Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Brzdový třmen

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
cyberkill

#21 Příspěvek od cyberkill »

DTomik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DTomik »

Tak se mi to povedlo. Neměl jsem to nějak hodně zarezlé. Jenom kraj trošičku. Přeleštil jsem ten pístek a ted to šlape jak má. Čekal jsem že bude taky problém z odvzdušněním ale šlo to vše bez problémů.Tak už konečně můžu jezdit. Ale asi se pustím i do levého kola at se mi to nestane někde na dovolené.
Bzuker

#23 Příspěvek od Bzuker »

pokouším se to taky sundat, třmeny už mám uvolněné, destičky jsou taky venku jen mi to drží ta brzdová hadička, trochu jsem ji povolil tak tam mám malou loužičku ale teď se mi nedaří to úplně odšroubovat

dávali jste to někdo dolů komplet i s tím dílem č. 2? http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ad_sensor/
zkouším to ale to šrouby drží fest
Dan td

#24 Příspěvek od Dan td »

Na šrouby nasaď očkový klíč a práskni do něj pořádným kladivem. Nebo trhač od goly a velkou páku. Jak je utrhneš, jdou povolit skoro rukou.
Pokud jsou ty šrouby originál, tak jsou lepené, proto je problém je utrhnout.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
pragdejf

#25 Příspěvek od pragdejf »

teda na zatlaceni pistku se mi fakt osvedcila truhlarska sverka, nevidim duvod bejt za bukvici a davat litr za stahovak.
Dan td

#26 Příspěvek od Dan td »

pragdejf píše:teda na zatlaceni pistku se mi fakt osvedcila truhlarska sverka

Používám taky, jen přes starou - původní destičku, tím pádem není co zničit či zkazit :-)
Bzuker

#27 Příspěvek od Bzuker »

jinak jak spávně odvzdušnit? mám teď zacpané hadičky a možná zítra to budu zas montovat zpátky
pragdejf

#28 Příspěvek od pragdejf »

Dan td píše:
pragdejf píše:teda na zatlaceni pistku se mi fakt osvedcila truhlarska sverka

Používám taky, jen přes starou - původní destičku, tím pádem není co zničit či zkazit :-)

ja to hrotim jeste vic, nasadim sverku primo na namotovanej trmen a mackam to i se zadni deskou a s kotoucem. pak s tim neni zadny pruzeni. nastesti ma bmw rucku delanou jako bubnovou brzdu uvnitr kotouce, tazke se tenhle postup da pouzit i na zadni kola. auta, kery maj prevod na pistek mi nesmej do domu, pokud je trochu projetej kotouc, tak se na nej musi vzit rozbruska. pistek se musi pri zatlacovani taky "zasroubovavat", v jednom to delat je fakt opruz. ale proc se o tom vlastne rozepisuju, vlastníci podaut se sdrzujou na jinejch forech;-)
Bzuker

#29 Příspěvek od Bzuker »

chci se zeptat co potřebuju na sundání zadního kotouče?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od xSAFA »

Hever, klíč na kola... ( :) ) pak imbus 7ku na povolení pohyblivé části třmenu, ořech nebo očkovej klíč 16 (pokud se dobře pamatuju) na povolení pevné části a imbus 6 na povolení kotouče. Jinak nějaký ty věcičky jako odrezovač WD apod, případně kladivo nebo nějakej šikovnej kus dřeva - hranol kulatina na zatlačení pístku. Pokud by to šlo hodně těžko (špatná prachovka) tak lze udělat svépomocí přípravek na zatlačení... To jsou takový ty základní věci co bys měl mít... ;)
Dan td

#31 Příspěvek od Dan td »

Ten imbus 7 ani nepotrebuješ, prostě sundáš celej brzdič. Jinak imbus 7 nebývá v sadách, tam je 6 a potom 8, právě, aby se někdo nevrtal do brzd :-)
Jde koupit samostatně třeba v Hornbachu za cca 14,- Kč :)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od xSAFA »

7ku kopíš kdekoliv kde maj nářadí... :)

Ale pozor když sem nesundal tu "plovoucí část" nedostal jsem se k těm hlavním šroubům :idea: Jen teď nevím jestli to bylo vpředu nebo vzadu ale obyč ráčnou s nádstavcem ee... Možná pomocí nějakých kloubů ale to mi příjde zbytečně složity povolování...
capri
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od capri »

no mě když někdo měnil desky (když bylo auto ještě v DE) tak ty chujove byly líný v zadu povolit tlumič taky ty šrouby ve třmenu uplně vyžvejkaly a ty čepy roztahl byl sem docela rad že jsem je vyšrouboval tak bacha na to !! kvuli přístupu je dobry ten tlumič dole odšroubovat pak už je to jedna báseň
Bzuker

#34 Příspěvek od Bzuker »

počítám že asi nestačí sundat jen třmen ale i ten zbytek co? ty šrouby vzadu jsou zrezlé a drží jak čert vůbec nevím jak to uvolním
capri
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od capri »

no na přetěsnění třmenu stačí jen třmen samotnej ale pokud chceš měnit kotouče tak musíš i ten držák třmenu jinak ja i kdybych přetěsňoval třmen tak sundam i držák už jen kvuli tomu abych měl pak jistotu že ho sundam cely bych to obrousil a natřel :)
Bzuker

#36 Příspěvek od Bzuker »

přetěsňovat nechci ale potřebuju sundat kotouč protože mi skoro nejde ručka tak se chci podívat jestli tam něco upadlo
capri
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od capri »

2x :-)
capri
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od capri »

Bzuker

#39 Příspěvek od Bzuker »

dík :wink:
capri
Kontaktovat uživatele: