Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém s brzdami
Když jsem před rokem a půl koupil svoje bávo,tak se mi občas po sešlápnutí brzdového pedálu rosvítil check control a psal "bremslicht elektrik".Po čase to přestalo,takže jsem se s tím přestal zabývat.A teď to začalo dělat znovu,destičky jsou ok,všechny žárovky ve světlech svítí i brzdové světlo v křídle.Prostříknul jsem preventivně kontakty ve světlech,ale dělá to pořát.Někdy při prvním sešlápnutí brzdy a někdy až po nějaké době.Taky když se to rosvítí,a potom vypnu zapalování,tak to někdy přestane a jindy ne.Nevíte někdo čím to může být?
-
- Kontaktovat uživatele:
Rejchy píše:Jirka-328 píše:viděl bych to na nakopnutej spínač světel co je nad pedálem brzdy.....
Taky mi to někdy něco podobnýho píše.... ale anglicky.
Světla ale svítěj tak to neřeším. Udělá mi to tak 2x za rok.
Dřív mě to dělalo taky jenom x krát za rok,ale teď už pokaždé.Zkusím ten vypínač vyměnit a uvidím.
OK, dej vědět jak s pochodil, by mě to moc zajímalo (jestli mě to teda taky čeká....)
-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam sa ze ozivuju nekolik let stare tema, ale mel jsem na svem aute stejny problem. Take svitili checkontrol, ale svetla sli normalne, vetsinu to delalo enom v zime, tak jsem to neresil.
Nyni sem si vsiml teho, ze uz brzdove svetla nesviti.
Chvilku sem sa v tom rypal a dosel jsem na nasledujici vec. Pokud jednu zarovku vydelam tak druha zacne svitit. Pod pojmem zacne svitit se skyta nasledujici: Nejprve se nic nedeje, pote se zacne mirne rozsvicovat, cele to trva cca 20 sekund a nakonec sviti naplno, pokud pripojim druhu, okamzite to zhasne cele. Mel jsem tam pripojeny multimetr a vec se ma tak, ze se pomaly zdviha napeti, a nakonec to sviti.
Nesetkal se tu s tim nekdo? Jde okruh spinani svetel jeste pres nejake relatko, a nebo je to spinane jen pedalem? Nema nekdo schema zapojeni, co kde je? Diky moc.
Nyni sem si vsiml teho, ze uz brzdove svetla nesviti.
Chvilku sem sa v tom rypal a dosel jsem na nasledujici vec. Pokud jednu zarovku vydelam tak druha zacne svitit. Pod pojmem zacne svitit se skyta nasledujici: Nejprve se nic nedeje, pote se zacne mirne rozsvicovat, cele to trva cca 20 sekund a nakonec sviti naplno, pokud pripojim druhu, okamzite to zhasne cele. Mel jsem tam pripojeny multimetr a vec se ma tak, ze se pomaly zdviha napeti, a nakonec to sviti.
Nesetkal se tu s tim nekdo? Jde okruh spinani svetel jeste pres nejake relatko, a nebo je to spinane jen pedalem? Nema nekdo schema zapojeni, co kde je? Diky moc.