radikus

#6 Příspěvek od radikus »

Ahoj, mám stejný problém.. Asi před 2 měsíci jsem vyměnil svíčky. Měl jsem tam nějaké čtyřbodové (možná Beru, nevim) a dal jsem tam ty, které tam patří NGK BKR6EK. Při studeném motoru chytá napoprvé, a teď v poslední době se mi stává, že mi to prostě po zahřátí na volnoběh občas chcípne. Třeba na křižovatce a těžko jde nastartovat. Nevím, jestli je to vedrem, ale minule mi to nedělalo. Taky při jízdě si to občas škytne. Mám podezření právě na svíčky. Mám motor 2.0i.
hrosik
Klubové ID: 1152

#7 Příspěvek od hrosik »

Měl jsem stejné problémy, bylo to čidlo kliky. Nemůže být špatné i to vyměněné (případně drát k němu atd.)?
JaneCk

#8 Příspěvek od JaneCk »

Z vlastní zkušenosti - měnil jsem kdysi čidlo kliky a nové šlo hned na reklamaci, bylo špatné.
radikus

#9 Příspěvek od radikus »

Prozradí diagnostika to vadné čidlo kliky? Kolik asi stojí nové čidlo a výměna?
JaneCk

#10 Příspěvek od JaneCk »

Diagnostika to vadné čidlo najde. Čidlo je zde, díl č. 9. Výměna není nijak složitá, jen je trošičku horší přístup, musíš být gynekolog amatér.
Ale chce to diag, jestli to je opravdu tím čidlem nebo něčím jiným... :wink:
radikus

#11 Příspěvek od radikus »

Dneska jsem udelal diagnostiku a nahlasilo mi to dve chyby: 83 engine speed/crankshaft position sensor, 65 camshafts - Sensor. Mohlo by to byt to cidlo? Pohledam jeste na netu...
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od _peper »

Myslím, že je to 65 - čidlo klikovky a 83 - snímač otáček.
JaneCk

#13 Příspěvek od JaneCk »

Jak píše kolega nademnou, tak je to čidlo kliky a čidlo vačky. Takže asi obě 2 odešly...
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od castro »

JaneCk píše:Jak píše kolega nademnou, tak je to čidlo kliky a čidlo vačky. Takže asi obě 2 odešly...
což je blbost. Protože kdyby byly obě, nebo myslim že třeba jen čidlo kliky v haji tak by to snad ani nejelo. Spíš bych řek že ty dvě chyby je důsledek opravdové závady.

že by cívky? když jdou do kytek tak většinou za studena fungují ale za tepla jsou v kopru.

pujč si od někoho cívky na M52 ( výměna asi 10minut ) a projeď to. Nic za to nedáš. Utrácet litry za čidla které jsou v pořádku je škoda.
JaneCk

#15 Příspěvek od JaneCk »

Je pravda, že jsem si neuvědomil, že kdyby odešly obě, tak to asi nenastartuje no. Nicméně čidlo kliky jsem měl špatné a jezdil jsem. Sice špatně, ale nastartovat to šlo. Občas zdechlo.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#16 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

c. kliky je "venkovni", c. vacky je zastrcene uvnitr, je divne ze by odesla obe zaraz... nemas problem treba s ukostrenim motoru (pod svody, hlinik drzak motoru, ma zespod pleteny pasek) nebo napetim (zmerit bez a s pustenym motorem)?
“Ability is what you're capable of doing.”
radikus

#17 Příspěvek od radikus »

Hm, no mi to dela vzdycky tak po ujeti 10km, kdyz se motor zahreje. Pak to bud za jizdy hrozne zacuka nebo na volnobeh obcas zdechne a spatne startuje. Mozna ty civky. Ukostreni motoru atd. to by nedelalo vzdycky tak pravidelne ne..
radikus

#18 Příspěvek od radikus »

Hele, objednáváte ty čidla origo v BMW nebo jinde (na netu atd..). Četl jsem v jiném topicu, že prý neorigo nefungují dobře, jaké s tím máte zkušenosti a kde ho objednat (e36 320i)? A ještě jedna věc, mohl by mi někdo dát odkaz na ETK pro bmw e36 320i, kde najdu čidlo otáček klikovky? Díky
Bennett

#19 Příspěvek od Bennett »

JaneCk píše:Je pravda, že jsem si neuvědomil, že kdyby odešly obě, tak to asi nenastartuje no. Nicméně čidlo kliky jsem měl špatné a jezdil jsem. Sice špatně, ale nastartovat to šlo. Občas zdechlo.
Měl jsem na E39 520i asi před rokem vadný čidlo vačky. Auto nechtělo vůbec nastartovat, po výměně problémy zmizely. Dneska jsem si chtěl otestovat novou diagnostiku a při té příležitosti jsem zjistil, že mám tentokrát vadné čidlo kliky. Auto normálně startuje i jezdí a bez diagnostiky bych o tom ani nevěděl. Co se týká situace, kdy diagnostika hlásí obě čidla vadná, tak by to teoreticky i mohlo startovat. Pokud jsou čidla na hranici smrti (ještě ne po smrti), tak klidně můžou chvíli dávat signál (a umožnit nastartování) a chvíli ne (zhasne to na křižovatce). Tohle je ale jen moje spekulace.

Jinak INPA mi hlásí přesně tohle:
83 engine speed/crankshaft position sensor

Error frequency : 1
Logistic counter: 40

Engine speed 864.00 rpm
engine state 4.00 1
Engine temperature 11.02 degrees C
Battery Voltage 14.18 Volt

interrupt
emission related malfunction
defect code stored after filtering
Error present
Static error
radikus

#20 Příspěvek od radikus »

radikus píše:Hm, no mi to dela vzdycky tak po ujeti 10km, kdyz se motor zahreje. Pak to bud za jizdy hrozne zacuka nebo na volnobeh obcas zdechne a spatne startuje. Mozna ty civky. Ukostreni motoru atd. to by nedelalo vzdycky tak pravidelne ne..
Tak čidlo kliky jsem koupil v BMW. Dal jsem to šikovnému mechanikovi na výměnu a autíčko jezdí výborně - takže u mě závada opravena.
Odpovědět