Čau,neví někdo co by mohlo způsobovat cukání při jemným přidání plynu?Příklad popojíždím v koloně jsem rozjetý na dvojku jemně přidávám plyn a cítím jak auto mírně skáče prostě takový nelineární chování a když popojíždím a rozjedu se s mírně přidaným plynem a pak zastavím tak otáčky lítaj někde mezi bodem chcípnutí a 1300ot/min.Když ho krmím pod plynem tak je to OK.Mimo město to vůbec nepociťuju,ale ve městě při popojíždění je to katastrofa když jedu za někým třicet mám lehce sešláplej plyn tak se to chová jako kdybych ho pořád střídavě přišlapával.Palivový filtr nový,vzduchový filtr nový,svíčky nový,odvětrávání klikový skříně nový hadice i ventil,nový vlnovec od váhy ke škrtící klapce.Napadla mě ještě škrtící klapka a taky plynovej pedál je krozně tuhej nevím,jestli to na to může mít vliv,jestli stím máte někdo zkušenost budu rád za každou radu je to 320i M52.
Čau,když jedu mimo město tak kolem 8-9l/100km a když jezdim město celkem svížně tak 12.9l/100km.Dneska jsem to pozoroval a přijde mi jako když mirně přidávám plyn tak jako kdybych z něj sundal nohu přitom jí tam pořád mám ve stejné poloze a pak se to zase chytne a takhle pořád dokola :(Ale je to úplně jiný vynechání než například od špatný cívky/svíčky tam to je jako kdyby motor prostě vynechal tohle je jako kdybys mu ubral plyn.
Napadlo mě,jestli není nějak zasraná ta škrtící klapka nebo jsem přemýšlel i nad váhou vzduchu,ale je mi divný,že když jí odpojím tak nepozoruji žádnou změnu jen auto chcípne po odpojení při nastartovaným motoru.Když jí odpojim a nastartuju bez ní tak to nechcípne a chová se to stejně jako když je zapojená.Kdyby byla špatná tak by to nechcíplo po odpojení tím,že spadnou otáčky,ale vůbec by to nereagovalo ne?
To mám všechno nový a stejně je tam problém.Zajímavý je,že to dělá opravdu jen při nízkých rychlostech.Když jedu třeba na trojku,čtyřku,pětku a mám tam 1200ot/min a přidám tak pohoda ve větší rychlosti,ale na jedničku a dvojku je to znát
jAKUB píše:Čau,neví někdo co by mohlo způsobovat cukání při jemným přidání plynu?Příklad popojíždím v koloně jsem rozjetý na dvojku jemně přidávám plyn a cítím jak auto mírně skáče prostě takový nelineární chování a když popojíždím a rozjedu se s mírně přidaným plynem a pak zastavím tak otáčky lítaj někde mezi bodem chcípnutí a 1300ot/min.Když ho krmím pod plynem tak je to OK.Mimo město to vůbec nepociťuju,ale ve městě při popojíždění je to katastrofa když jedu za někým třicet mám lehce sešláplej plyn tak se to chová jako kdybych ho pořád střídavě přišlapával.Palivový filtr nový,vzduchový filtr nový,svíčky nový,odvětrávání klikový skříně nový hadice i ventil,nový vlnovec od váhy ke škrtící klapce.Napadla mě ještě škrtící klapka a taky plynovej pedál je krozně tuhej nevím,jestli to na to může mít vliv,jestli stím máte někdo zkušenost budu rád za každou radu je to 320i M52.
vitej v klubu, mam to samy na 318i m43,menil jsem stejny veci jako ty + jeste civku zapalovani valcu, a porad to skube, uz to resim pres pul roku a nic...
Snad si stím poradí origo diagnostika by mohla umět zobrazit aktuální hodnotu která leze z potenciometru ne?A když tam budou skákat nějaké numera které jsou mimo rozsah tak mám jasno,že musím vyměnit snímač
Nemá někdo tušení jak se co nejlépe dostat ke škrtící klapce?Sundal jsem airbox,vlnovce,tu pomocnou klapku jak otvírá jen ve vyšších otáčkách a stejně tam je pekelnej přísup skoro nic tam nevidím napadlo mě sundat podběh a zkusit to bokem?Nemá někdo lepší řešení?Je to na 320i M52 E46