Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém pískání, nechci naletět v servisu.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Feryn-

#1 Příspěvek od Feryn- »

Ahoj všeci,

Mám 330i e90, najeto okolo 100tkm, a před týdnem sem s všimnul jemného popískávání v pravém předním kolu. Není to nějak extra hodně slyšet, záleží taky na podmínkách, nicméně píská to hlavně když jsou kola natočené doleva a v menších rychlostech (když se kolo méně točí). Když už to začne pískat, není to nepřetržitý pískot ale ozývá se to s prodlevama podle toho jak se kolo točí. Při 10km/h to píská ve větších intervalech při vyšší rychlosti to píská v menších intervalech. Je to jakoby se někam mezi kotouč a destičky dostal kamínek, ale nechce se mi s tím do servisu protože tam mi řeknou že je to zkřivený kotouč nebo tak něco.

Nevíte jak zjistit co by to mohlo být (jsem laik). A může to být něco jiného?

Předem děkuju za rady

Fíla
cypressjoe
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od cypressjoe »

*** Mám sice E46 ale stejný problém. Dostal jsem radu od automechanika, osekání hran brzdových destiček a případně zbroušení. Přesně jak říkáš, kamínky apod. Mám destičky najeto asi 4000km skoro nové. Zítra uvidím zda to pomohlo.

///MOD Killca: odstranena velmi velka zbytecna citace
capri
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od capri »

můžou to bejt jen špinavy brzdy :) koukni jak na tom jsou brzdovy destičky :)
Feryn-

#4 Příspěvek od Feryn- »

destičky by měly být v pohodě, iDrive mi nehlásí výměnu, jenom zadní a to za 8000km. No ale s tím bordelem to je možný, protože teď je neskutečnej bordel. Mě spíš šlo o to aby to nebylo něco vážnýho.

Jinak co doporučujete jak propláchnout ty brzdy?...Mám na e90 Mobility Pack, tudíž žádnej hever, žádnej klíč ani kousek nářádí. Takže kolo jen tak nesundám, nemám ani násadu na bezpečnostní šrouby.

Ještě nešlo by to odstranit nějakým trikem, jakože to rozjedu a na full zabrzdím nebo tak něco?
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Leveler »

Může to být klidně jemnej píseček, pač toho bordelu je ted na silnici hafec.
Ještě bych zkusil toto
http://www.zeleneudoli.cz/motip-cistic-brzd/d-56014/

Je mazec, že tam nemáš ani hever a klíče..Hold tydle auta jsou narozený jenom pro servis:(
3llf

#6 Příspěvek od 3llf »

zkus zajet na benzínku nebo tak nějak, kup čistič brzd a jestli se na to dostaneš přes kolo, tak to pořádně prostříkni, zkus se dostat i zevnitř a uvidíš,ale pozor, jen na studený brzdy, bejvají to docela dobrý hořlaviny ty čističe
Feryn-

#7 Příspěvek od Feryn- »

Díky moc chlapi, no budu se k tomu dostávat těžko, protože mám ty klasický M3 kola, co mají asi miliardu paprsků. Napíšu výsledek:) Jinak doporučujete Sonax nebo Motip?
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Slavisimo »

Feryn- píše:Díky moc chlapi, no budu se k tomu dostávat těžko, protože mám ty klasický M3 kola, co mají asi miliardu paprsků. Napíšu výsledek:) Jinak doporučujete Sonax nebo Motip?
Zajdi do prvniho obchodu s autodoplnky :-) kup jakykoliv cistic brzd a strikej :-) ma to docela dobrej proud takze prostriknes i kolo urcite :-)
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

kamosovi s M3 e46 hodne pomohlo zajet na wapku a poradne brzdy obrezat vysokym tlakem horke vody, taky muzes zkusit + jeste prostriknout cisticem na brzdy, staci jakykoli z tesca nebo benzinky za par korun

to piskani dale muze byt zaprasena/nenamazana zadni plocha desticek a pri jemnem pohybu ty trene plochy piskaj
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Feryn-

#10 Příspěvek od Feryn- »

To s tim zaprasenim je taky dost mozny, auto mi ted 3 mesice stalo v garazi, byl jsem v USA...:)
Kalasnikov

#11 Příspěvek od Kalasnikov »

Pokud nechceš věřit servisu tak bych začal nákupem heveru a klíče na kola, protože prát tam přes disk čistič to je postup jako v místním JZD. A s největší pravděpodobností to stejně nepomůže maximálně to na chvíli zmlkne a za chvíli to začne pískat znova. Buď jsou na deskách hrany (zabrousit), nebo je suchá rubová strana destičky ("namazat" keramickou pastou), nebo což mi přijde jako nejpravděpodobnější když auto 3 měsíce stálo je, že se zahryznul pístek (vytáhnout desky, rozhýbat pístek a za těsnění fouknou stříkačkou trochu brzdovky, případně jsou na to speciální "maziva")
Streety

#12 Příspěvek od Streety »

Měl jsem stejný problém. Projel jsem celou ulici na zpátečku a kamínek vypadl :-)
Feryn-

#13 Příspěvek od Feryn- »

Tak jsem to dneska prostříknul tím čističem a nepomohlo to. Už jsem objednanej na zbroušení destiček:)
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TOPCAR »

Dobrý den, někdy se na brzdových destičkách vytvoří taková tvrdá lesklá vrstva a pak bohužel pískají. Někdy pomůže pořádně probrzdit, ale přebroušení je jistější. Tento jev se spíše projevuje u opatrnějších řidičů.
Odpovědět