Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ztrácí se voda z chladiče
-
- Kontaktovat uživatele:
Je si teče voda do oleje možeš to poznat tak že bude olej šedý (emulze) - to sa stane při velkém úniku. Jinak emulze se obvykle usadí i na víčku oleje. Pokud uniká jen mírně do oleje, tak se může stíhat odpařovat a nevytvoří emulzi, to poznáš tak, že když oděláš víčko oleje půjde od oleje pára (aerosol).
Ale pokud máš mokro pod autem, tak bude chyba někde jinde. Pod paromaha sání je myslím nějaký rozvod vody, (ohřev filtru a škrtící klapky), tak sa zkus podívat, jesi to neuniká někde tam. Obvykle do stěká po motoře až na zem, Většinou stací jen dotáhnout objímky. Prípadně to ještě může prosakovat ze předu na termostatu, nebo u vodní pumpy.
Ale pokud máš mokro pod autem, tak bude chyba někde jinde. Pod paromaha sání je myslím nějaký rozvod vody, (ohřev filtru a škrtící klapky), tak sa zkus podívat, jesi to neuniká někde tam. Obvykle do stěká po motoře až na zem, Většinou stací jen dotáhnout objímky. Prípadně to ještě může prosakovat ze předu na termostatu, nebo u vodní pumpy.
Já měl Compact také.Můžu ho jen pochválit spolehlivé auto.Mrkni jestli nemáš naprasklou hadici co je k termostatu je to na palici plastové elko jakoby tam bývá vetšinou příčina že to praskne pod hadicí v tom plastovým hajzlovy,ale kdyby si to chtěl sundat tak musíš vypustit nějakou vodu jinak ti to tam pochčije ven.Neboo možná nějaká hadice,může toho být víc mě napadlo tady to protože když se pak pustí větrák tak to vlastně rozhrne všude.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
měl by to být díl č.5 akorád je ohlej na druhou stranu a na tom je hadice,je možný že je to prasklý a teče to tama.
měl by to být díl č.5 akorád je ohlej na druhou stranu a na tom je hadice,je možný že je to prasklý a teče to tama.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se budes divat odkud to tece, tak prvni mrkej, jestli nekde neuvidis na hadicich, motoru atd stopy po fridexu. Taky jsem to resil a slo krasne videt kde fridex vytekal, protoze podle pouziteho fridexu jsem tam mel krasnou barevnou stopu, po ktere jsem sel az ke zdroji.
Jinak u me tekla nakraskla hadice na sani.
Jinak u me tekla nakraskla hadice na sani.