Ahoj..tento měsíc zkoumám že v autě je něco špatně...uplně zezačátku mi poprvé ASI Převodovka* udělala ránu jenom s 5 na 4 velkou ránu jak kdyby bez spojky..a dělalo mě to parkrát a pak ne pak zas jo jen s 5 na 4 jenom pri podřazení...udělalo mi to asi za ten měsíc 15x... jezdím často...a dnes mi to udělalo poprvé i s 3 na dvojku prostě jen když podřadím takový bouchnutí .. křach SurprisedD....tak to řeším co nejdřív...nevíte někdo co by to mohlo být??..vyměnit olej v přev...?? Děkuji předem
MOD jarda: Napiš o jaké auto se jedná, i do nadpisu
A ještě jsem si všiml že to neudělá když zařadím..ale např. s 5 na 4 zařadím nic...a udělá to až pouštím spojkový pedál a rychlost jde do záběru tak to řachne..
u mě je to podobný problém, ale jen když řadím nahoru z 1-2-3-4 .(mezi 2 a 3 je to asi nejhlasitější) při podřazení nic. rána hluboká a krátká. jak by něco zprudka dosedlo. mám m50 motor.
Takže to je asi v háji.... dnes jsem byl musel vyjíždět po zpátečce do kopce asi tak minutu a pul..pak jsem zaradil 1 a když jedu do předu 1.2.3..tak to má zvuk jak kdybych jel po zadu takový to pískání...a jak to píská tak mi pod autem neco praská jak kdyby písek..byl jsem s tím u kamoša a prý asi Převodovka* v prde...prostě když jedu do předu tak to piská jak kdybych jel na zpátečku a pod autem (asi v převodovce praská jakoby písek) setkal se stím někdo ?když vyhodím kvalt tak to nedělá.
a není to ložisko uložení kardanu? tyhle převodovky moc neodcházej :/ zkus to zvednout, rozpojit v hardyně (při tý příležitosti jí vyndej a podívej se jestli není popraskaná) .. až bude venku tak to natoč, zařaď a pusť spojku, jestli se ozve ten zvuk, tak je to převodovka, jestli ne, dělá to ložisko kardanu ... takhle bych to zkusil já ... hardyna je venku co by dup
podle mě to bude hotový ložisko na kardanu a pokud píská převodovka tak nejspíš jezdila bez oleje ale první bych testnul to ložisko kardanu je to málo nákladna výměna + hardyna