Dobrý den,
nasadil jsem na E36 sedan 320i r.v.97 se standartním podvozkem kola 7J x 16 ET 46 Styling 30 (viz obrázek) s pneu 225/50 R16 Dunlop SP01 s ochranou ráfku a v plném rejdu mi dřou vzadu (samozřejmě na přední nápravě ) gumy o podběhy. Kola i gumy jsou rozměrově originál na E36.
Setkal jste se někdo s podobným problémem, dá se nějak vymezit doraz řízení?
Prosím poraďte - jenom pro informaci, podložky pod kola dávat nechci, mám rád věci v originálním balení.
no jelikož máš ET46, to znamená že ty kola jsou dost utopené v autě, je to celkem normální, mě zas jemně škrtáji M-kové "17" s gumou 205 ET35 asi jediný co můžeš udělat mimo podložek jsou užší gumy 215 nebo 205...
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Nemáš to snížený? Mě nejspíš uplně stejně drhly origo 15tky kola s gumou 205/60. Drhla mi zadní část kola (ve směru jízdy) o zadní část kovovýho nosníku jak je na něj uchycená nápravnice při plnym rejdu.
Auto nikdy nebourané, na originál pružinách i tlumičích nesnížené. Mám podezření na ty Dunlop SP01 - jsou na ten rozměr strašně široké, vzorek je stejně široký jako na jiných gumách 235.
kamos ma na E36 coupe ty same kola taky s 225/50 a nikde zadny problem navic je to primo predepisovane vyrobcem a zajiste jej mas i ve velkem TP, tak nikde byt problem ani nemuze Bych to taky videl na nejakou spatne opravenou zborku, ci neco s podbehem, ci nejake spatne ulozene kolo bo co ja vim...
Takže ještě jedna rekapitulace
- auto nikdy nebylo nabourané tak, aby se hnul skelet - max. se měnil nárazník
- geometrie je OK
- za jízdy se auto chová skvěle
- podvozek je nesnížený standardní na sériových pružinách
- stav podvozku bez závad - vše co bylo třeba, průběžně vyměňováno
- přsto při plném rejdu dřou gumy na přední nápravě vzadu o plechový podběh (nosník).
Fakt záhada, pokud máš všechno jak má být, pneu i gumu přímo dopručené od bmw jak vidím podle ozměrů a drhne to na vnitřní nebo vnější straně? Nebo nepleteš si to s hlukem serva v krajní poloze otočení kol? Občas dělá kravál když je málo oleje nebo je už černej?
Já bych to viděl na špatnou geošku. Prostě není na střed, ale je šouplý řízení k jedný straně a tím se ti zvětšil rejd toho kola, který vytočíš ven. Někdo udělal geošku a pak srovnal volant na tyči. Strašná prasárna. Hlavně to musí dělat pěknej bordel v zatáčkách, protože se ti budou smýkat přední kola.
mě to na e36 sedanu taky drhne při stejnem rozměru, přesně jak píšeš mam v podběhu ošoupaná místa- drhne to vnitřkem pneu o plech za kolem když sou moc vytočený, mam 225/50 R16 7x16 et 46 Kreuzspeiche 42 gumy Dunlop 9000
u mojí e36 to taky drhne s M 17´ kolama, gumy dle TP, všechno origo, nebouraný, se serviskou, všechno pravidelně měněný a seřizovaný, stačí netočit volantem do plnýho rejdu a je to
surfis píše:Já bych to viděl na špatnou geošku. Prostě není na střed, ale je šouplý řízení k jedný straně a tím se ti zvětšil rejd toho kola, který vytočíš ven. Někdo udělal geošku a pak srovnal volant na tyči. Strašná prasárna. Hlavně to musí dělat pěknej bordel v zatáčkách, protože se ti budou smýkat přední kola.
Tady je nejspíš celý problém.Jak píše surfis.Už jsem se s tím setkal.