Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Čidla PDC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sprite
Klubové ID: 2125

#1 Příspěvek od Sprite »

Mám dotaz. V ETK jsou čidla PDC jako 2 položky (č.10 a č.11), ale mají stejné objednací číslo http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ntrol_pdc/ . Ale psané jsou po 2 kusech od každého čísla. Netušíte někdo, zda se něčím liší a je potřeba při montáži dodržet nějak jejich umístění, nebo je to úplně jedno a všechny 4 čidla lze mezi sebou jakkoliv prohazovat??. Děkuju
calif

#2 Příspěvek od calif »

boční mají jiný plastový okraj, aby lemoval s bočním profilem listy na narazniku, stredova jsou rovná, ale jinak cidla samotna jsou stejna, nevim uz ale jestli ty plastovy násadky co je drzi v liste se daji sundat nebo jsou napevno soucasti cidla....
Sprite

#3 Příspěvek od Sprite »

Plasty co je drží v nárazníku jsou součástí lišty. Proto se liší lišty pro a bez PDC. Ale jestli jsem Tě správně pochopil, tak když vezmu např. úplně pravé čidlo a dám ho doprostřed, nic se nestane :wink:
calif

#4 Příspěvek od calif »

takhle, mě nefungujou dvě, jedno boční a jedno stredovy, jakmile nejde jedno nejde system vubec, kdyz zapnes zapalovani a das tam zpatecku a vylezes ven k zadnimu narazniku a poslechnes si zblizka k čidlu tak musi jakoby slabě tikat :) to co netikalo sem prohodil s tim co tikalo a cidlo ktery se jevilo jako spatny zaclo tikat, z cehoz usuzuju ze neni rozdil mezi bocnimi a stredovymi, a ze mam zavadu v kabeláži :) nevim jestli ti to pomuze, ale myslim ze rozdil mezi nimi není :)
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Slavisimo »

A kdyz das zpatecku s tim ze jedno cidlo je spatny ozve se neco??

resp. mam PDC udajne origo, bylo to nejaky bastleny, mam cidla i jednotku ale nejakej pochybej gong...nezkousel sem to tikani ale kdyz dam zpatecku tak se v aute nic neozve..
calif

#6 Příspěvek od calif »

no budou tikat jen ty co jsou dobrý, to spatny bude zticha :) vem nejaky co tika, a pripoj ho misto toho co netika, tim poznas jestli je to jen čidlo nebo neco jinyho....
jinak , musis dat ucho az k čidlu, je to jen slabý zvuk :)
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Slavisimo »

to zkusim ale zajimalo me to ze kdyz aktivujes PDC jesli se v aute neco ozve...u fabie to udela 3 tony... a kdyz nefunguje jedno cidlo tak se ozyva neprerusovany ton.

U E46 kdyz das zpatecku tak to jednou pipne ze je aktivni, compacta je to mrtvy..nasel sem jednotku a v ni pripojenej nejakej klasickej gong z E36 :-D asi nejaky smelo, navic jeden konektor je tam odpojenej.
calif

#8 Příspěvek od calif »

mě systém nejde co auto mam :) a právě proto mi to pri zarazeni zpatecky nepretrzite zapíská, cca 3 vteriny tak....jak se to chova kdyz je to v poradku netusim
Sprite

#9 Příspěvek od Sprite »

Slavisimo píše:to zkusim ale zajimalo me to ze kdyz aktivujes PDC jesli se v aute neco ozve...u fabie to udela 3 tony... a kdyz nefunguje jedno cidlo tak se ozyva neprerusovany ton.

U E46 kdyz das zpatecku tak to jednou pipne ze je aktivni
tak toto by mě taky zajímalo, jestli u 36ky se ma po zařazeni zpatecky ozvat něco, jako ze je aktivní. Nebo jestli je ticho až do překážky. Mohl by prosím napsat někdo, kdo ma v E36 originál PDC, jak se to ma chovat? díky :wink:
Killca
Klubové ID: 1648

#10 Příspěvek od Killca »

tak prej pette, co ma origo PDC v e36 coupe, to nepipne, jen to zacne pipat az se priblizi prekazka
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Sprite

#11 Příspěvek od Sprite »

Killca píše:tak prej pette, co ma origo PDC v e36 coupe, to nepipne, jen to zacne pipat az se priblizi prekazka
Dííky moc :wink:
Odpovědět