Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

katalizator e36 316i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarin36

#1 Příspěvek od jarin36 »

Ahoj,potreboval bych poradit. Tento tyden jsem mel auto u kmarada na zdviži,kde jsem zjistil ze mam vysypanej kat,proste si lita volne v obalu. Protoze mam nedavno delanou technickou rozhodl jsem se ze kat vykucham. Kamen urazu je v tom ze ma auto ladak (uz jsem to tak koupil,obtezuje to me i policii :lol: ) a mam strach ze az vyndam kat budu slyset na sto honu :roll: Je to zatim takove provizorium, ale zajima me jestli s tim mate nekdo nejake zkusenosti,popr.: jak vyfuk ztlumit :D Zda se mi ze nektera auta maji kat,stredovy a koncovy tlumic, u bawa asi funguje kat zeroven jako tlumic,asi :wink:
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Tak podle mě ti lítá jenom ten obal katu. Zkus to vyplnit drátěnkou. No a měl by jsi tam mít taky středovej tlumič. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 nebo co tam vlastně máš??? A ztlumíš to tak, že ten stávající vyhodíš a dáš tam normální TLUMIČ a ne REZONÁTOR co tam máš ted.
jarin36

#3 Příspěvek od jarin36 »

Je to poznat i na jizde,nekdy to jede nekdy ne,v zavislosti na tom se mení i sila zvuku vyfuku. Me jen zajima jak moc to bude hlucnejsi? A tou dratenkou myslis vycpat celou tu bandasku,to se muze taky ucpat ne?
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Pokud máš ještě ladák tak bez katu to bude hlučný jako hodně.
Killca

#5 Příspěvek od Killca »

kat ma na sobe plechovy kryt a mezi katem a plechovym krytem je nejaka vypln, ktera casem vypadne, vydroli se a podobne, pak ten kryt klepe o kat, ja sem ten kryt normalne odstrihal a vyhodil a bylo nadherne ticho, tak to udelej taky, pripadne to vypln tou dratenkou, jak pise kolega, nebo necim jinym, treba tepelnym silikonem na vejfuky, jen at ten plech nerezonuje

teda to plati, pokud opravdu klepe jen ten plech
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Pitrsh

#6 Příspěvek od Pitrsh »

tak mam e36 touring 1,8 puvodni majitel vyndal kat prostredni tlumic a vzadu je ladak auto neni zastak hlucny jen kdyz ho podtacim no cca do 2000tis pak to jde zkousel jsem tam dat kat jelikoz by to neproslo emisema ale zvuk se nezmenil ale vykon jo jede to hur tak jsem tam znovu dal trubku a zkousel jsem prostredni tlumic auto se trochu ztisilo a vykon asi stejnej
Brody
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Brody »

Tak já si myslim že 16ka má kat s tlumičem dohromady. Je to takovej velkej kus pod autem. A mám za to že tam žádnej jinej obal na něm není. Aspoň já to tak mám.
jarin36

#8 Příspěvek od jarin36 »

S tim bych souhlasil, i z venku vypada ten kat rozdelenej jakoby do dvou casti a po ujeti asi 1 km byla prvni polovina toho katu horka ze se na nem nadala udrzet ruka a druha byla uplne studena. Takze kdyz se zevnitr vybere jen ten kat tak by to nemelo bejt az o tolik hlucnejsi nemyslite? :wink:
Odpovědět