Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
přípravek na renovaci laku
zdravím, po dlouhem poptavani jsem konecne sehnal lesticku a chtel bych alespon trochu rozlestit drobne skrabance na aute. auto je z D a pan nejspis jezdil jen do mycky, takze lak je pri pohledu zblizka zaslej, matnej a se skrabancema od kartacu. nechce se mi cele auto brat vice druhy past (jemnost). tak se ptam, jestli mi nekdo poradite nejaky cenove dostupny stred, jakou pastu na auto vzit, aby byl vysledek alespon trochu uspokojivy. konkretniho vyrobce i nazev. diky
jinak je to tmave fialova metla
-
Hansen
- Klubové ID: 1589
Jestli chceš, aby byl lak opravdu dobře vyleštěn, tak si kup 3M pastu. Chtělo by to tři pasty a tři druhy kotoučů. V nouzi jde vystačit s leštící pastou a dvěma kotouči, ale zbudou ti na laku hologramy. Popis renovace laku máš na adrese:
http://multimedia.3m.com/mws/mediawebse ... SeSSSSSS--
http://multimedia.3m.com/mws/mediawebse ... SeSSSSSS--
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=24081zsteiner píše:a kolik za to?pripadne odkud je? chci komplet cele auto
-
CybreX
- Klubové ID: 2569
- Kontaktovat uživatele:
Tempo bych ani nezminoval
Dulezite je to, pokud se to poprve udela poradne vsechno tak jak ma a budes se o to potom poradne starat , tzn minimalne 2x za rok cisteni laku + obnova vosku a nebudes s tim jezdit do mycky, tak ti to rozlestene vydrzi, ale pokud si to chces udelat jen tak necim , tak to za chvilku muzes delat znova a zbytecne pak dost zmensujes tlousku laku.
Jednim kotoucem a jednou pastou to urcite udelat nejde a pred lestenim by se mel lak poradne vycistit pomoci clay "plasteliny" pak se muzes teprve vrhnout na lesteni, pokud mas jemnou pastu , tak toho zalestis malo, ale zbavis se hologramu, pokud mas hrubsi pastu , tak zalestis skrabance, ale zustanou ti tam hologramy po lesteni.
Nejjednodussi a nejlevnejsi bude pro tebe si to nechat nekde udelat profi, protoze nez bys to vsechno nakoupil a nastudoval , jak se to ma komplet udelat, tak si myslim ze by se ti to nevyplatilo.
Dulezite je to, pokud se to poprve udela poradne vsechno tak jak ma a budes se o to potom poradne starat , tzn minimalne 2x za rok cisteni laku + obnova vosku a nebudes s tim jezdit do mycky, tak ti to rozlestene vydrzi, ale pokud si to chces udelat jen tak necim , tak to za chvilku muzes delat znova a zbytecne pak dost zmensujes tlousku laku.
Jednim kotoucem a jednou pastou to urcite udelat nejde a pred lestenim by se mel lak poradne vycistit pomoci clay "plasteliny" pak se muzes teprve vrhnout na lesteni, pokud mas jemnou pastu , tak toho zalestis malo, ale zbavis se hologramu, pokud mas hrubsi pastu , tak zalestis skrabance, ale zustanou ti tam hologramy po lesteni.
Nejjednodussi a nejlevnejsi bude pro tebe si to nechat nekde udelat profi, protoze nez bys to vsechno nakoupil a nastudoval , jak se to ma komplet udelat, tak si myslim ze by se ti to nevyplatilo.
-
Hansen
- Klubové ID: 1589
Kdybys to chtěl dělat sám, tak bych ti půjčil flašky s 3M pastami. Mám dvě - brusnou na odstranění škrábanců a jemnou na doleštění. Pasty 3M se prodávají v litrových lahvích a na auto se jich spotřebuje jenom trochu. Musel by sis ale sehnat brusku a kotouče. Já používám modrý kotouč 3M na brusnou pastu a oranžový kotouč 3M ma leštící pastu. Na autě jeden kotouč odrovnáš. K leštění používám excentrickou brusku BOSCH. Tu bych ti mohl taky půjčit, ale musel bys mně ji brzy vrátit. Jedno auto uděláš za dopoledne. Jestli máš lak zvětralý a poškrábaný od myčky, tak uvidíš po vyleštění obrovskou změnu. Nejvíc je změna vidět na metle, protože po odstranění škrábanců vyniknou kovová zrnka v laku. Jsem z Čelákovic, takže to máš ke mně půlhodinu autem.