Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 - konektory pro ostřiky světel a záhadné víko

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kodl
Klubové ID: 2322

#1 Příspěvek od Kodl »

čau,

týden mám 323i a zjistil jsem, že tam byly ostřikovače světel, ale nejsou tam. Nejsou ani díry v masce. Jediný, co tam zbylo je 5L nádrž na ostřikovací kapalinu (běžně bývá tuším 2L) a druhý motor, který pracuje, ale je odmontován od nádržky, nádržka je v tom místě ucpaná, motor je ledabyle "pohozen" v prostoru a je připojen, když zmáčknu ostřikování okna, běží, ale nemá co nasát. Mám docela strach, aby se nezadřel a navíc ho chci zprovoznit. Z něj vede hadice někam dolů pod světlo, ale nemám šanci se tam dostat bez demontáže světla. Navíc jsem tam v blízkosti našel dva odpojený kabely, z nichž jeden má takovej zvláštní konektor. Viz. foto.

Dál bych Vás chtěl poprosit o radu, od čeho je víko viz. další foto. Jediný, co mě napadá je servo řízení.

A nakonec je tu ještě jedno víčko, který jsem odmontoval a zjistil jsem, že je tam několik konektrů a zajímalo by mě, co to je - foto u motoru s nápisem BMW. Zase jsem to vrátil zpátky a doufal, že vše poběží. Vše ok.

///MOD Killca: presunuto z pokecu
Přílohy
tyto dva dráty jsou odpojené - co to je?
tyto dva dráty jsou odpojené - co to je?
ostřiky.JPG (60.56 KiB) Zobrazeno 1501 x
od čeho je toto víko?
od čeho je toto víko?
co to je.JPG (62.46 KiB) Zobrazeno 1501 x
od čeho je toto víko? - jsou tam nějaký piny, nebo konektory či co.
od čeho je toto víko? - jsou tam nějaký piny, nebo konektory či co.
konektory.JPG (95.42 KiB) Zobrazeno 1501 x
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Slavisimo »

To pred tim sanim je na olej :-D je tam olejova vlozka(filtr) :-D :-D

A ta posledni fotka je diagnosticka zasuvka :-) (nulovani inspekce atd.)

Edit: ten jeden kabel mam na compactu taky, taky mam 5l a ostriky nemam :-P nekdo je asi zrusil
Kodl

#3 Příspěvek od Kodl »

to: Slavisimo

díky, a nevíš, kde najdu servo kapalinu? Mám sice manuál, ale je to tam u jiný motorizace a já to mám nějak jinak, či co.

Takže ten černej bastl je olejovej filtr? měl jsem za to, že by měl být dole ve vaně. No tak ne, no. 8O

Ps. zlámat ruce šmejdům, co ti vykradli bawí.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

Slavisimo píše:To pred tim sanim je na olej :-D je tam olejova vlozka(filtr) :-D :-D

Edit: ten jeden kabel mam na compactu taky, taky mam 5l a ostriky nemam :-P nekdo je asi zrusil
jo a zadni ostrikovac nemas?
Kodl

#5 Příspěvek od Kodl »

Jo, ještě mě napadlo, ale to je asi blbost - ten ucvaklej drát by mohl bejt výhřev trysek - mám vyhřívaný trysky ostřiků u skla, tak třeba byly i u světel. Ale je divný, že by tam šel jeden drát. No, druhej je vlastně kostra, takže co by ne.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Slavisimo »

Maikl: No jo to me nenapadlo :-P

Kodl: Zas z toho nedelej scifi :-P ty kabely tam k necemu sou ale vyhrejvany trysky ostrikovacu svetlometu no nevim :-D Jinak servo nadrzka je pod airboxem da se rict :-)

Jojo je to hrozny, ani se mi na to nechce myslet, uz to stoji v hale pod zamkem ale stene nejak ztracim chut :-(
Kodl

#7 Příspěvek od Kodl »

Maikl píše:
Slavisimo píše:To pred tim sanim je na olej :-D je tam olejova vlozka(filtr) :-D :-D

to nemám. Nemám tam vzadu ani stěrač. Navíc z toho motoru vede krátká hadice pod přední světlo. Má tak třicet čísel a na konci je nějaká tryska, ale nemohl jsem se k tomu dostat.
Podle mě se to sralo a tekla z toho kapalina (jak jsem tu už četl v nějakým tématu) a borec to zrušil a při novém laku díry v masce zakytoval.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Slavisimo »

Kodl píše:
Maikl píše:

to nemám. Nemám tam vzadu ani stěrač. Navíc z toho motoru vede krátká hadice pod přední světlo. Má tak třicet čísel a na konci je nějaká tryska, ale nemohl jsem se k tomu dostat.
Podle mě se to sralo a tekla z toho kapalina (jak jsem tu už četl v nějakým tématu) a borec to zrušil a při novém laku díry v masce zakytoval.
To s tim zadnim steracem bylo na me :-D protoze mam kompakta a proto mam asi 5l nadrz.
Odpovědět